Partyflock

Toolroom Live – 01

Toolroom Live – 01

door , gepubliceerd op , waardering: 83/100
Het Engelse Toolroom Records werd zo'n dikke 10 jaar geleden uit de grond gestampt door de gebroeders Knight. De bekendste van het stel, Mark Knight, groeide deze zeer succesvolle periode evenredig in grootte met zijn label mee en is naast muziekbaas ook het draaiend uithangbord van deze breed georiënteerde housestal. Gezien dit decennium veel gebracht heeft, vond hij het naar eigen zeggen weer tijd om terug naar de roots te gaan. Op de social media verscheen de afgelopen tijd veelvuldig het #reset teken, wat voeding gaf aan de geruchten dat het label een totale reboot zou maken. De kersverse 'Toolroom Live' serie zou daar aan bijdragen. Uiteindelijk wordt deze herstartsoep niet zo heet gegeten als deze schreeuwerig wordt opgediend, maar lijkt het eerder een nieuwe pr-campagne om de muziek andermaal aan de gulzige housefan te brengen. Althans, dat concludeer ik na het beluisteren van de 3 (overigens) zeer interessante mixen van opziener Mark Knight zelf en twee van zijn nieuwe rekruten, namelijk de kleurrijke Weiss uit de UK en de Argentijnse Adrian Hour.

#Reset?
De eerste mix wordt u aangeboden door de Engelse Weiss (Richard Dinsdale), een tikkeltje extraverte artiest die je wellicht nog kent van zijn hit 'My Sister'. Zijn voorliefde voor groovy tunes komt uitermate lekker en vlotjes aan de oppervlakte. Weiss zijn mix swingt met groovy (tech)house dat continu dat karakter blijft behouden en eigenlijk nergens zijn belofte niet nakomt. Midden in deze bijna onweerstaanbare weelde aan basvolle lekkernijen is het zijn eigen, voor deze mix exclusief gecompileerde, 'I Believe' dat de muzikale kers op de taart mag heten. Daarna gaat de mix even een laagje dieper om te eindigen met MK's welbekende 'Always', maar dan in een zelfgebakken, groovy remix. Het is een kleine (en misschien wel een overbodige) geste naar een mainstream georiënteerd publiek.

De mix van chef Mark Knight sluit prima aan op zijn voorganger. Met een soulvol house begin omarmt Knight bijna vanzelfsprekend de tijdloze housesound van weleer. Toch duurt het niet lang of ook hij stuurt zijn mix richting de sound waarbij onweerstaanbare grooves en swingende beats de luisteraar makkelijk weet te pakken en net als de mix van Weiss de nachtelijke dansuurtjes fijntjes dichterbij weet te brengen. Opvallend is de vlotte pas die deze mix kent en de bijbehorende (tech)house dat er geen doekjes om probeert te winden. Er mag gedanst worden en met ziekelijk funky tracks als Patrick Topping – Forget kun je ook werkelijk niets anders. Het laatste gedeelte schakelt Mark over naar een toegankelijker housegeluid met catchy melodieën maar zonder aan tempo in te boeten.

Ook Adrian Hour presenteert in het begin van zijn mix behoorlijk wat groovy techhouse waarbij de fistpump nog even niet terug in de mouwtjes hoeft. Na dit energiek startschot komt er geleidelijk wat meer ruimte voor diepere grooves en aparte klanken, zonder het redelijk warmbloedige geluid waar deze frisse Argentijn voor staan te verliezen. Uiteindelijk raakt de mix van Adrian Hour qua sound behoorlijk constant en consistent, met gewoon pretentieloze techhouse dat de grens met techno zo nu en dan weet te passeren. Wellicht maakt de constante sound de boel net wat te oppervlakkig, maar de tunes blijven er op deze manier een goede dansflow in houden waaruit je niet zo makkelijk kunt ontsnappen. Van de 3 cd's is dit dit de meest persoonlijke (met 4 eigen producties), met 21 nummers de meest vlotte en ook meteen de meest hypnotiserende van het stel.

Toolroom Live 01
Het live aspect en het #reset gebeuren lijken eerder onderdeel te zijn van de marketingcampagne dan echt iets nieuws of functioneel te bieden qua inhoud. Het pretentieuze live aspect is in ieder geval nergens te bekennen en qua sound is Toolroom nog steeds gewoon Toolroom, maar dan met deze release een dikke nadruk op groovy (tech)house. Zowel de nieuwkomers Weiss en Adrian Hour als labeldaddy Mark Knight brengen alle drie een dikke, stevige en dansbare mix waarbij je je regelrecht in de betere clubsferen waant. Ibiza en ook de betere techhouse feesten zijn niet ver weg meer met deze energieke release die een vette clubnacht moeiteloos overbrengt naar een huiselijke setting.

Score: 83/100

www.weiss-music.com
www.adrianhour.com
www.djmarkknight.com
www.toolroomrecords.com
www.astralmusic.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
Weiss
 1. Tekla - Marvin's Basement
 2. Maximiljan Feat. Bessie Jones - Sink Em Low
 3. Muntal - Krishna Templo
 4. Tapesh & Kevin Over - NY Drive
 5. Rick Sanders - Make It Free (Dub Mix)
 6. Hot Since 82 - Pound Your Soul (Sidney Charles Remix)
 7. Bontan - Gadgets & Buttons
 8. Tube & Berger & Juliet Sikora - Come On Now (Set It Off) (Weiss Remix)
 9. Weiss - I Believe
 10. Maison Sky - It Is What It Is
 11. Hyenah - The Wish (Manoo Darkside Remix)
 12. Harry Romero - Tania (Doorly Re-rub)
 13. MK Feat. Alana - Always (Weiss Remix)
Mark Knight
 1. UnoMas & Redondo - Falling For You
 2. DJ Anna Feat. Beverly Ely - Secret (Full Intention Remix)
 3. Memoryman (Aka Uovo) - Come & Get It
 4. Ecco - Baobab
 5. Oscar de Rivera - Lirica
 6. Robot Needs Oil - Mood Swings (Yvan Genkins Remix)
 7. Sergio Fernandez - Into The Deep b/w DJ Pierre & Supernova - The Beat (Beatapella)
 8. Elegant Hands - R2D3 (Adrian Hour Mix)
 9. Mds & Gymmy J - Lyric
 10. Primal Nature - Your Mine b/w Chus & Boris Feat. Roland Clark - Soul of A DJ (Acappella)
 11. Kimen - Like That
 12. Gaga - Some type
 13. Patrick Topping - Forget
 14. Mark Knight & Discoworker Feat. Robbie Leslie - Diary Of A Studio 54 DJ
 15. Mario Ochoa Conjuro b/w Green Velvet - Bigger Than Prince (Jay Lumen Remix)
 16. Harry Romero - Tania (Filterheadz Remix)
 17. Dosem - Chase The Link
 18. Lowkey & Kardinal - Vesperine
 19. GusGus - Crossfade (Maceo Plex Mix)
 20. Bat For Lashes - Laura (Mark Knight & Graffiti On Mars Remix)
Adrian Hour
 1. Miguel Bastida & Salero - Drumdub
 2. Pirupa - Black Form
 3. Doorly - Groove Me
 4. Fernando Mesa & Andres Blows - The Roots
 5. Odd Parents - Learn To Fly (Maceo s 808 Dub)
 6. Erik Hagleton - Pressure
 7. Elio Riso & Stefano Kosa - Tonight (Buenos Aires Mix)
 8. Rob Hes, Noraj Cue & Mark Mywords - Another Day At The Zoo
 9. Oscar L - Black People
 10. Montenegro - Boomerang
 11. Adrian Hour - Everywhere
 12. D-Unity - Time
 13. Adrian Hour - People Talking
 14. Gary Beck - Pure Cane Sugar
 15. Adrian Hour - Lost In Groove
 16. Matt Sassari - Lost The Nation
 17. Adrian Hour - Good Job
 18. Alex Mine - Werof (Ant Brooks Remix)
 19. Stefano Kosa - Feel it
 20. Harvey McKay - Something Good
 21. Coyu & Ramiro Lopez Donga

1 opmerking

Eldorado
Werkzaam bij Partyflock
Hier staan een berg lekkere platen op.­ Deze moet in mijn collectie komen!