Partyflock
 

Sied van Riel - Rielism 3

door , gepubliceerd op , waardering: 85/100
Sied van Riel, wie kent hem niet. Deze goed goedlachse Nederlander staat al de nodige jaren op het de hoogste podia zijn draaikunsten te vertonen en zijn producties ten gehore te brengen. Een aantal jaar terug kwam hij met 'Rielism', zijn eigen mixcompilatie om zijn unieke kijk ten gehore te brengen. 'Stay Riel!' Dat is wat Sied van Riel gedacht moet hebben, tijdens de samenstelling van het derde deel van zijn eigen mixcompilatie 'Rielism'. We zijn rielly late met de recensie, maar we wilde dit pareltje jullie niet onthouden.

Stay Riel!
Met de nodige precisie heeft Sied van Riel de platen gekozen voor deze mixcompilatie, waar progressive en trance de boventoon voeren. Platen van Solarstone, Giuseppe Ottaviani, John O'Callaghan, Sean Tyas en Alex Di Stefano. Heren, die wel weten waar ze mee bezig zijn.

Over dit derde deel wil Sied van Riel graag nog wat kwijt:

On bringing the third edition of 'Rielism' to fans, Sied said: "In life you learn and if there's one thing I've learnt over these past years as a professional DJ & producer, it's to stick to what you love doing most. Stay Riel to the passion you share with thousands & thousands worldwide. That, after all, is what kick started my career in the first place. Hopefully, 'Rielism 3' will show everybody exactly why I have such a passion for this style of music and how it feeds me in life. SvR styled Trance with a capital T!"

Rielism
We openen met werkelijk waar progressive platen om van te smullen. 'Amazonas' van Melih Kor en tropische melodieën van 'New Leaf' van Matt Holliday slaan de spijker op zijn kop. Vanaf dit moment komt de prachtige stem van Laura Aqui om de hoek kijken in de 'The Space Between', waar 'Uprising' van The Giant de muzikale harmonie voortzet. En we gaan verder met hele fijne platen, namelijk 'Couch Surfin' van Leon Bolier's Inner Stories die het nog rustig houdt, waar de samenwerkingen van Sied met Radion6 ('Warpdrive') en Giuseppe Ottaviani ('GoRiel') de mix doen ontvlammen, om zo verder te gaan met 'The Dark Matters' en te eindigen met de knalplaat 'Numb The Pain' van Will Atkinson.

Op de tweede schijf gaan we lekker uplifting verder, waar de eerste cd geëindigd is. Danilo Ercole en Sean Tyas openen met respectievelijk 'Moving' en '9am' en dan weet je hoelaat het is. Dit gaat een knalmix worden. We gaan gas geven met Daniel Skyver zijn remix van 'Perfect World' (Sied en Standerwick) en stoppen dat doen we niet meer met platen van John O'Callaghan, Alex Di Stefano, Giuseppe Ottaviani, Solarstone en Adam Ellis.

Verdict
Je kan het je niet voorstellen, dat deze mix aan onze aandacht was ontschoten. Daarvoor zijn wij 'Rielly sorry'. Maar we kunnen niet anders concluderen dat Sied van Riel puik werk heeft afgeleverd. Daarom ook een bijpassende score.

Score: 85/100

www.siedvanriel.com
www.blackholerecordings.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD 1
 1. Melih Kor – Amazonas
 2. Matt Holliday – New Leaf
 3. Jeremy Vancaulart, Assaf featuring Laura Aqui – The Space Between
 4. Suprano – Violet Dreams (Blackout Revamp)
 5. The Giant – Uprising
 6. MST & Pacific Nation – Earth Above The Sun
 7. Milan van Skyler – Moonlight
 8. Davey Asprey – Ascend
 9. Inner Stories – Couch Surfin
 10. Sied van Riel & Radion 6 – Warpdrive
 11. Giuseppe Ottaviani & Sied van Riel – GoRiel
 12. Project 8 – Skin Deep
 13. Simon Bostock featuring Becca White – When We Collide
 14. Sied van Riel – The Dark Matters
 15. Will Atkinson – Numb The Pain
CD 2
 1. Danilo Ercole – Moving
 2. Sean Tyas - 9am
 3. Julie Thompson with Dragon & Jontron – Loved (Sied van Riel Remix)
 4. Ikorus – Nine Lives
 5. Sied van Riel – Inside My Mind
 6. Matt Eray - Samurai
 7. Sied van Riel & Standerwick – In A Perfect World (Daniel Skyver Remix)
 8. Flynn and Denton and Audrey Gallagher – Say My Name (Sied van Riel Remix)
 9. James Poulton - Anodyne (Amir Hussain Remix)
 10. Alex Di Stefano – Escape From The Past (Fred Baker Remix)
 11. A & Z vs Flynn & Denton – Scota
 12. John O'Callaghan & Deirdre McLaughlin – Stay With Me
 13. Tangle - Oblivion
 14. Giuseppe Ottaviani featuring Jennifer Rene – Lean On Me
 15. Solarstone - Shield (Pt. 1) (ReOrder & Standerwick present SkyPatrol Remix)
 16. Adam Ellis - The Babadook

1 opmerking

Heerlijk album wat ik al een aantal maanden regelmatig draai.­