Partyflock

Hardstyle The Ultimate Collection 2011 Vol. 2

 

Hardstyle The Ultimate Collection 2011 Vol. 2

door , gepubliceerd op , waardering: 76/100
Naar goede gewoonte brengt Cloud 9 Music in de lente deel twee van Hardstyle The Ultimate Collection uit en dat is dit jaar niet anders. Wederom zijn het de Beat Providers die beide mixen verzorgden en het moet gezegd worden dat de kwaliteit van de laatste releases weer hoopvol is gestegen.

CD1
Als we de tracklist erbij nemen, lijkt het op het eerste gezicht geen slechte boel te zijn. Alweer is gekozen voor een mengelmoes van alles door elkaar. Zowel mainstream hardstyle als raw hardstyle, van zowel de oudere garde als van opkomende talenten worden voorgesteld. "Loopmachine" van D-Block & S-Te-Fan is een leuke opener, maar daar blijft het eerlijk gezegd dan ook bij. Dan doen de volgende nummers het beter en dat ook in stijgende lijn. Zeker "Blue Horizon" van Digital Punk & Noisecontrollers is er eentje om van te genieten. Alleen jammer dat de anthems van Reverze 2011 en Black 2011 hier nog tussen staan. Dit zijn om het op zijn zachtst uit te drukken al erg oude nummertjes die sowieso niet echt helemaal geslaagd waren.

Was er even een minder stukje met tracks zes en zeven, is er langs de andere kant ook een ongekend hoogtepunt met "The Greatest Story Never Told" van DJ Nighthunter & Dkaito feat. Alex, "Nostalgia" van S-Factor en vooral "Wake Up! (Snooze Edit)" van Brennan Heart en de onvermijdelijke The Prophet. Twee heerlijke zomernummertjes gevolgd door een rauwe track zoals het hoort te zijn; dit is zeer fijne hardstyle. Ook daarna blijft het nog lekker weg denderen, waarbij vooral The Vision, Ran-D & B-Front en Noisecontrollers nog opvallen in de positieve zin.

CD2
Ook de tweede disc lijkt de goeie weg op te gaan, vooral het begin is het onthouden waard. Met de zomer en alle festivals in aantocht is het ook niet onbegrijpelijk dat er een pak zomerse en opzwepende melodieën op het publiek worden losgelaten. Het eerste deel van deze tweede mix geeft dan ook net dat. Toch opvallend hoe alle stijlen van de labels zo hard opvallen. Zo springen "Hit Ya With The Bombs" en "Driven By Sound" van Dirty Workz er volledig uit. Het is een geheel andere stijl van hardstyle, maar ze hebben intussen al wel bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor de scene.

Hoe verder de mix vordert, hoe meer we weer in de rauwere klanken terecht komen. Tatanka, Zatox, B-Front en Chris One nemen hierin dan het stevige voortouw. De vorige edities van The Ultimate Collection begon met een hardstyle remix van Dr. Rude; deze eindigt er zowat mee. Op zich ook weer jammer dat er hier en daar weer wat oudere nummertjes tussen zitten. Mensen kopen geen cd's voor tracks die ze al talloze keren op andere albums hebben gehoord. Deze mix springt ook iets minder in het oog dan de eerste, al scheelt het wel niet heel erg veel.

Conclusie
Beat Providers zijn goed bezig om van 'Hardstyle The Ultimate Collection' weer een interessante reeks te maken. Al blijft er toch nog wel wat werk aan de winkel. De platenkeuze is goed tot zeer goed te noemen en het mixwerk is zeer degelijk, al maken ze er zich af en toe toch nog wat makkelijk vanaf. Ook het feit dat er toch nog enkele oudere nummertjes tussen staan is een minder goeie zaak. Maar al bij al is dit toch best een goede compilatie en vormt het een fijne opwarmer voor wat hopelijk een hete festivalzomer zal zijn.

Score: 76/100


www.cloud9music.nl

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1
 1. D-Block & S-Te-Fan - Loopmachine
 2. Duro vs Nitrouz - Crazy Music (Toneshifterz Remix)
 3. Bass Modulators - Keep On Rockin
 4. Geck-O & Phrantic - Can't Stand Still (Stirred Mix)
 5. Digital Punk & Noisecontrollers - Blue Horizon
 6. Frontliner - Call Of The Visionary (Official Reverze Anthem 2011)
 7. The Prophet - Pitch Black (Official Black 2011 Anthem)
 8. Trilok & Chiren - It's Called The Music (A-Drive Remix)
 9. DJ NightHunter & DKaito feat. Alex - The Greatest Story Never Told
 10. S-Factor - Nostalgia
 11. Brennan Heart & The Prophet - Wake Up! (Snooze Edit)
 12. The Vision feat. MC DSL - The Switch
 13. Ran-D & B-Front - Rebirth
 14. Noisecontrollers - Marlboro Man (The Pitcher Re-Amp)
 15. E-Force - Brutality
 16. Atmozfears - Welcome 2 Hell
 17. Zany & The Beholder - Act Of Rage
 18. Sasha F - Artificial Reality
CD2
 1. Soundcreators - You Took My Love
 2. A-Drive - Bitches Of Holland
 3. Stuback - Whistle
 4. Ambassador Inc. - Hit Ya With The Bombs
 5. Jajox - Back Up
 6. Lady Faith - Donya Ye Man
 7. Noisecontrollers & Wildstylez - Stardust
 8. Pradera - Right Down There
 9. Unloaders feat. MC Apster - Driven By Sound
 10. Zany - Be On Your Way (Noisecontrollers Remix)
 11. Tatanka & Zatox pres. Wild Motherfuckers - Hard Bass
 12. Hardstyle Criminals - Sound Of Destruction
 13. Dr. Rude - Feelings (B-Front Remix)
 14. Chris One - Killshot
 15. The Rebels - Patern 2
 16. B-Front - Musical Analysis
 17. Alphaverb & The Machine - Chemistry Of Sound
 18. Catatonic Overload & Geck-o - Rotten From The Inside

10 opmerkingen

verwijderd
Zany - Be On Your Way (Noisecontrollers Remix)

Is dit niet de A-Lusion Remix??
Ziet er wel relext uit deze mix
verwijderd
Catatonic Overload & Geck-O - Rotten From The Inside :respect:
actief
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 18 juni 2011 om 21:36:
Zany - Be On Your Way (Noisecontrollers Remix)


Is dit niet de A-Lusion Remix??

Absoluut.
permanent verbannen
Staan weer een paar leuke trekkies op. Echter ook een fors aantal waarbij ik zoiets heb van 'dat was niet nodig geweest' :x
verwijderd
Uitspraak van A-Lex op zondag 19 juni 2011 om 22:11:
dacht dat beat providers gestopt waren?

waar zie jij beat providers?? E-force is maar 50% van de b p
Als ik goed lees (wat ik toch doe denk ik) lees ik dat deze cd gemixt is door bp
verwijderd
ooh zo ja ja die mixen alle harstyle cd''s van cloud 9 dance.

is misschien die andere 50% van b p niet meer produceren alleen maar mixen :-)
laatste aanpassing
Was er even een minder stukje met tracks zes en zeven, is er langs de andere kant ook een ongekend hoogtepunt met "­The Greatest Story Never Told"­ van DJ Nighthunter &­ Dkaito feat.­ Alex, "­Nostalgia"­ van S-Factor en vooral "­Wake Up! (Snooze Edit)"­ van Brennan Heart en de onvermijdelijke The Prophet.­


Inderdaad vette tracks achter elkaar, verder vindt ik de cd's vrij matig, in het verleden zijn er een stuk beter cd's geproduceerd ook met meer bekende DJ's (heb er een stuk of 10 van de serie). CD 2 is helemaal zwaar matig, alleen hardbass is vet maar die had ik al op de hardbass CD