Partyflock

All Gone Future Sounds – Mixed by Pete Tong & Reboot

All Gone Future Sounds – Mixed by Pete Tong & Reboot

door , gepubliceerd op
Met een redelijke vertraging wist Pete Tong's laatste compilatie de Partyflock burelen toch binnen te dringen. Ondanks dat de release al zo'n drie maanden geleden was, mag deze nieuwste telg uit de altijd zeer kwalitatieve 'All Gone' reeks niet onbesproken blijven. Bij deze officieuze opvolger van de 'Ibiza Edition', die mede mogelijk werd gemaakt door het Duitse Booka Shade duo, wordt de Britse (radio) dj legende in de rug gesteund door de in Aachen getogen Frank Heinrich, beter bekend als Reboot. De Duitser maakt al enige tijd furore met zijn platen en gigs voor o.a. Luciano's Cadenza en Pete's eigen 'All Gone' clubnachten op Ibiza.

Ondanks de vertraging kan uw recensent in kwestie u mededelen dat ongeacht deze periode van oponthoud de geselecteerde muziek van Pete nog altijd fris en up-to-date klinkt. Het predikaat 'Future Sounds' prijkt dan ook geheel naar waarheid op de rood-zwarte cover.

Niets overboord

Hoewel het (achteraf gezien) lijkt alsof Pete alleen hits voor zijn mix heeft uitgekozen, moet gezegd worden dat zijn gelikte aaneenschakeling van vadsig kostelijke house nummers simpelweg een lust voor het oor is. Volgers van de 'All Gone' serie weten dat Pete zich richt op de meer toegankelijkere (deep/tech) house sounds en dat de gastartiest een specifieke nichesound aanboort. Funky is het eerste part van Pete's mix ongetwijfeld, met nadruk op oldschool (club)house in een moderne uitvoering. Frank B's "Chain Of Fools" heeft naast de typische house orgel en soulvolle vrouwvocalen alles wat die sound zo karakteristiek en populair maakt(e). Deze sound blijft een groot gedeelte de rode draad van de mix, al zoekt het wel al snel wat meer diepgang en wint de mix aan grooviness waardoor de subwoofer lekker zijn gang kan gaan. De tracklist bestaat aan een parade aan hitmateriaal van de heetste producers van dit moment. Ik noem een Eats Everything ("Trubble"), HNQO ("Point Of View"), Justin Martin ("Don't Go"), Hot Natured ("Benediction") en Finnebassen ("What You Do"). Het kleine puntje van kritiek hierbij is, de eerdere delen nog in orenschouw hebbende, dat Pete zijn mix wat stoerder en steviger had mogen eindigen. Daarnaast is het overbodig om weer zijn eigen "Dawn" op te voeren, gezien deze al op de Ibiza editie te vinden was. De Hot Since 82 remix geeft de track niet echt een nieuwe draai en daarom was het interessanter geweest om bijvoorbeeld een gloeiend hete uitsmijter van Hot Since 82 zelf te compileren. Hot Natured's onweerstaanbare "Benediction" is hierbij gezien wel dé ideale finale.

Reboot's sound is van nature meer minimal en dat is ook meteen hetgeen je op je bord gedropt krijgt bij aanvang van zijn mix. "Who Stole My Stradivari" is dan ook zo'n minimalistische Rebooter,geheel vanzelfsprekend zonder een Stradivarius viool, waarbij de tracktitel een dikke knipoog is naar zijn uitgeklede stijl. Met uiterste precisie laat de Duitser beetje bij beetje meer elementen zijn aardig underground mix binnendringen waardoor de mix met de minuut een voller minimal /techhouse karakter krijgt. De basslines worden modderiger, de percussie funkier en aparte korte vocalen en geluiden doen hun intrede al blijft het geheel wel ietwat minimalistisch en langgerekt. Halverwege de mix wordt het broeierig en deze fase wordt dan ook uitgebouwd als een minutenlange climax. Opvallende tracks hierin zijn James Talk – Amy's Groove (swingend; vet synthwerk) en Carlo Lio – For The Love Of (drukkend, donker). De flow waarin de mix zich vervolgt mag je gerust vlot, diep en behoorlijk Ibizaans noemen. En daarmee kun je als luisteraar ideaal uitspacen op warmbloedige roestechhouse van Aldo Cadiz & Danny Serrano en Behrouz. Een kleine opleving komt nog van de hand van onze eigen Steve Rachmad, waarbij "Bling It Up!" op de Rasti Rostelli toer gaat en eenieder die zich inlaat met deze toffe track geheid gehypnotiseerd afscheid van deze Reboot mix zal nemen.

All Gone das Boot

Pete Tong's 'All Gone' serie kent met de input van de meester zelve en de eenmalige inbreng van de Duitse 'das Boot' Reboot wederom een zeer geslaagde en zeer verzorgde Brits-Duitse tandem. Veteraan Pete Tong gaat nog altijd makkelijk met de tijd mee, dat bewijst hij wel met zijn trendsettende mix die (op moment van recenseren al drie maanden gereleased is) nog altijd up-to-date is. Reboot gaat wat minimalistischer en duikt als een degelijke duikboot wat dieper dan Tong en daarmee biedt deze nieuwste 'All Gone' naast een populaire mix een meer gespecialiseerde die bij de fijnproevers die iets hebben met Ibiza heel goed in de smaak gaat vallen. Kortom, dit is er weer een die iedere fan van de serie te zijner tijd tot zich genomen moet hebben.

Score: 86/100

www.petetong.com
www. myspace.com/rebooot
www.allgonepetetong.com


pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 - Pete Tong
 1. Frank B – Chain Of Fools
 2. Waze & Odyssey – Dance Yeah How
 3. Fauvrelle – Make It Better
 4. Nik Allen – Gangsta Shit (Tapesh & Maximilian Dub Mix)
 5. Eats Everything – Trubble Mix
 6. Tong & Rogers feat. Meggy – Listen Up
 7. HNQO – Point Of View
 8. Supernova – I Can't Do Without You
 9. Alt J – Something Good (Tong & Rogers Remix)
 10. Finnebassen – What You Do
 11. PBR Streetgang – Mutoscope
 12. Justin Martin – Don't Go (Dusky Remix)
 13. Loopsize – Kontrol Punkt
 14. Pete Tong feat. S.Y.F. – Dawn (Hot Since 82 Remix)
 15. Hot Natured – Benediction
CD2 - Reboot
 1. Reboot – Who stole my Stradivari
 2. Itama Sagi – Channel E
 3. Mark Henning – You are digging into Me
 4. Sascha Dive – Move On
 5. Zohki Roozlee – My Swag
 6. Nic Fanculli & Rolando – The Test (Paul Ritch Funky Mix)
 7. James Talk – Amy's Groove
 8. Carlo Lio – For the love Of
 9. Aldo Cadiz & Danny Serrano – Black Arandano
 10. Behrouz – Endless Night
 11. Loopsize – Retrospective
 12. Steve Rachmad – Bling it Up!
 13. Audiojack – Night Watch

6 opmerkingen

Goede recensie op wat Engelse troep woorden na.
cover

Hoes!

Mijn interesse is wel gewekt!
Simplistica
Werkzaam bij Partyflock
De Reboot mix is duidelijke om van te watertanden.­
Uitspraak van Tumult op donderdag 21 februari 2013 om 14:04:
op wat Engelse troep woorden na.­

Bullshit! ;)
Uitspraak van Tumult op donderdag 21 februari 2013 om 14:04:
Hoes!

In een hoes stop je iets (zoals vroeger platenhoes), dus dat klopt in dit geval niet, want het gaat om de cover(afbeelding), niet om het doosje ;)
Hmmm ik vind het een twijfelachtige uitleg en geef je daarom het nadeel van de twijfel. ;)
Uitspraak van Vage Nico op donderdag 21 februari 2013 om 17:54:
Bullshit! ;)


:D
Volgende editie (Miami 2013) is met een mix van Skream :O