Partyflock

Audioglider – Accidental Beauty

 

Audioglider – Accidental Beauty

door , gepubliceerd op , waardering: 88/100
Al de nodige jaren is Audioglider al bezig met het schrijven van zijn eigen muziek en zijn eigen sound ontwikkelen. Gedurende de jaren negentig heeft hij al het een en ander uitgebracht onder diverse pseudoniemen, waaronder Crystal, Backdoor Man, Autovelox en Pastaboy. En uiteindelijk is hij bij zijn huidige Audioglider alias gekomen.
Audioglider's eerste echte doorbraak was met een tweetal tracks op de Global Underground compilatie van Nick Warren (GU30), welke werd gevolgd door twee EP's. Halcyon en Slight Return waren eveneens een schot in de roos en ook Glenn Morrison viel dat op. Audioglider heeft vervolgens een aantal remixen uitgebracht op het label van Glenn, genaamd Morrison Recordings.

Audioglider is een meester in het gebruik van 80's geïnspireerde downtempo sounds, shoegaze en met funk en dub geïnfiltreerde ritmes. Hij is duidelijk beïnvloedt door artiesten als Ulrich Schnauss en Massive Attack, maar ook door Tori Amos en Talking Heads. Want in Audioglider's muziek hoor je van al deze sounds facetten terug. Zo ook op dit album. Met 'Accidental Beauty' laat Audioglider zien waar hij goed in is.

Van een downtempo filmische opening met 'End Titles' naar het meer breakbeat ogende 'Fluid Motion' (met de uit Florida afkomstige D-Step) en 'My True Blood'. 'The Bells' is een meer spacend nummer met hypnotiserende sounds en 'Dynamic Uno' heeft wat meer dub in zich. 'Just Sound' is dat wat mij betreft de minste track op het album, want het trippy geluid past gewoon niet in het mooie geheel. Vanaf 'Sliders' bouwen we eigenlijk op naar een mooi einde. Je merkt dat de daaropvolgende tracks perfect op elkaar zijn afgestemd. Je hebt niet eens goed door wanneer de ene track stopt en de andere begint met afspelen. Zowel 'Disappear', 'Polydirective' als 'Sundown' en 'Cortexaphan' zijn van pure klasse.

Never judge a book…
Tegenwoordig zijn we te gespitst op alle top dj's en aanverwanten artikelen. Als je verder kijkt dan je neus lang is, dan kom heel wat moois tegen. Zo ook Audioglider. Toen de promo van deze cd bij ons op de deurmat viel, moest niemand er wat van hebben. Ik ben heel blij dat ik deze cd (en tevens de artiest heb ontdekt). Op één track na, is 'Accidental Beauty' echt een top album!

Score: 88/100

www.sectionrecords.com
www.facebook.com/audioglider


pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. End Titles
 2. Fluid Motion
 3. The Bells
 4. Dynamic Uno
 5. My Tru Blood
 6. Just Sound
 7. Sliders
 8. Disappear
 9. Polydirective
 10. Sundown (Cape Town)
 11. Cortexaphan

1 opmerking

Lijkt me een lekkere cd.­ Ik vraag me alleen af wat er mis is met deze cover hoor, want ik vind 'm juist wel gaaf (als je soms andere covers ziet...­)