Partyflock

Defqon.1 Festival 2011 - 3 Disc Special Edition

 

Defqon.1 Festival 2011 - 3 Disc Special Edition

door , gepubliceerd op , waardering: 82/100
Het was toch wel wennen, Defqon.1 zonder strand, zee (en zon). Maar goed, kennelijk zal het Nederlandse publiek (en partpeople uit tig andere landen) toch niet zo gehecht zijn geweest aan het strand in Almere, want ook dit jaar was Defqon.1 weer ontzettend snel uitverkocht. Biddinghuizen, waar ook Lowlands (dat andere immer uitverkochte festival) is de locatie waar de komende jaren Defqon.1 gaat plaatsvinden. Om nog eens die verandering van locatie goed te kunnen bekijken kunnen we nu nagenieten met de registratie van Defqon.1 2011.

Ook dit jaar bevat de registratie zowel een dvd, een blu-ray en een extra audio schijfje; dit jaar in de vorm van de liveset van Wildstylez aka ½ van het Digital Age label. Voor we verder ingaan op de dvd zelf, moet Q-dance een dikke pluim krijgen voor het artwork, dit is van een erg hoog niveau! Als we het menu bekijken, hebben we de keuze tussen de hele registratie, de aparte delen, een documentaire en nog wat kleine extra's.

De registratie laat voornamelijk de beelden van de main (red area) en de hardcore (black area) zien, logisch en begrijpelijk aan de ene kant, stiekem toch wat jammer aan de andere. Hoewel het allemaal strak geregisseerd is, en vooral de red en black area erg mooi in beeld gebracht worden (de enige twee area's waar we het geluid live te horen krijgen overigens) valt de achtergrond toch wat minder op in vergelijking met dat van het strand in Almere, maar goed, dat is iets waar Q-dance nu niet direct iets aan kan doen. Omdat we voornamelijk beelden uit de black en red te zien krijgen, vallen de andere area's wel wat in het niet, meer dan vier minuten per area komen ze niet in beeld, iets meer aandacht had er toch wel aan besteed mogen worden. Gelukkig zijn de beelden die we van die twee main area's te zien krijgen wel erg mooi, met als hoogtepunten de live-act van Endymion (waar het opvalt hoe tam het publiek er bij staat te kijken) en de slotact van de Noisecontrollers

Ook de moeite waard is de documentary, waarin we te zien krijgen hoe stressvol het organiseren van een festival als Defqon.1 is. Zo krijgen we verschillende aspecten van de organisatie te zien, van het klaarmaken van een helicopter tot een artiest (Binum) die maar net op tijd op zijn stage raakt. Erg leuk in beeld gebracht, maar helaas wel een erg korte extra.

Misschien wel de coolste extra is waar een leuke interviewster het Defqon.1 publiek aan de tand gaat voelen, wat een aantal vrij hilarische taferelen oplevert. Zo krijgen we een wel erg vroege sinterklaas te zien en partyfiguren van echt overal ter wereld (die om de een of andere reden altijd lichaamsdelen moeten blootgeven). Het meest hilarische stukje is van een wel erg suffe Limburgse Geert Wilders fan die prachtig lik op stuk wordt gegeven. Zeker de moeite waard om te checken!

Het derde en laatste schijfje is een live registratie van de Digital Age live show, door Wildstylez, naast de Noisecontrollers de andere helft van Digital Age. Wildstylez, iemand die zichzelf continue weet te vernieuwen en telkens weer met ontzettende prachttracks aankomt, wat we op deze cd dan ook merken. Van de twaalf nummer die voorbij komen krijgen we geen enkel matige track te horen, het enige minpunt is dat het er nog best twaalf meer mochten zijn.

Ook dit jaar laat Q-dance zien dat ze , ondanks een paar minpuntjes, weer een ontzettend degelijk registratie in elkaar kunnen flansen. Sowieso een aanrader voor iedereen die Defqon.1 2011 heeft bezocht!

Score: 84/100

www.q-dance.nl
www.defqon1.nl
www.wildstylez.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
DVD
 • - Defqon 2011 Live
 • Documentary
 • Exclusive Backstage footage
Blu-Ray
 • - Defqon 2011 Live (in 1080p HD)
 • Documentary
 • - Exclusive Backstage footage
 • Audio: Dolby Digital 5.1, DTS-HD
CD - Liveset by Wildstylez
 1. Wildstylez - Shadow (Digital Age Intro Mix)
 2. Noisecontrollers & Wildstylez - Stardust
 3. Noisecontrollers - Gimme Love (Hard Edit)
 4. Wildstylez - Huh? (Defqon 2011 Edit)
 5. Pavelow- Beautiful & Rich
 6. Wildstylez & Noisecontrollers - Different Story (Anticlimax Edit)
 7. Wildstylez - Into The Light
 8. Pavelow - Restless
 9. Wildstylez - Lonely
 10. Noisecontrollers - Disco Is The Music
 11. Wildstylez - Back 2 Basics
 12. Noisecontrollers - Give It Up

11 opmerkingen

Top dvd! Kippevel bij de afsluiting van de Noisecontrollers!
geef m een voldoende.. heb betere dvds van qdance gezien :)
Nog niet gezien maar een dvd van een feest wat meerendeel geluid onder is gezet ipv het orginele is gewoon kut en ik snap nog steeds niet waarom ze dat doen:S:nocheer: Gelukkig wel de black dan eens eindelijk lang in beeld:respect:
ja, biddinghuizen zal nooit de sfeer krijgen van het strand, afsluiting blijft gewoon masterlijk!
live-act van Endymion (waar het opvalt hoe tam het publiek er bij staat te kijken)

wat moet je dan? mee zingen..:aai:
laatste aanpassing
Bijna elke dj laten ze op dezelfde manier zien...­ lange opbouw waarbij de handjes in de lucht gaan, er mee gezongen word zoals bij een pop concert en er vrolijk geklapt word, en dan een kort kickje.­

Het is wel erg mooi gefilmt.­
permanent verbannen
Uitspraak van Ariano THE III op zaterdag 29 oktober 2011 om 19:23:
live-act van Endymion (waar het opvalt hoe tam het publiek er bij staat te kijken)

wat moet je dan? mee zingen..­

echt he,wtf :lol:
Uitspraak van Ariano THE III op zaterdag 29 oktober 2011 om 19:23:
ive-act van Endymion (waar het opvalt hoe tam het publiek er bij staat te kijken)

wat moet je er anders mee met zon suffe act..
Jammer dat ze geen live setjes van de Blue op de dvd hebben gezet!:(