Partyflock

Slam! Hardstyle Volume 2

Slam! Hardstyle Volume 2

door , gepubliceerd op , waardering: 70/100
Genre: hardstyle
Sinds een aantal jaar kunnen we op de welbekende radio zender Slam FM ook genieten van het betere hardstyle geweld. Onzer aller bekende Mental Theo is hiervoor de verantwoordelijke. Mede door dat succes werd een jaar geleden besloten om er een digitaal kanaal erbij te bieden, Slam FM Hardstyle was geboren! Let's face it, waar succes groeit, wordt geld geroken, dat weet iedereen. Een wonder is het dus ook niet dat er nu al een tweede compilatie rondom Slam Hardstyle op de markt is. Laten we dan ook maar eens kijken of deze een beetje te pruimen valt.

Als een track er –onbedoeld of niet- voor een boost van de populariteit van hardstyle de laatste maanden gezorgd heeft is het wel Wildstylez zijn 'Year of summer'. Geen wonder dus dat die de cd opent. Prima keuze, want een pracht van een track is het nog steeds. Met 'Leave it all behind' vinden we hem ietsje verder weer terug, deze keer in samenwerking met DV8 & Alpha2. Ook deze track barst van de klasse mede door DV8 krachtige vocalen. Een goede zaak is de diversiteit van de artiesten op de compilatie. Van elk toonaangevend label staan er wel een of meerdere artiesten, wat zorgt voor een – jawel – divers geluid. Van Outlanders zijn mooie en melodieuze 'Our world' tot Activator's beukende 'Wesker'. Het eerste schijfje beproeft duidelijk alle paden, wat een goede keuze is geweest.

De tweede cd opent met Isaac's laatste worp, 'Dj ease my mind'. Sinds kort laat onze landgenoot zijn kunsten zien op Dirty Workz, het belgische harddance label dat hiermee een hele slimme zet heeft gemaakt, een top dj als Isaac opent immers nieuwe deuren. Van Isaac gaan we naar Adrenalize zijn 'Magical world', oftewel van een veteraan in het genre naar een aanstormend talent want deze Deen heeft waarlijk alle skills om het ver te schoppen. Nog zo'n talent vinden we een stuk verder terug, met 'Something to lose' laat ook Neroz zien dat hij iemand is om rekening mee te houden. Net zoals op de eerste cd vinden we ook hier tracks terug die zowel spelen met melodieën (D-block & S-te-fan hun 'Rebel' is een pareltje!) als platen die meer een rawstempel hebben (zet 'Mistress van Solutio & the I's op maximum en voel de power van deze track!). Tevens, net zoals de eerste cd doet de tweede weinig fout, het zit vol met prima tracks en de overgangen zijn over het algemeen meer dan ok. Alleen – en hier heeft het gros van de compilaties last van – we missen de factor waarom deze cd net te kopen, want laten we eerlijk zijn, nergens laat deze compilatie zien zoveel beter te zijn dan zijn concurrenten…

Nu, of het een goede zaak is of niet, hardstyle dat een stuk commercieler is geworden, die discussie gaan we hier niet voeren. Wat wel is dat steeds meer mensen – die mindere kennis hebben dan de 'die hards' - vraag heeft naar hardstyle, en daarvoor is deze cd prima geschikt, wees wel bewust, voor de echte liefhebbers zijn er genoeg betere alternatieven.

Score: 70/100

www.slamhardstyle.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
 1. Wildstylez & Niels Geusebroek - Year Of Summer
 2. Arkaine - Aevus
 3. Wildstylez & Alpha² vs DV8 Rocks - Leave It All Behind
 4. The Prophet - Mindkiller
 5. Bioweapon - Move Your Body (Noisecontrollers Remix)
 6. Stuback - This Is It! (Secret Unity Remix)
 7. Bass Modulators - Leave The World
 8. Toneshifterz & Code Black - About The Music
 9. Outlander - Our World
 10. Da Bootleggers - Bitches & Ho's (Digital Punks Hardstyle Refixx)
 11. TNT - Ocean
 12. Tuneboy & Ruffian - Switch Off Your Mind
 13. Psyko Punkz - Stream Of Blood
 14. Veracocha - Carte Blanche (Toneshifterz Remix)
 15. Frontliner & Nikkita - Death Of A Demon
 16. Activator - Wesker
 17. Crypsis & Adaro - Another Shit Track
 18. E-Force & Luna - Masterclass
 19. B-Front - Mysterias
 20. DJ Thera & Frequencerz - Incoming
 1. Isaac - DJ Ease My Mind
 2. Adrenalize - Magical World
 3. Wildstylez - True Rebel Freedom (DefQon.1 Australia 2012 Anthem)
 4. D-Block & S-te-Fan - Rebel
 5. In-Phase & Atmosfearz & Yuna-X - Time Stands Still
 6. The Prophet - Ordinary Life
 7. Wildstylez & Atmosfearz - What It's Like
 8. Twilight Forces - Hear My Voice
 9. Psyko Punkz - Phone Prank
 10. Technoboy & Activator - Steam Train
 11. Waverider & Digital Punk - Back 2 Life
 12. Hard Driver - Enlightening Sounds
 13. Noisecontrollers - Universe Was Born
 14. Neroz - Something To Lose
 15. Crypsis - The Main MF
 16. DJ Thera - Twilight Zone
 17. Gunz 4 Hire - Bolivia
 18. B-Front & Frequencerz - Night Colours Black (E-Force Edit)
 19. Solutio & The I's - Mistress
 20. Activator - Big Fat Pancake

4 opmerkingen

Nu, of het een goede zaak is of niet, hardstyle dat een stuk commercieler is geworden, die discussie gaan we hier niet voeren.­ Wat wel is dat steeds meer mensen – die mindere kennis hebben dan de 'die hards' - vraag heeft naar hardstyle, en daarvoor is deze cd prima geschikt, wees wel bewust, voor de echte liefhebbers zijn er genoeg betere alternatieven

Goed dat je dit erbij zegt ;)
Want vond het ook al weinig boeiend toen ik de tracklist zag staan.!
kom op zeg, wederom een 7, ik vind dat je ook min punten mag geven voor een tracklist van "­leuke"­ nummers van 2012.­
...­
Vind de tweede cd overduidelijk beter.­ Maar begrijp nog steeds niet hoe ze deze lijst hebben kunnen samenstellen...­