Partyflock

Pitto - Breaking Up The Static

Pitto - Breaking Up The Static

door , gepubliceerd op , waardering: 85/100
De Nederlands producer/dj Geurt Kersjes, beter bekend als Pitto heeft afgelopen jaren flink gewerkt aan zijn discografie. Hij won in 2009 de Grote Prijs Van Nederland en vergaarde mede daardoor in 2009 grote bekendheid door zijn single 'Feelin', een track die maandenlang gedraaid werd door alle grote dj's binnen de techno-, house- en techhousewereld. Na diverse tracks die ook goed ontvangen werden kon een debuutalbum niet uitblijven en die kwam er in de vorm van het in 2011 verschenen 'Objects In A Mirror Are Closer Then They Appear'. Dit album werd bijzonder goed ontvangen en zelfs Pete Tong was lyrisch over dit album. Nu vijf jaar later is het tijd voor het tweede studioalbum van Pitto getiteld 'Breaking Up The Static', uitgebracht op Sonar Kollektiv.

Het album kent een speelduur van een klein uur en herbergt twaalf producties. Voor het produceren van dit album heeft Pitto samengewerkt met de zangeres Tessa Rose Jackson. Wat opvalt bij de eerste luisterbeurten van dit album is dat het geluid dat Pitto brengt niet direct doet denken aan dansvloermuziek. Het gros van de producties liggen bijzonder prettig in het gehoor en zouden zomaar voorbij kunnen komen op één van de vele radiozenders waar popmuziek de hoofdmoot is. Dat het geluid dat Pitto brengt vrij luchtig is, wordt benadrukt door zijn performance van begin september in De Wereld Draait Door met zijn single 'Let's Do It Again', ter promotie van dit album. Dat Pitto een begenadigd producer is, is te horen in elke productie. De muzikaliteit spat er van af en geregeld komen er producties voorbij waarbij stil blijven zitten bijna niet te doen is. Luister bijvoorbeeld een naar 'Hellas' en laat je overtuigen. Een andere bijzonder overtuigende productie is 'Walking By The Sea'. De enige echte dansvloerproductie op dit album is 'Machines', een track die zoals de titel al aangeeft het geluid laat horen van piepende en krakende machines.

Pitto's tweede studioalbum getiteld 'Breaking Up The Static' mag een waardig opvolger genoemd worden van 'Objects In A Mirror Are Closer Then They Appear'. Het geluid dat Pitto brengt is behoorlijk toegankelijk en daardoor ook uitermate geschikt als achtergrondmuziek op een verjaardagsfeestje met een gemengd publiek. Zoals van Pitto te verwachten was, zitten alle producties bijzonder goed in elkaar en de echte muziekliefhebber zal dan ook ongetwijfeld dit album eens moeten beluisteren. Het album is zowel op vinyl, als op cd verschenen alsmede te downloaden via de bekende downloadportals.

Meer lezen over Pitto? Check:
Partyflock
facebookpage Facebookpage
soundcloud Soundcloud
wikipedia Wikipedia
instagram Instagram
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Raise Up
 2. Stickin It
 3. Let's Do It Again
 4. Crossed Fingers
 5. My Numbers
 6. Hellas
 7. When I Get You Alone
 8. Ghost of a Tear
 9. Walking By the Sea
 10. Satisfied
 11. Machines
 12. Kicksonices