Partyflock

5 Years Desolat - Mixed by Loco Dice

5 Years Desolat - Mixed by Loco Dice

door , gepubliceerd op , waardering: 70/100
Het label Desolat brengt inmiddels al weer vijf jaar plaatjes uit. Onder leiding van Loco Dice en Martin Buttrich is er inmiddels al het nodige top materiaal uitgebracht op dit Duitse label. Zo hebben bijvoorbeeld grote namen als DJ Sneak, Luciano, Dubfire en Pirupa al één of meerdere Desolat releases op hun naam staan. Om het vijfjarig jubileum te vieren brengt het label uit Düsseldorf een speciale release uit. Zo is er een vinyl versie met acht nieuwe tracks en verschijnt er daarnaast ook nog een mixalbum van Loco Dice. Het compilatiealbum bevat naast de nummers die op plaat verschijnen ook nog eens zeven andere tracks. Opvallend is dat '5 Years Desolat' pas de eerste mix is van de Oosterbuur voor zijn eigen label.

Hipp Hop
Yassine Ben Achour, zoals Loco Dice in het echt heet, begon zijn carrière als hiphop diskjockey. Zo verzorgde hij de beats tijdens optredens van mannen als Usher, Snoop Dogg en R. Kelly. Ruim tien jaar geleden vond de Duitser (geboren in Tunesië) het tijd om te switchen naar de andere kant van het muzikale spectrum. Met deze release laat hij op prima wijze horen hoe zijn sound anno 2013 klinkt; minimal en (tech)house met hier en daar wat vleugjes techno. Zo opent hij de mix met ''Enty'', een track die afkomstig is van de Fransman Alexkid. Een heerlijke relaxt startschot, waarbij warme beats en subtiele melodieën de boventoon voeren. Deze ingrediënten horen we overigens ook terug tijdens de nummers ''Our Connection'' van Yaya en ''Lolopopinho'' van Loco Dice zelf. Aan variatie in deze mix ook geen gebrek, want tijdens nummers als ''Armorphous Mass'' van Hector worden de melodietjes achterwege gelaten en krijg je als luisteraar stevige en monotone bassen te verwerken. Verder passeren er nog een aantal tracks die weer wat meer richting techhouse neigen, zoals het zomerse ''Caballero'' van Guti. Een techy nummer waarbij heerlijke vocalen worden gecombineerd met wat vrolijke trommels.

Ook in de tweede helft van de mix swingt de Duitser vrolijk verder. Het blijft nog steeds een beetje minimalistisch aandoen met hier en daar wat vleugjes techhouse en techno. Zo passeren wat rustigere nummers als ''Vorbeseara'' van Dragosh, maar krijgen we direct daarna de heftige bassen van Shlomi Aber's ''Mancha'' te verduren. Ook in dit tweede deel is er dus de nodige afwisseling te vinden, terwijl Loco Dice de snelheid langzaamaan opvoert. Overigens is er ook nog wat Nederlandse inbreng te vinden in dit deel van de mix; de Nederlander Benny Rodrigues horen we terug met ''Klippenklappen''. Dit is een ietwat eentonige plaat van de Rotterdammer, die overigens wel fijne rollende kicks bevat. De track die erna volgt is ook opvallend; ''How Much 909 Can You Take''. Deze track van Horatio is natuurlijk een verwijzing naar de oude drumcomputer van Roland, waarbij de Roemeen de kenmerkende geluiden van dit nostalgische apparaat op prima wijze weet te gebruiken. Het slotakkoord staat op naam van Lucero En Vivio, die met het opzwepende ''La France'' een prima techhouse track aflevert. En dan zit de Desolat-traktatie er al weer op; nergens wordt het écht spectaculair, maar Loco Dice zorgt wel voor een aangename mix.

Hipp, hipp .... Hurra!
'5 Years Desolat' is een leuke verjaardagstraktatie geworden van Loco Dice en zijn mannen; enkele minimale platen, wat dieper werk en natuurlijk wat techhouse. De bindende factor is de dansbaarheid en het hoge niveau dat de meeste tracks weten te halen. Tel daar bij op dat alles op vakkundige wijze aan elkaar is gemixt en dan kan er alleen maar geconcludeerd worden dat deze mix meer dan prima is. Op naar het tienjarig jubileum van Desolat!

Score: 70/100

www.locodice.com
www.desolat.com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Alexkid - Enty
 2. Yaya - Our Connection
 3. tINI - Room 305
 4. Loco Dice - Lolopopinho
 5. Hector - Amorphous Mass
 6. Basti Grub - Drunk & High
 7. Guti - Caballero
 8. Francisco Allendes - Platonic Solid
 9. Dragosh - Vorbeseara
 10. Shlomi Aber - Mancha
 11. Premiesku - Capture
 12. Alli Borem - Raving The Days
 13. Benny Rodrigues - Klippenklappen
 14. Horatio - How Much 909 Can You Take
 15. Lucero en Vivio - La France