Partyflock

D-Block & S-te-Fan & Isaac feat. Chris Madin - Alive

 

D-Block & S-te-Fan & Isaac feat. Chris Madin - Alive

door , gepubliceerd op , waardering: 72/100
Genre: hardstyle
Losse tracks en EP's reviewen we op Partyflock eigenlijk niet veel. Immers wij krijgen bergen tracks iedere week binnen en dat zou een overload aan recensies opleveren, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Echter soms komen er platen voorbij, die wel de moeite waard zijn en die beschrijven we dan toch in een recensie. Eén van die platen is de samenwerking van D-Block & S-te-Fan, Isaac en Chris Madin genaamd 'Alive', welke recent uit is gekomen op het label Derailed Traxx.

Dat is natuurlijk niet zo maar een label. Eigenlijk is het een nieuw label (onder de vleugels van Be Yourself Music) die zoals je wellicht al vermoedt, de hardere stijlen op zijn eigen wijze vertegenwoordigt. Naast 'Alive' prijken de Sound Freakerz remix van Svenson & Gielen's klassieker 'Twisted' en 'Built This City' D-Block & S-te-Fan op de discografie van dit jonge label. Dit label bevat eigenlijk ook nog twee sublabels Derailed Traxx Grey en Derailed Traxx Black. Op het 'Grey' label worden de meer mainstream hardstyle platen uitgebracht. Opkomende artiesten als Refluxed en Sound Rush hebben hun onderkomen gevonden op dit sublabel. Op het 'Black' label wordt de donkere kant van het verhaal vertegenwoordigt, namelijk de hardcore. In de discografie van dit sublabel vind je onder andere platen van D-Tune, Quitara, System:Overload en Trypsin & Hard Essence terug.

Genoeg gepraat over het label, laten we het eens over de plaat zelf hebben. Zoals wellicht al doorgeschemerd is, kijken we hier tegen een meer mainstream plaat aan. Het klinkt misschien een beetje vies, dat 'mainstream', maar dat valt in werkelijkheid wel mee. De kracht van dit nummer zit hem in de sterke vocalen van Chris Madin, want die zijn namelijk de rode draad in het geheel en passen ook goed bij de boodschap in de videoclip (zie de youtube video onder de recensie). Wat betreft de instrumentele basis van het nummer, neigt het veel naar de sound van Headhunterz (bij 'United Kids of The World'). Er komt mijns inziens te weinig de kracht van D-Block & S-te-Fan en Isaac in terug. Deze mannen hebben in het verleden vele sterke platen uitgebracht en als we 'Alive' vergelijken met de discografie van eerder (van zowel D-Block & S-te-Fan als Isaac) dan kunnen we concluderen dat 'Alive' van een heel ander slag is. Sommigen mensen zullen dit als negatief bestempelen, anderen zullen dit als verandering van sound beschouwen en er minder negatief over denken. De tijd zal het uitwijzen of deze plaat het gaat maken op de festivals deze zomer.

Score: 72/100

www.derailedtraxx.com
www.beyourselfmusic.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
  1. D-Block & S-te-Fan & Isaac feat. Chris Madin - Alive (Radio Edit) (03:28)
  2. D-Block & S-te-Fan & Isaac feat. Chris Madin - Alive (Extended Mix) (04:20)

14 opmerkingen

Ik snap niet dat je over deze plaat een recensie schrijft.

Je zegt:
Echter soms komen er platen voorbij, die wel de moeite waard zijn en die beschrijven we dan toch in een recensie. Eén van die platen is de samenwerking van D-Block & S-te-Fan, Isaac en Chris Madin genaamd 'Alive', welke recent uit is gekomen op het label Derailed Traxx.

Maar uit de rest van je verhaal komt nergens naar voren dat het de moeite waard is om deze plaat te beluisteren en dat blijkt ook niet uit de score. Zo uitzonderlijk is dit toch niet? ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Love is the answer op donderdag 27 maart 2014 om 09:32:
Ik snap niet dat je over deze plaat een recensie schrijft.­

precies met deze verbazing zat ik dit stuk te lezen

ik weet zeker dat deze track veel gedraaid gaat worden op de festivals, zeker in de eerste uren op de main, grote kans op een 2e year of summer?

iig, eindelijk eens een clip van niveau!
Ik snap ook echt niet dat je over deze plaat een recensie schrijft van mijn part gaat hij rechtstreeks de prullenbak in.­ Is dat House trouwens?
Ratje
Werkzaam bij La Bomba
Artiest RVE
Delete? :yes: trouwens wat een baggerplaat!
verwijderd
toekomstige amerikaanse hardstyle :)
Uitspraak van verwijderd op donderdag 27 maart 2014 om 19:34:
toekomstige amerikaanse hardstyle

Nou, ze doen hun best maar :lol:
K hou t bij de oorspronkelijke sound
Uitspraak van verwijderd op donderdag 27 maart 2014 om 19:34:
toekomstige amerikaanse hardstyle :)

Headhunterz is ook alweer overgestapt naar Amerika.
Vond je conclusie ook verbazingwekkend na je intro.­ In mijn ogen een totaal overbodige recensie.­
Verder: typisch 'feel good', meezing, zuurstok hardstyle plaatje, zo'n typische Decibel anthem!
dit is zo een nummertje wat je kan waarderen als je op de zonnige zondagochtend net uit je tent bent gekropen op een weekend festival. Gewoon ff met een frisse melodie op starten, ik vind dit trouwens wel een lekkere plaat om te luisteren thuis, dit zet ik dan liever aan als een setje van thera ofzo :D
waarom een single recenseren??
Inderdaad,
Uitspraak van Besjaanse op zaterdag 29 maart 2014 om 12:05:
waarom een single recenseren??

Verder wel een lekker plaatje trouwens :)
laatste aanpassing
Ik heb niks tegen hardstyle, integendeel zelfs. Maar dit valt toch geen hardstyle meer te noemen? :(