Partyflock
 

Fort Romeau - Insides

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
Mike Greene, woonachtig in Londen, is een jonge producer met een voorliefde Chicago house. Vanuit deze voorliefde is het album 'Insides' ontstaan dat uitgebracht is op het label Ghostly International. Met een arsenaal aan analoge hardware als de Moog Voyager, Yamaha DX7, Roland Juno-6 en de Korg 770 heeft Mike Greene, onder zijn alias Fort Romeau een album neer weten te zetten dat zeker avontuurlijk genoemd mag worden.

Fort Romeau heeft naast het produceren ook nog in diverse (bekende) clubs opgetreden zoals het Berlijnse Panorama Bar, het Londonse Plastic People en de in Frankfurt gevestigde nachtclub Robert Johnson. Hier heeft hij de nodige inspiratie opgedaan. Hierover zegt Fort Romeau:

"Playing in those clubs definitely had an affect on how I approach composition and pacing. I want to allow things to breath and develop gradually over longer track lengths, rather than cram everything into four or five minutes."

'Insides' is na 'Kingdoms' Fort Romeau's tweede studioalbum. Waar zijn eerste album nog diverse uptempo producties bevatte, is 'Insides' een stuk ingetogener. Fort Romeau presenteert op het Eén uur durende album een verscheidenheid aan sferische producties, zowel downtempo als meer dansvloer gericht. Productietechnisch zitten alle tracks bijzonder goed in elkaar. Fort Romeau heeft bij diverse de laatste twee nummers ook nog eens het lef gehad om de producties vrij uptempo te laten beginnen, waarna (meeslepende) beatloze ambient tevoorschijn getoverd wordt. Als verrassing komt in de laatste plaat ook nog een eveneens sferische creatieve uitspatting van anderhalve minuut voorbij na een stilte van ongeveer vijf minuten. Prettig luistert het wel weg, maar een echte toevoeging is dit extra-tje niet te noemen.

Fort Romeau heeft met 'Insides' een sfeervol album weg weten te zetten dat vele raakvlakken heeft met Chicago house uit de beginjaren van de housemuziek. Dit album is uitermate geschikt voor een warme lente-/zomerdag met een koud drankje erbij. Het album is zowel digitaal als op cd verschenen.

Score: 80/100

www.facebook.com/fortromeau
www.soundcloud.com/ghostly
www.soundcloud.com/fortromeau

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
  1. Fort Romeau - New Wave (6:29)
  2. Fort Romeau - Folie (6:09)
  3. Fort Romeau - All I Want (8:18)
  4. Fort Romeau - Insides (6:18)
  5. Fort Romeau - Not A Word (6:02)
  6. Fort Romeau - IKB (2:09)
  7. Fort Romeau - Lately (10:32)
  8. Fort Romeau - Cloche (14:01)