Partyflock

Evolution Of Style - A Journey With Brennan Heart

 

Evolution Of Style - A Journey With Brennan Heart

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
Genre: hardstyle
Evolution Of Style - The Documentary
Met de skyline van New York als uitzicht, overziet Fabian Bohn zijn muzikale succes. Het is een lange weg geweest welke in 1996 begon maar nog lang geen einde kent. Het succesverhaal van Brennan Heart is namelijk nog steeds in volle gang en kreeg in 2012 met 'Lose My Mind' een enorme stap in de goede richting. Samen met Wildstylez wordt de oorsprong en kern van het immens populaire nummer besproken en met een viewers aantal van 12 miljoen op Youtube ook meteen duidelijk dat we niet langer te maken hebben met de jongen die in 2001 als Bassdriver zijn begin maakte met 'Fatal Invasion'. Vanaf dat prille begin bouwde Fabian een goede vriendschap op met Don Diablo, wie vertelt over de gedeelde passie en moeilijke momenten wat de twee nader tot elkaar bracht. Vooral het overlijden van Fabians moeder had een enorme impact op het persoonlijke leven, zowel positief als negatief. Als de artiest Brennan Heart besefte hij op dit moment dat je met de mooiste baan ter wereld ook een toevlucht kan zoeken in de muziek. Zo wordt verteld over het overlijden van een fan wat een zodanige impact maakte dat 'We Come & We Go' een muzikale uitlaatklep werd. Ook in positief aspect laat Fabian zijn muzikale hart spreken want met 'Running Late' steekt hij de draak met het vaak te laat komen op afspraken, boekingen en vluchten. Waar het misschien qua tijd niet altijd uitkomt, zo professioneel zien we Brennan bezig in de studio. Met de constante drive zien we hoe de basis voor 'Fight The Resistance' met Zatox wordt gelegd en dat een studio huren in Los Angeles noodzakelijk is om in 'We Can Escape' de laatste 'puntjes op de i' te zetten voor Intents Festival.

Zoals gebruikelijk worden de interviews met goede vrienden en collega's uit de scene afgewisseld door mooie beelden op het podium en backstage. Van Defqon 1 Australië tot Mysteryland Chili, EDC Las Vegas en zelfs Zuid Korea. Vooral in Mexico zien we wat een enthousiast publiek met een artiest als Brennan Heart doet. Het besef dat niet iedereen het zo goed getroffen heeft als hij maakt impact en samen met Max P (de zanger uit o.a. Lose My Mind) besluiten ze de lokale bevolking op te zoeken en zich te mengen in een voor Fabian vreemde wereld qua hardstyle. Als we de voorbereidingen zien voor Qlimax 2010 lijkt een droom uit te komen. Niet alleen mag hij het anthem maken, maar ook met een volledig orkest een show geven die tot dan toe nog nooit door Q-Dance was gerealiseerd. Hoogtepunt na hoogtepunt volgen elkaar op waarna Brennan in 2013 besluit om zijn nieuwe label WE R te starten. Inmiddels leven we in 2014 en heeft Fabian alwéér een mijlpaal mogen bijschrijven met zijn eigen X-Qlusive. Wat het volgende hoogtepunt zal zijn in zijn succesvolle carrière? The evolution continues...

Evolution Of Style - The Soundtrack
Voor de liefhebber is er ook nog een cd met de soundtrack van de documentaire, om alles nog eens rustig na te luisteren. Uiteraard staan ook hier alle grote hits op waaronder de beste plaat van vorig jaar: 'Imaginary', het opzwepende 'F.I.F.O.', misschien wel dé meest bekende hardstyle plaat ter wereld 'Lose My Mind', het kersverse 'Fight The Resistance' met Zatox en Brennan's anthems voor Defqon 1 Australië, zijn City2City tour en Freaqshow. Ook bevat de soundtrack een aantal (nog) niet uitgebrachte klappers. Zo kunnen we voor het eerst in goede kwaliteit genieten van 'Tonight Will Never Die' met Code Black, de Outbreak remix van 'F.I.F.O.' welke in een raw jasje wordt gestoken, 'Privilige 2 Be Born Again', het prachtige 'Evolution Continues' en enkele nieuwe edits. Helaas maar begrijpelijk zijn dit dan ook niet de hele versies maar een zeer toegevoegde waarde voor de échte fans.

Evolution Of Style - The Verdict
Ruim anderhalf jaar gevolgd worden door de camera levert interessante en mooie beelden op. Voor de makers Kevin Gansemans en Stijn Verlinde was het de taak om al dit materiaal tot een documentaire te snijden welke perfect weergeeft hoe het leven van een groot artiest verloopt, dat is gelukt! We leren Brennan Heart kennen op persoonlijk vlak, maar ook op het podium waar hij zich als een vis in het water voelt en laat zien tot de grote namen in de hardstyle te behoren. Absoluut verplichte kost voor iedere hardstyle liefhebber.

Score: 80/100

www.brennanheart.com
www.facebook.com/djbrennanheart
www.twitter.com/djbrennanheart

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
The Documentary
The Documentary
The Soundtrack (Bonus CD)
 1. Evolution Continues
 2. Imaginary (with Jonathan Mendelsohn)
 3. Miles (End Credit Song)
 4. Never Break Me (Toneshifterz Remix)
 5. We Come & We Go (WE R EOS Mix)
 6. Tonight Will Never Die (with Code Black)
 7. Privilige 2 Be Born Again
 8. Scrap The System (Defqon 1 Australia Anthem 2013)
 9. Wide Awake (EOS 2013 Mix)
 10. F.I.F.O. (Original Mix)
 11. Life That We Dream Of (City2City)
 12. We Can Escape
 13. Fight The Resistance (with Zatox)
 14. Lose My Mind (with Wildstylez)
 15. Hardbass Junkie
 16. Freaqshow Anthem
 17. Running Late (Brennan Heart & Code Black MF Earthquake Rawmix)
 18. F.I.F.O. (Outbreak Remix)
 19. Evolution Continues (EOS Intro)
 20. A Scattered Soul

6 opmerkingen

er staat een klein foutje in, brennan heart heeft namelijk het qlimax anthem van 2010 gemaakt, niet 2012 ;) verder toffe review!
Uitspraak van WallMart op dinsdag 11 februari 2014 om 10:42:
brennan heart heeft namelijk het qlimax anthem van 2010 gemaakt, niet 2012 ;)

Dank je, stom foutje inderdaad. Is inmiddels aangepast (y)
Brennan Baas _O_
verwijderd
misschien is 56 minuten iets tekort (geweest) voor deze docu,had van mij wel wat langer gemogen.­
Gave review!
Als Blademasterz was hij een baas.­