Partyflock

Hard Bass volume 06 - Mixed by Luna & DJ Coone

 

Hard Bass volume 06 - Mixed by Luna & DJ Coone

door , , gepubliceerd op , waardering: 85/100
Genre: hardstyle, jump
Tegelijkertijd met het Hard Bass feest (met als thema 'Space') werd deze zesde Hard Bass-compilatie gelanceerd. Ook dit maal krijgen we weer twee mix-cd’s voorgeschoteld, elk verzorgt door een dj uit een van de twee area’s van het feest. De hardstyle op cd één kan door niemand beter afgeschoten worden dan Luna. De jump op cd twee wordt op ons afgevuurd door de bekwame dj Coone. Diedus & Vage Nico doen verslag vanuit de ruimte:


CD1 - Mixed by Luna:
door: Diedus

De laatste keer dat Luna een cd in elkaar mixte is al weer enige tijd geleden, ook heb ik hem weinig horen draaien de afgelopen tijd. Daarnaast is bekend dat Luna net zo makkelijk een technoplaat als een hardstyleplaat op de tafel legt. Kortom, ik heb geen idee wat ik moet verwachten van zijn aandeel op deze nieuwe Hard Bass-cd.

First Bass:

Verrassend genoeg krijg ik meteen een aardig tempo voorgeschoteld, van opbouw is dus geen sprake. “Baglady” is een snelle jumptrack met een super strakke bass. Dit geluid domineert de eerste vier tracks op de cd, met uitzondering van het tweede nummer. “Pick It” is een soort techno-jump met een wat slappere bass, waar de liefhebbers van deze stijl zeker van zullen genieten.

Het eerste hardstylenummer op de cd is een mix door Pila van “Acid Nightmare”. Niet bepaald my cup of tea. Het klinkt rommelig en dit haalt onmiddellijk het tempo eruit. Een mix die daarentegen wél erg geslaagd is, is Tatanka’s verbouwing van “Hardventure”; hardstyle zoals hardstyle bedoeld is. Nog een mooi voorbeeld van een wat gedateerde plaat in een nieuw jasje, is de gemoderniseerde versie van “Discofans”. Ik vind het origineel nog steeds heerlijk, maar dit doet me toch nog iets meer omdat de bass wat dieper is dan in het origineel.

Eén van de hoogtepunten op de cd is “Rock Beat” van Dutch Masters (alias Showtek) en masters zijn ze. Iedereen met het hardstyle-hart op de juiste plek zal dit beamen bij het luisteren van dit nummer. Van Luna zelf zijn ook een drietal producties terug te vinden, waarvan “Bring That Shit Back” waarschijnlijk de bekendste is. Als toetje krijgt men “Wraow” op mijn bordje. Een heerlijke afsluiter van een heerlijke cd. Deze cd is zonder twijfel 100% Hardbass-waardig


CD2 - Mixed by DJ Coone:
door: Vage Nico

Het gaat de goede kant op met de Belgische dj Coone. Naast dat zijn naam de laatste tijd veelvuldig is terug te vinden in de line-ups van de grotere feesten, zowel in België als tegenwoordig ook Nederland, is dit al zijn tweede mixcompilatie binnen zeer korte tijd. Zijn eerste compilatie, Reverze - The Compilation, was een uitermate fijn schijfje met diverse muziekstijlen. Omdat Coone op de zesde Hardbass editie voornamelijk geboekt werd voor jump, is deze mix-cd uiteindelijk qua muziekstijlen niet zo divers als zijn eerste, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet genoeg variatie is. Integendeel...

Jump in:

Jump-cd’s worden vaak gelanceerd met (Noord) Franse technotracks, wat doorgaans zeer goede aanvangsplaatjes zijn. Ook bij deze mix is dit niet anders. In de aanloop naar het einde zijn het niet alleen de gevestigde plaatjes als “Fuck That” van Stunt Crew, “Knock Out” van Ruthless en “Private Projection” van Chicago Zone die de luisteraar de hoogte zullen injagen. Ook nieuwe klappers als het zeer aangename “Take U Higher”, het melodieuze “Going Wilder” en het uiterst aparte “Visit From God” (ouderwets vaag geremixt door dj Stone) dragen bij aan het voornamelijk Belgische jumpsfeertje.

DJ Coone is met vier nieuwe producties, waavan twee al eerder te horen waren op de Reverze compilatie, natuurlijk ook zelf goed vertegenwoordigd op zijn cd. Het gloednieuwe “Say It Again” is een track die ik er graag uit wil lichten. Deze goed doorstuiterende, gewaagde track met wat lichte kenmerkende Franse hardtechno elementen zal voor velen even wennen zijn. Het onderscheidt zich duidelijk van de standaard plaatjes en dat is een goed gegeven. De genoemde typische ‘schuur’elementen, het handelsmerk van de Franse technoheld Manu Kenton, worden door zowel het jumppubliek als wel de producers de laatste tijd steeds vaker opgepakt. Deze nieuwe insteek creëert diversiteit die bijvoorbeeld ook verrassend uitpakt in de nieuwe Ruthless & Vorwerk remix van “Who’s Your Daddy”, dat weer naadloos aansluit op hét schoolvoorbeeld (“Urban") van Manu Kenton zelf.

De mix geraakt dan wel in zijn hoogste versnelling met een herkenbaar gedeelte dankzij het bekende geluid van Lobotomy Inc en Binum, waarna over het algemeen de naar Nederlandse jumpstyle klinkende plaatjes het heft in handen nemen. De ene na de andere felle kick vliegt je om de oren. Het zijn dan ook de energieke, harde tracks van Coone, Da Emperor, Digital Punk en uiteraard Bad Boyz die de naam van deze compilatie weer alle eer aandoet en je volle bak laat gaan tot het bevredigende eind.

Jump out:

Ook met deze tweede compilatie weet dj Coone weer op gepaste wijze zijn eigen stijl te combineren met die van het feest. Deze variërende mix met veel nieuwe plaatjes is ook nog eens lekker vlot gemixt en zit opbouwend sterk in elkaar. Het kan dan ook niet anders of cd twee van Hard Bass 06 zal de liefhebbers van Franse, Belgische en Nederlandse jump weer in hogere sferen doen belanden.


Overall Score: 85/100

Diedus & Vage Nico signing off.....
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 – Mixed by Luna
 1. Low Driver – Baglady
 2. DJ Seb B – Pick It (Klap’s 2006 Remix)
 3. Brennan Heart – Cult Music (Zero2Nine Edit)
 4. DJ Tristan & Neostar – All Heart
 5. A*S*Y*S* – Acid Nightmare (Pila’s Ruff Mix)
 6. K-Traxx – Hardventure (Tatanka Remix)
 7. Clive King – I’ll Bazz Yah
 8. The KGB’s – Disco Fan (Zatox Remix)
 9. DJ Zany – Spunk
 10. Josh & Wesz – Rock It
 11. Dutch Masters – Rock Beat
 12. DJ Nagoom – Blingo
 13. Luna meets Trilok & Chiren – Street Knowledge
 14. Max Enforcer – Bring It Down
 15. Luna – Bring That Shit Back
 16. Isaac & Zany – What U Need
 17. D-Block & S-Te-Fan – U Will Be Dancing
 18. Luna – Cut the Break
 19. DJ Rob – Party People
 20. Southstylers – Wraow
CD2 – Mixed by dj Coone
 1. S.W. Cooperation – Serious Problem
 2. DJ Mystery – Just Don’t Stop (DJ Coone Remix)
 3. Stunt Crew feat. E-max – Fuck That
 4. DJ Noizer & Berry Morgana – Take U Higher
 5. DJ Ruthless – Knock Out
 6. DJ Coone – Gonna Cum
 7. Lethal MG – Going Wilder
 8. Chicago Zone – Private Projection
 9. The Playboyz – Visit From God (DJ Stone Remix)
 10. D-Noizer feat. Ronald-V. – Fuckin’ Crazy
 11. DJ Coone – Say It Again
 12. Benny Benassi – Who’s Your Daddy? (Ruthless & Vorwerk Remix)
 13. Manu Kenton – Urban
 14. Lobotomy.Inc – A New Way (Original Mix)
 15. Binum – Looped
 16. DJ Ruthless – Mash Up
 17. Franky Carbone – Hamela (Digital Punk & Genius Remix)
 18. DJ Coone – Fucked Up
 19. Da Emperor – Work That Shit
 20. Binum – Chapter One (DJ Greg C 2006 Remix)
 21. Digital Punk – Digitalized
 22. Marlon S vs. DJ Mars – Freaking Out

76 opmerkingen

cd1 is top de eerste nummer zijn al meteen lekker, op de cd prophet hard en just dana heb je dat niet en groot voordeel staan weer eens wat andere nummers op dan
cokaine MF remix nummer 10
stampuhh
cd2 is flop maarja ik hou ook niet van jump
laatste aanpassing
verwijderd
was de hardbass reeks niet al bij 8?!! hmm gezien de tracklist is dit niet dezelfde hardbass 6 als die ik al ruim n half jaar heb liggen..­ vage sjit
laatste aanpassing
Rosko
Artiest Rosko
CD 1 Is echt een top cdtjuhhhh :D
CD 2 vind ik wat minders, maar ik ben ook niet echt een super jump fan :P
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 15 april 2006 om 10:50:
hardbass reeks niet al bij 8

dat zijn duitse cd's
Echt een lekkere cd!
En dan bedoel ik met name CD 1, CD 2 vind ik persoonlijke wat minder op jump niet echt mijn ding is!

13.­ Luna meets Trilok &­ Chiren – Street Knowledge _­0_­
verwijderd
leuke cd.. alleen t feest was beter :P
17. Franky Carbone – Hamela (Digital Punk & Genius Remix)
(Y)
verwijderd
CD 1 is wel goed te doen, maar CD 2 vind ik echt bagger!!!
wel lekker cdtjuh yeeaa :P
verwijderd
13.­ Luna meets Trilok &­ Chiren – Street Knowledge
14.­ Max Enforcer – Bring It Down

2 gruwelijkste tracks van de cd :kwijl:


05.­ A*­S*­Y*­S*­ – Acid Nightmare (Pila’s Ruff Mix)

:cry: :no:
verwijderd
de ZOVEELSTE hardstyle jumpstyle cd met DEZELFDE tracks en DEZELFDe sound ...­ gaaahaaaaap! Does it ever ends ?
lekker cdtje van hard bass vol.6 en nou blijkt dat er 2 soorten hard bass aanwezig zijn op de muziek markt:P
want ik heb ook hard bass chapter six:P:bounce:
lekkere cd :jaja:
13. Luna meets Trilok & Chiren – Street Knowledge :)
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 15 april 2006 om 13:40:
de ZOVEELSTE hardstyle jumpstyle cd met DEZELFDE tracks en DEZELFDe sound ...­ gaaahaaaaap! Does it ever ends ?


Heb jij wel verstand van die soort muziek volgens mij niet dus je mening slaat totaal nergens op als je goed kijkt naar cd 2 of cd 1 sijn het bijna 10 nummers die nog niet uit zijn of pas uit zijn voor mij doen is er nog geen eerdere cd uit waar die nummers wel op staan pleas hou je bezig met je eigen soort muziek

DJ Coone – Say It Again :bounce:
Benny Benassi – Who’s Your Daddy? (Ruthless & Vorwerk Remix):bounce:
Franky Carbone – Hamela (Digital Punk & Genius Remix):bounce:
DJ Coone – Fucked Up :bounce:
Digital Punk – Digitalized :bounce:
Ruthless - Knock Out :bounce: :bounce:
Er staan op cd 2 inderdaad een hoop exclusieve plaatjes. De rest van de platen is zowat allemaal nog maar net gereleased!

De mensen die zeiken over 'hetzelfde dit, hetzelfde dat' moeten ten eerste zelf niet lopen zeiken en ten tweede gewoon kappen met tracks downloaden. Op een gegeven moment is alles oud wanneer je de mp3s al binnenhebt terwijl de vinyl/cd nog in de platenzaak moet verschijnen.

Ten derde, cd 2 klinkt niet hetzelfde als andere cd's. Alle jumpstromingen (met uitzondering van newstyle) komen uitgebreid aan bod. Het geeft in mijn ogen op een mooie manier weer hoe het feest was.

Deze cd is echt voor de Nederlandse markt en ik denk dat de meeste Nederlanders het meerendeel van de nummers op cd/cd's niet of amper kent.

Hardbass 06 is gewoon een hele goede aankoop voor iedereen die van hardstyle/jump houdt. Respect!
laatste aanpassing
15. Luna – Bring That Shit Back
:respect:
verwijderd
CD 2 = heeeerlijk... vage frenchtek, :respect:

Coone - Say it again DA BOMB! :bounce:
verwijderd
nouja kappe met downloade hoeft ook niet alsje ma weet waarover je zeikt ;) verder zal k s luistere alhoewel persoonlijke stijl hardcore is de andere stijlen ook lkkr kunnen zijn :p
_0_
Cd 2 is egt lekker !! maar de echte Belgische Jump cd's zijn toch beter ondanks deze door coone gemixed is .... maar het is een goede cd om nederland aan te smetten met "het Jump Virus" :D :respect:
verwijderd
hè? ligt het dan aan mij, of heb ik hardbass 7 al :vaag:

Edit: Laat maar, zie het al
laatste aanpassing
Uitspraak van Ivarus op zaterdag 15 april 2006 om 11:22:
13.­ Luna meets Trilok &­ Chiren – Street Knowledge _­0_­

JAJA :bounce:


Uitspraak van M elody op zaterdag 15 april 2006 om 16:25:
15.­ Luna – Bring That Shit Back

Zo'n meester track draai hem helemaal grijs hier

Net als deze trouwens: 03. Brennan Heart – Cult Music (Zero2Nine Edit)

:bounce:
laatste aanpassing
Tracklist CD1 ziet er erg goed uit! :)..

En ik heb het idee dat Jumpstyle weer uit gaat =).. ben zelf ook niet zo'n jumper whehe
13.­ Luna meets Trilok &­ Chiren – Street Knowledge

VETTE SHIT!!!
2 brute cdtjuhs
cd 2 =­ kut
coone!!! (Y) Goed werk

Jump (L)
deze had ik wederom 3 weken terug al lang leve free record..­
Wel redelijk cd'tje,zitten ook nog wat promo'tjes bij :)
Lekker cd'tje op zich:) kan er mee door:P
Echt SUPER CD idd! Ceedeetje 2 nog een stuk beter dan 1, wantja.. Jump = gewoon heerlijk :D. Zeer lekkere plaatjes, Coone mixt ze goed aan elkaar. En zelfs de hardstyle mix van Luna is echt lekker, terwijl ik normaal die hardstyle cd's toch niet echt de moeite waard vind!
lijkt me wel vette cd :p ga'k zeker uz luistre :d
verwijderd
indd lekker ceedeetje top!
verwijderd
Uitspraak van Dr. ePhil op zaterdag 15 april 2006 om 17:48:
jump :no:

:bounce::yes::bounce:
laatste aanpassing
Weet iemand of er ook een dvd uitkomt? Er was iemand aan het filmen en hij zei dat hij voor midtown aan het filmen was?! Maar ik hoor er niemand over dus die zal er dan wel niet komen, of wel?
Tokkie..
Artiest Neo-C
vind cd 2 vet.. nieuwe jumptracks..:respect:
work that shit - da empreror...
Wat een SCHIJT cd!!!
Ik heb ´m net gedownload en meteen maar weer verwijderd.­
Waar gaat het heen met de hardstyle?
Doe mij maar hardcore...­
verwijderd
Goeie cd´s :yes:
ziet er bar slecht uit.­,.­,
Top cd's :respect:
Valt me op dat er niks wordt gezegt over Josh & Wesz – Rock It, helden track :jaja:
Best goed cd'tje jah :D
04.­ DJ Tristan &­ Neostar – All Heart


:respect:
Luna – Bring That Shit Back

heerlijke cd's :respect:
ik heb t eigelijk helemaal niet op hardstyle enzo

maar dit cdtje is toch wel erg lekker:D
Damn hoe de neuk kent iedereen hier street knowledge.. die is niet eens uit.

Ga maar lekker verder moet downloaden en zeiken dat de tracks oud zijn.

De cd(1) zit vol met ZEER verse tracks

[offtopic]Snap best dat je wel eens download, maar ga niet zeuren dat iets oud is[/offtopic]
laatste aanpassing
tja hardstyle en jump is nog geen darkcore
vind hem niet zo feestje zelf was beter ;)
Bert S.
Artiest Bert S
Uitspraak van Qapam op zaterdag 15 april 2006 om 11:02:
dat zijn duitse cd's

Enig idee waar ik deze Duitse Hardbass-serie kan krijgen? (En dan niet heel bijdehand 'in Duitsland'.) Ik weet dat het laatste deel is gemixt door Rocco, Charly Lownoise en Deepack. Help!
vinnievieux zegt: tja hardstyle en jump is nog geen darkcore

Kijk die vent heeft er vastand van dat ie die muziekstijlen weet te onderscheiden....grote klasse :-|
laatste aanpassing
Vandaag gekocht :yes:
Echt super vet B)
verwijderd
wat een kut cd sorry hoor maar heb andere cd die lijkt er echt veel te veel op duzzz zwaarbagger
verwijderd
cd 2 <3
Cd 1 Super Cd,hou meer van het hardere werk ..­ maar toch goeie cd hoor
Cd2 Had meer verw8 van Coone ..­

Dj Coone - The Return ..­ erg goed (jammer dat hij er niet op staat)

zonde dat hij niet meer van zn eigen tracks erop heeft gemixt
laatste aanpassing
Nice...­!

lekker jumpen en stampen
verwijderd
Uitspraak van *B a r r y_ op vrijdag 21 april 2006 om 17:04:
Cd2 Had meer verw8 van Coone ..­

Dj Coone - The Return ..­ erg goed (jammer dat hij er niet op staat)

zonde dat hij niet meer van zn eigen tracks erop heeft gemixtlaatste aanpassing 21 april 2006 17:04

Eerst en vooral, Thanks voor alle leuke reactie's guys...

Barry, dude,

Er staan maar liefst 3 nieuwe traxx van mij op die zelfs nog niet uit zijn :)
+ een remix van Mistery die ook nog moet uitkomen...ik bedoel!

Zou beetje stom zijn dat ik nummers van vorige zomer er ga opzetten niet?
Jawel lkr cdtjuh hoor cd1 lkr knalluh cd2 lkr relaxt chille bonussss
verwijderd
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 25 april 2006 om 11:46:
Zou beetje stom zijn dat ik nummers van vorige zomer er ga opzetten niet?

Precies... The return is erg goed, maar dat wil nog niet zeggen dat we die track massaal moeten gaan uitlubberen...

Koen, weet je al wat meer over say it again? releasedatum?

mzzzlschhhh
Uitspraak van verwijderd op zondag 30 april 2006 om 01:32:
weet je al wat meer over say it again? releasedatum?

Eind van deze maand geloof ik.
Ben hem nu aan het luisteren..­ vind het wel aardige CD's!
Uitspraak van Relentless op maandag 17 april 2006 om 13:35:
Valt me op dat er niks wordt gezegt over Josh &­ Wesz – Rock It, helden track

Inderdaad ja! Dat was mij ook opgevallen! :)
verwijderd
Ben 'n beetje aan het inkomen in de muziek maar het klinkt wel super lekker :D!
FrankE
Artiest FrankE
Ben een beetje laat maar moet toch even kwijt dat die mix-cd van Coone echt goed is.....platenkeuzen is qua opbouw geweldig en over mixtechniek zal zeker niemand klagen.

Toppertje....


Top recensie trouwens ook ;)
Alle 2 cd's zijn super maar cd 2 helemaaaaal egt te gek :D Coone is dan ok de belgian master
ik hou eigenlijk niet zoveel van jumpstyle, maar hier zitten wel een paar mooie tussen, en wat hardstyle betreft er zitte ook mooie tussen(Y)