Partyflock

The Thrillseekers - Escape

The Thrillseekers - Escape

door , gepubliceerd op , waardering: 90/100
"Iedereen moet soms even ontsnappen op z'n tijd. Voor mij ( Steve Helstrip, The Thrillseekers, red.) is muziek altijd de plaats geweest waar ik naar toe kon. Of het nu het beluisteren van een van mijn favoriete artiesten is, een instrument bespelen, een nieuwe track produceren, ik ben altijd gefascineerd geweest door de mogelijkheid dat muziek emoties oproept in zo'n zinvolle manier. En dat is waar het album over gaat: Ontsnap van alles, en verdwaal in de emoties die dat met zich meebrengt."

Voor wie The Thrillseekers volgt, weet dat dit album een langdurig project is geweest wat dit jaar eindelijk zijn weg naar het publiek heeft gevonden. Een album wat volgens Steve is ge´nspireerd op het ontvluchten van de dagelijkse sleur, even helemaal weg, maar dan zonder Center Parcs.

De openingsplaat neemt je meteen mee in dit gevoel. De warme pads en zorgvuldig geplaatste sound effects zouden perfect passen als opening van een van de ISOS CD's en ze geven je het gevoel op het strand te liggen. In "Stay with me" verzorgt Shannon Hurley de vocalen en als je dit hoort wil je zeker niet meer weg. De volgende samenwerking is met Gina Dootson. "Without You" is een heerlijk relaxte track die laat voelen dat Trance een heel breed begrip is.
Na een heerlijk rustige opstart is het tijd geworden om uit de luie stoel te komen. De track waar het afgelopen jaar al veel om te doen is geweest en in veel sets is gedraaid: "Amber". Er komt iets meer energie in het album waarbij de break uitblinkt in het "Escape" gevoel wat mij betreft. De juiste sound, juiste melodie en het juiste gevoel maken van Amber een fantastische, gevoelige Trance plaat die heel wat Trance fans in vervoering zal brengen (en ook al heeft gebracht). Voordat je je teveel mee laat slepen gaat de rem er al weer op: een rustige piano begeleidt de vocalen van Stine Grove op "How Will I Know" en "Anywhere With You" met een rustiek intermezzo van "For all that you are".
Op "I gotta let you know" nemen The Trillseekers en Katherine Amy ons mee naar de wat diepere, Progressive kant van het album. Een lekker groovende bassline geven de track de juiste vibe en basis om Katherine haar stem te laten excelleren.

De plaat waarvan ik na "Amber" verwacht het meeste te gaan horen in deze versie of een remix die ongetwijfeld nog zal komen is de samenwerking met Shannon Hurley in "Love me for a day". Prachtige vocalen die perfect passen bij de typische The Thrillseekers sfeer. Halcyon 2016, klinkt bekend in de orenů en dat klopt! Het origineel is van Chicane en komt uit 2000. Zestien jaar later vond Steve het tijd voor een rework en heeft dit uiteraard ook iets van zijn eigen stijl meegegeven. Een van de laatste tracks is het titelnummer, Escape, en is eigenlijk het album in het klein. De track is vrij lang voor een albummix maar neemt je van begin tot eind mee waarna we vervolgens af sluiten met een hattrick voor Stine Grove op dit album met "Where are you now".

Conclusie
Het doel van de missie was duidelijk: "Escapen" en de vraag is dan ook, ben ik "Escaped"? Het antwoord: Ja! Voor een Trance album staan er misschien minder dan gemiddeld aantal beats op, maar de meeslepende sfeer boeit van het begin tot eind en zorgt voor een prachtig, gevoelig muzikaal album.

Score: 90/100
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
The Thrillseekers - Escape
 1. In these arms
 2. Stay (here with me) ft. Shannon Hurley
 3. Without you ft. Gina Dootson
 4. Amber
 5. How will I know ft. Stine Grove
 6. For all that you are
 7. Anywhere with you ft. Stine Grove
 8. I gotta let you know
 9. Love me for a day ft. Shannon Hurley
 10. Halcyon 2016
 11. Escape (2016 Album Mix)
 12. Where are you now ft. Stine Grove

1 opmerking

Alles behalve een 'standaard' album....­fris, afwisselend en heel erg lekker!
laatste aanpassing