Partyflock

Watergate 11 - Solomun

Watergate 11 - Solomun

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
Watergate 11 - Solomun (afbeelding)
ArtiestSolomun
Het nog maar tien jaar jonge Watergate, een beroemde Berlijnse club, levert met de nieuwste Watergate mix door Solomun alweer de elfde editie van de Watergate mixcompilatie af. De in Kroatiλ geboren Mladen Solomun geldt op dit moment als ιιn van de kopstukken van de dance-wereld. Zo scoorde hij afgelopen jaar een grote clubhit met zijn remix van het door Noir & Haze geproduceerde "Around". Daarnaast wordt hij alom gerespecteerd als dj. Afgelopen tijd heeft Solomun diverse malen in Nederland gedraaid en het dak ging er steevast vanaf tijdens de Diynamic showcases. Diynamic is overigens het label waar Solomun mede-eigenaar van is en waar onder andere ook David August en Stimming toe behoren.

De mix wordt op een typische Solomun manier afgetrapt. De eerste twee tracks vallen buiten het 'house' genre, maar weten wel direct de toon te zetten. De keuze voor de voormalige top 40 hit "Don't Mess With My Man" van Lucy Pearl mag zelfs verrassend genoemd worden. Direct na deze plaat pakt Solomun de draad op met een prettige mix van funk, house en techno. De derde track uit deze mix, het zeer pakkende "Kackvogel" van Solomun zelf, zal deze zomer ongetwijfeld veel voorbij komen op de vele festivals over de hele wereld.

Zonder alle tracks apart te benoemen bevat de rest van de cd ook genoeg opzwepende tracks waarbij opgemerkt mag worden dat het bijzonder opvallend is dat Solomun ιιn mooi geheel weet te smeden van vele uiteenlopende tracks. Niet elke plaat is uiteraard even boeiend, maar als geheel weet Solomun een puike mix neer te zetten.

Solomun staat bekend als een dj/producer met een geheel eigen geluid. Dit laat hij ook op het elfde deel van de Watergate mixcompilatie horen. Met een mix van hiphop, funk, house en techno weet Solomun een prettig wegluisterende mix neer te zetten. Een mix die zich uitstekend leent om op te zetten op een warme dag met een lekkere alcoholische versnapering erbij of als opwarmer voor een avond in ιιn van de vele Nederlandse clubs.

Score 80/100

www.water-gate.de
www.soundcloud.com/solomun
www.facebook.com/SolomunMusic
www.diynamic.com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Alliance Ethnik – Respect
 2. Lucy Pearl – Don't Mess With My Man
 3. Solomun – Kackvogel
 4. Supermen Lovers – Hard Stuff (Solomun Edit)
 5. Supermen Lovers – Family Business
 6. Honom – Bedcat
 7. Superfunk – Endless Street
 8. Vindahl – Sometimes
 9. Low Motion Disco – Love Love Love (Solomun Edit)
 10. Heiko Voss – I Think About You (DJ Koze Mix)
 11. Mathew Jonson – Typerope
 12. Sascha Funke – Forms & Shapes
 13. Dax Riders – Allright
 14. Serge Santiago – Atto D'Amore
 15. Casino Times – That's The Truth
 16. Robag Wruhme – Draw Halcyon Days
 17. Gaelle – Give It Back

9 opmerkingen

Ik vond het op zich een verfrissende mix, maar niet echt mijn ding.­ Teveel disco, funk etc.­
Hoop dat je Kackvogel van Solomun wel kan waarderen. Zag dat zelfs een aantal Beatport platenkopers smaak hebben gekregen. Staat eerste in de Beatport top 100.

Uitspraak van Caba op vrijdag 6 juli 2012 om 14:37:
Hoop dat je Kackvogel van Solomun wel kan waarderen

Zelfde verhaal eigenlijk ;)
Niet onaardig en best een groovy plaatje, maar voor mij persoonlijk niet echt boeiend :)
Lekker hoor.­
De cd begint wat vreemd moet ik zeggen.­ Totaal niet wat ik verwachtte.­ Geleidelijk gaat het wel de kant ik die ik hoopte te horen: funky (tech)house.­
Iets te veel disco, iets te funky...er zijn veel fijnere albums in deze reeks! :jaja:
kan me volledig vinden in de review.­ Het is een lekkere mix die doordacht in elkaar steekt maar had toch van Solomun verwacht dat ie met iets verfrissender dan dit zou komen.­ Het blijft nu een fijn achtergrond cdtje..­
D-Vine
Artiest D-Vine
Solomun en Diynamic kunnen me al tijden niet meer verrassen en bekoren.­ Voor zover als ik ze heb beluisterd is dit samen met de editie van Tiefschwarz 1 van de mindere.­ Ik snap ook niet waarom hij die Lucy Pearl track erop heeft gezet, live kun je dat flikken maar op een mixcompilatie niet.­
Meef
Werkzaam bij SEKOIA
Artiest DIR
Die Lucy Pearl vind ik de briljantste plaat uit het geheel.­