Partyflock

Marc Antona - Rules of Madness

Marc Antona - Rules of Madness

door , gepubliceerd op , waardering: 70/100
De Fransman Marc Antona bracht al releases uit op labels als Mobilee, Highgrade, Freak N' Chic en Micro-Fibes maar koos er voor om zijn debuutalbum 'Rules of Madness' uit te brengen op zijn eigen Dissonant label, welke hij afgelopen jaar oprichtte.

Met 'Rules of Madness' levert Antona een eclectische mix van minimal, techno en techhouse. Het album kent een tiental tracks, welke bovendien aan elkaar zijn gemixt. Tijdens de mix slaagt de Fransman er in om haast ongemerkt van stijl en karakter te wisselen. Zo vormt 'Guru' bijvoorbeeld een rustig en opbouwend begin, met hier en daar een groovy twist. Kent 'Fast Track' wat meer tempo en een lekkere drive en is 'Prohibition Circus' grotendeels diep en ingetogen van aard, om richting het einde van het nummer toch ineens een tandje bij te schakelen. Of wat te denken 'Crush to Pulp', een lekkere productie die iets 'steviger' aandoet. Het geeft aan dat Antona een breed scala een stijlen laat horen op zijn debuutalbum. Ons persoonlijke favoriet is 'The Hammock Spider Story', een track die niet alleen ludieke en grappige lyrics kent, maar bovenal door de fijne percussie erg ritmisch en swingend aandoet.

Ook al spreken een aantal tracks wat minder aan (deze zijn wat tam en kabbelen een beetje voor, zoals bijvoorbeeld 'Spring Break'), toch ligt het album 'Rules of Madness' zeer lekker in het gehoor. Iets wat nog eens versterkt wordt doordat het album gemixt is. Productioneel steken de nummers sowieso goed in elkaar, daar heeft Antona wel (een Frans) kaas(je) van gegeten. Al met al is 'Rules of Madness' een degelijk en gevarieerd debuut geworden.

Score: 70/100


www.myspace.com/marcantona
www.dissonant.com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
  1. Guru
  2. All Against the Law
  3. Spring Break
  4. The Hammock Spider Story
  5. Fast Track
  6. Prohibition Circus
  7. Home Rebels
  8. Crush to Pulp
  9. Illegal
  10. Last Taboo

1 opmerking

Eldorado
Werkzaam bij Partyflock
Deze man was voor mij een totaal onbekende, maar dit is toch wel een lekker cdtje. Altijd leuk om nieuwe artiesten te ontdekken:)
laatste aanpassing