Partyflock

Nightmare - Hell Awaits

 

Nightmare - Hell Awaits

door , gepubliceerd op , waardering: 70/100
23 april jongstleden stond de Ahoy in Rotterdam volledig in het teken van pompende hardcore in al zijn vormen. Voornamelijk mainstream voert de toon aan, maar er was ook early hardcore in een aparte area en wat duisterder spul in de main. Al deze stijlen vinden we ook terug op de bijhorende cd. De producer van het anthem, Weapon X, en The Forze DJ Team verzorgden de twee mixen; eentje gevuld met present hardcore en eentje vol met early hardcore.

CD1 - Mixed by Weapon X

Weapon X is een naam die al jaren meegaat, en ook al klinkt hij niet als een Neophyte of een Evil Activities, toch heeft hij al heel wat bereikt en bewezen in zijn carrière. Het mag dan ook geen verbazing zijn dat hij vroeg of laat gevraagd werd een anthem voor Nightmare te produceren. Na al die jaren wordt het moeilijk interessante anthems te maken, maar de opener van deze mix "Hell Awaits" bewijst dat het nog steeds kan. Na het enorm populaire en zangerige "Broken" breekt de hel helemaal los met stevige mainstream dat net dat tikkeltje rauwigheid in zich heeft.

Nosferatu lijkt wel hofleverancier voor de eerste helft van de mix. Samen met Evil Activities, The Viper en Endymion produceerde de man op korte tijd heel wat nummertjes en het publiek weet ze zeer goed te smaken. Doorspekt met wat D-Passion en Kasparov evolueert de mix van dat beetje melodieuze naar het steeds hardere en rauwere. Het feest kende niet overdreven veel industrial, maar de mix pakt dit wel goed op. Zeker vanaf The Outside Agency gaat het helemaal los. Alleen jammer dat het absolute van het einde een beetje de mist ingaat. "Changed The Game" van Evil Activities & Endymion is te melodieus en had eigenlijk veel eerder in de mix geplaatst moeten worden.

CD2 - Mixed by The Forze DJ Team

De laatste jaren werden we volledig overspoeld met early hardcore shit. En af en toe was het ook echt wel shit. Ongeïnspireerd met steeds opnieuw diezelfde tracks die iedereen al zovele malen heeft gehoord. Maar The Forze DJ Team heeft het hier anders aangepakt. Natuurlijk zijn er nummers die we al vaker gehoord hebben, dat kan nu eenmaal moeilijk vermeden worden. Zo is de opener "Gangster Shit" een van die vaak voorkomende tracks, maar het vormt wel een mooie en rustige opener voor deze mix.

Zeer geleidelijk aan gaat het tempo meer en meer de hoogte in en worden we van bekend naar onbekend en van stijl naar stijl gegooid. Vooral "Zombie" van Ruboy & Markos 13 is een vreemde eend in de bijt. Zodanig vreemd dat het er niet echt thuishoort. Gelukkig is het maar even en gaat het daarna weer de goeie kant op. Op zich is dit best een leuk mixje, vooral de platenkeuze is best aardig te noemen. Maar toch is het niet helemaal overtuigend. Met de wat oudere kleppertjes moet meer gedaan worden om het echt boeiend te kunnen houden en met zulke ervaren rotten als Forze DJ Team hadden we ook een pak meer interessante twists en turns verwacht in de mix.

Conclusie

Het is absoluut geen slechte compilatie, maar daarmee is dan ook alles gezegd. De Nightmare releases lijken de laatste tijd wat veel op mekaar en hebben moeite om zich van elkaar te onderscheiden, laat staan van de andere releases in de scene. Beschouw dit maar als leuk voor even, maar zeker niet langer dan dat.

Score: 70/100


www.rotterdamrecords.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 - Mixed by Weapon X
 1. Weapon X - Hell Awaits
 2. Evil Activities & Endymion feat. E-Life – Broken
 3. Distorted Revelation - The horizon
 4. D-Passion - Done talking
 5. Nosferatu & Evil Activities - Sick of it all
 6. Nosferatu & The Viper - Hate on yourself
 7. Angels of Darkness - The scorpion king (Weapon X remix)
 8. Wasted Mind - Paradox
 9. Nosferatu & Endymion - Another way up
 10. Kasparov - Keep Going
 11. Ruffneck & Miss Twilight - The cursed
 12. Placid K - Destination (2011 refix)
 13. Meccano Twins - Pain & fear
 14. Noize Suppressor & Mad Dog - Bassdrum bitch
 15. DJ Mad Dog - A night of madness
 16. The Outside Agency - Primitive
 17. Ophidian - Abandon
 18. Angerfist & Outblast - Odious
 19. Ruffneck & Synapse - Vows of doubt
 20. Synapse - Hiresh
 21. Evil Activities & Endymion - Changed the game
 22. Nightmare Allstars - Nightmare Mashup
CD2 - Mixed by The Forze DJ Team
 1. Nightstalkers – Gangster Shit
 2. Fly By Wire – Alkaline 3DH
 3. Attic & Stylzz – The Strong Survive
 4. Da TMC – WeÆre Back !! (Dennis M Remix)
 5. E-Rush – Fuck You Man
 6. Wasting Program – Bring That Shit Back
 7. Ruboy & Markos 13 – Zombie
 8. Neophyte & Stunned Guys – Get This Motherfucker
 9. Forze DJ Team – 909 Trauma
 10. Nasty Django & DJ Cirillo – Deal Wit' Beats
 11. Casseopaya – Riot Cracker
 12. Hardsequencer – Braincrash
 13. Wedlock – I'm The Fuck You Man!
 14. Rave Nation – Going Crazy (Forze DJ Team Remix)
 15. Bodylotion – Catastrophy
 16. DJ Paul – Luv U More (Stunned Guys Remix)
 17. DJ Isaac – Dumcore
 18. 2 Fast 4 Mellow – We're Gonna Get This Place
 19. DJ Weirdo & Dr Phil Omanski – Young Birds (Original Mix)
 20. Masters Of Ceremony – Hardcore To Tha Bone
 21. Evil Maniax – We Are The Creators Of Hardcore
 22. Darrien Kelly & Stunned Guys – Party Rico

8 opmerkingen

Cd1 was prima.­ Mixwerk wel een beetje saai en een paar platen die van mij niet hadden gehoeven.­
Cd2 was heerlijk, maar een aantal hitjes hadden wel plaats mogen maken voor wat onbekendere nummers.­

Prima cd, niets meer en niets minder.­ Ik zal hem alleen niet snel nog eens opzetten.­
vond de vorige ’create the future’ beter, ondanks daar de eerste paar nummers niet echt gemixt worden.
Maar hij staat mooi in de kast:)
De laatste jaren werden we volledig overspoeld met early hardcore shit.­ En af en toe was het ook echt wel shit.­ Ongeïnspireerd met steeds opnieuw diezelfde tracks die iedereen al zovele malen heeft gehoord.­ Maar The Forze DJ Team heeft het hier anders aangepakt.­

Gaat 't nog? Die cd bestaat zowat alleen maar uit nummers die afgelopen jaren op al die compilaties staan!
Ze hebben het juist precies op die manier aangepakt.. Driekwart is gewoon het bekende riedeltje hoor, misschien een stuk of 5 a 6 nummers (van de 22!) vallen daarbuiten. Dus niet bepaald een originele early cd als je het mij vraagt, laat nummer als Party Rico, Hardcore to the bone, Going Crazy, Get this motherfucker etc nou toch eens met rust, die staan toch al op tig van dit soort compilaties..
'Natuurlijk zijn er nummers die we al vaker gehoord hebben, dat kan nu eenmaal moeilijk vermeden worden'

Wat Vin al zegt, het is weer hetzelfde riedeltje aan bekende tracks.­ Volstrekt ook niet eens met dat dit niet vermeden kan worden.­ Als je eens half wist wat er voor een gave early wel niet is uitgebracht.­ Deze mix lijkt nergens op;­ voegt niks toe.­ Iemand als Panic is echt 100% muziekliefhebber, kent z'n platen, maar helaas wordt er toch weer gekozen voor de 'veilige' weg.­ Jammer.­
ieder heeft zijn eigen smaak wat early etc.­ betreft er zijn zoveeeeeel platen

de ene plaat is weer een goeie keus de andere weer niet.­

blijf je toch houden.­
Uitspraak van Love is the answer op dinsdag 12 juli 2011 om 13:11:
maar helaas wordt er toch weer gekozen voor de 'veilige' weg.­ Jammer.­

tsja, als die veilige weg succes (en geld) oplevert, dan doe je dat toch? t is jammer maar wel een feit! Een van de weinige early compilaties op een verzamel cd die de laatste jaren wel 'gedurft' was, is de early cd van Drokz op Thunderdom 2008 (volgens mij was t 2008, die gele in ieder geval) En die draai ik 100x liever dan een cd als deze..
Uitspraak van Roef op woensdag 13 juli 2011 om 22:41:
tsja, als die veilige weg succes (en geld) oplevert, dan doe je dat toch? t is jammer maar wel een feit! Een van de weinige early compilaties op een verzamel cd die de laatste jaren wel 'gedurft' was, is de early cd van Drokz op Thunderdom 2008 (volgens mij was t 2008, die gele in ieder geval) En die draai ik 100x liever dan een cd als deze..­

Die van Drokz was echt geweldig ;)
"Alleen jammer dat het absolute van het einde een beetje de mist ingaat. "Changed The Game" van Evil Activities & Endymion is te melodieus en had eigenlijk veel eerder in de mix geplaatst moeten worden."

Heeft mss te make omdat changed the game 180 bpm is, en daarme moeilijk is om al in begin van deze mix te gebruike!
:D