Partyflock

Art Bleek - The Time

Art Bleek - The Time

door , gepubliceerd op , waardering: 70/100
Art Bleek - The Time (afbeelding)
LabelEevoNext
Hoewel de naam Art Bleek Nederlands aandoet, gaat het hier om een Fransman, wiens echte naam Arthur Pochon luidt. Op 11 september aanstaande brengt Bleek zijn nieuwste album 'The Time' uit. 'The Time' komt uit op Eevonext Recordings en is na 'Message to the Dreamer' uit 2010 het tweede album dat de Fransman op dit Nederlandse label uitbrengt.

'The Time' kent een elftal producties, voornamelijk bestaande uit verfijnde progressive(house) en melodieuze techhouse. Het album begint nog vrij kalm en ingetogen (maar weldegelijk met een warme gloed over zich heen) en kent in 'Chora' de eerste echt opvallende track. De progressive tunes van dit nummer doen lekker zweverig aan en zijn erg meeslepend. Na een aantal degelijke maar niet echt opvallende producties, weet 'Super Blue' onze aandacht te trekken. Deze progressive house track kent een lekker stuwend tempo en een pakkende melodie. Ook de hier op volgende sfeervolle titeltrack 'The Time' is erg pakkend en bovenal lekker swingend. Op het vervolg van het album horen we voornamelijk techhouse terug, al kent 'Feel Me' door de lekkere uptempo beat zelfs wat techno invloeden. 'Sheer Addiction' en 'Confused' zoeken het vervolgens wat meer in de verfijnde en lieflijke melodieŽn. Het warme en ontspannen 'Constant City' vormt tenslotte een geslaagde afsluiter van het album.

'The Time' is een degelijk album geworden, vol warme progressive en techhouse klanken, welke lekker in het gehoor liggen. Het album kent een aantal uitschieters maar evengoed ook een aantal inwisselbare producties. Over een aantal jaar zal 'The Time' waarschijnlijk in vergetelheid zijn geraakt, maar voor dit moment vormt het zeker een verfrissend tussendoortje, dat de moeite van het beluisteren waard is.

Score: 70/100


www.myspace.com/artbleek
www.soundcloud.com/art-bleek
www.eevonext.com


pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Relief
 2. Chora
 3. Kafeneion
 4. Backwash
 5. Super Blue
 6. The Time
 7. Feel Me
 8. Sheer Addiction
 9. Confused
 10. Schwitters Meets Hopper
 11. Constant City