Partyflock

Sunnery James & Ryan Marciano - Amazone Project Vol. II

 

Sunnery James & Ryan Marciano - Amazone Project Vol. II

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
26 februari 2011 was een dag die de boeken in gegaan als de tweede editie van Amazone Project, het eigen project van Sunnery James & Ryan Marciano. Maar ja wat is nu een eigen feest zonder een bijbehorende mixcompilatie? Op elke vraag is een antwoord en dat antwoord hebben we gekregen met deze mixcompilatie. De beide heren worden gesupport door vele grootheden in de danceindustrie; de Swedish House Mafia, Erick Morillo en natuurlijk het Dirty-Dutch opperhoofd Chuckie. De sound van Sunnery en Ryan is te omschrijven als een stevige housesound met techno en warme diepe tribal invloeden, wat garant staat voor diversiteit in de dj-sets van de heren. We gaan eens kijken of deze sound ook terug te vinden is op deze dubbel mixcompilatie met als thema "Concrete Jungle".

CD1 - Concrete
De eerste schijf zit nog maar net in mijn cd speler en de "Jungle sounds" knallen al uit de speakers. We trappen af met het zeer swingende "Gita" van Roul & Doors en direct daarna met "Call Me" van Michael Mendoza in de Joeysuki remix. Twee platen die meteen de toon zetten en zorgen voor een echte swingende ritme vol housy en techy invloeden. Dat Sunnery & Ryan niet stil zitten op het gebied van produceren bewijzen ze met hun eigen track "Climb", een meer techhouse georiënteerde plaat en met hun eigen remix van "Take Over Control" van Afrojack en Eva Simmons. Deze remix ligt wat subtieler in het gehoor en heeft een latin sausje over zich heen. Verderop in de mix komen we Dirty Dutch opperhoofd Chuckie ook nog tegen en wel met zijn verbouwing van "Live Your Life" van Erick Morillo en Eddie Thoneick. Al mixend vullen Sunnery James & Ryan Marciano hun mix aan met wat meer mainstream housegeweld, zoals "Pacha on Acid" van Afrojack en "Knas" van Steve Angello. Deze twee platen zorgen voor een piekmoment in de mix. Ook "Dynasty" van Kaskade moest eraan geloven, een verbouwing door Sunnery & Ryan. De mooie vocalen zijn in de volledige hoedanigheid aanwezig met daaronder lekkere techhouse beats, wat resulteert in een zeer geslaagde remix. Alsof het Sinterklaas is, worden we aan het einde van de eerste schijf nog getrakteerd op twee eigen producties van deze mannen, te weten "Snitch" en "Birambi".

CD2 - Jungle
De beide heren moeten vaak in de file gestaan hebben, om hun track "Traffic Jam" te noemen. Met deze tweede schijf laten zij zich van een andere kant zien. "Zunga Zunga", een samenwerking van Greg van Bueren en Firebeatz, heeft een latin/tribal flavour, wat erg soepel door je gehoorgangen swingt. Sunnery & Ryan mixen "Zunga Zunga" subliem over naar "Trust The Drum" van Marlon D. Mag je één keer raden wat er voor instrument in die track zit? Het getrommel zorgt voor ware "Eargasm", lekker zomers, lekker swingend. In hetzelfde swingende tempo fietsen we door deze mix heen, met tracks als "Blu" van Pirupa, "Fashion" (Mendo remix) van Nick Coden en "Grumpli" van Luca M.
Het meesterbrein achter "Hey Hey", Dennis Ferrer, is ook terug te vinden op deze compilatie, namelijk met "Transitions". "The Red Room", eveneens van Dennis Ferrer, vormt de afsluiting van dit Amazone Project avontuur.

Conclusie
Sunnery James en Ryan Marciano zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om een zeer diverse mixcompilatie af te leveren. Zowel mainstream tracks, als underground pareltjes zijn terug te vinden op deze twee schijfjes. Ook op het gebied van produceren en remixen hebben de heren ook dit jaar weer laten zien wat ze waard zijn. Wat ook nog een vermelding waard is de vormgeving van de cd hoes, welke erg creatief in elkaar steekt. Dit alles bij elkaar opgeteld geeft een fijne en complete 'Amazone Project Experience'!

Score: 80/100


www.amazone-project.com
www.dirty-dutch.com
www.sj-rm.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 - Concrete
 1. Roul and Doors - Gita
 2. Michael Mendoza - Call Me (Joey Suki mix)
 3. Sunnery James & Ryan Marciano - Climb
 4. Afrojack - Take over Control (Sunnery James & Ryan Marciano remix)
 5. Hardsoul - Plastik Vision
 6. The Colombian Drum Cartel - The Shipment
 7. Gregor Salto - Messe Messe (Afro Dub)
 8. Groovenatics & Jaz von D - Our Screen
 9. Eric Morillo - Live Your life (Chuckie remix)
 10. Joey Suki - Dig.It.All
 11. DJ Gregory & Gregor Salto - Paris Luanda (Sunnery James & Ryan Marciano remix)
 12. Afrojack - Pacha on Acid
 13. Steve Angello - Knas
 14. Kaskade - Dynasty (Sunnery James & Ryan Marciano remix)
 15. Sunnery James & Ryan Marciano - Snitch
 16. Alex Kenji - Rabatiry
 17. Sunnery James & Ryan Marciano - Birambi
CD2 - Jungle
 1. Sunnery James & Ryan Marciano - Traffic Jam
 2. Greg van Bueren & Firebeatz - Zunga Zunga
 3. Marlon D - Trust the drum
 4. Loko - Aymara (DJ Wady remix)
 5. Mike Polo - Pasilda (Muzzaik Remix)
 6. Pirupa - Blu
 7. Shemian - 24 Hours (Tujamo Remix)
 8. Nick Coden - Fashion (Mendo Remix)
 9. Luca M - Grumpli
 10. Robbie Taylor & Marc Macrowland feat. Zawdi MC - State of Mind (Leroy Styles Mix)
 11. Jaimy feat. May-Britt & Michell David - Take You Higher (Belocca Remix)
 12. Dennis Ferrer - Transitions
 13. Steve Angello & AN21 - Valodja
 14. Prok & Fitch - The Heat
 15. Dennis Ferrer - The Red Room

16 opmerkingen

wat een slecht promotie filmpje
D-Vine
Artiest D-Vine
Techno? tribal house? waar dan?
Uitspraak van D-Vine op maandag 14 maart 2011 om 14:17:
Techno? tribal house? waar dan?

En niet te vergeten de underground pareltjes :lol:
Uitspraak van D-Vine op maandag 14 maart 2011 om 14:17:
Techno? tribal house? waar dan?

Misschien in de waarneming van een luisteraar met veel fantasie? Denk sowieso dat je een aardige dosis fantasie moet hebben, wil je als muzikaal onderlegd iemand zulke shit positief kunnen ervaren. Dit is toch gewoon kauwgomballenhouse voor mensen die te laks zijn om zelf een muzieksmaak te ontwikkelen? :lol:
Uitspraak van Prins Petrus d'n Urste. op maandag 14 maart 2011 om 19:09:
Dit is toch gewoon kauwgomballenhouse voor mensen die te laks zijn om zelf een muzieksmaak te ontwikkelen? :lol:

Kijkend naar de treklijst van CD1 klopt dit wel. CD2 wil ik nog eens luisteren...deze ziet er qua TL interessanter uit.
aan het publiek te zien wat op deze gasten afkomt, lijkt het me verstandig vooral geen cd van ze te luisteren voor mijn brein uiteen spat
Ik heb moeite gedaan om dit te luisteren, maar ben het helemaal eens met:

Uitspraak van Raggie76 op maandag 14 maart 2011 om 22:34:
lijkt het me verstandig vooral geen cd van ze te luisteren voor mijn brein uiteen spat

en

Uitspraak van Prins Petrus d'n Urste. op maandag 14 maart 2011 om 19:09:
Dit is toch gewoon kauwgomballenhouse voor mensen die te laks zijn om zelf een muzieksmaak te ontwikkelen?

Gelukkig wordt er nog genoeg echte house en tech-house gemaakt!
laatste aanpassing
Ik heb alleen de eerste cd geluisterd, tweede niet aan toegekomen, dus daar kan ik niet over oordelen.­
Vond hem beter klinken dan ik had verwacht, maar toch kan ik er niet zoveel mee.­ Vind hun stijl veel te kaal, klinisch en saai..­
Pff, deze heren zijn werkelijk één van de meest overschatte duo's in de dance-scene.­ Er zijn zoveel van dit soort artiesten die opduiken bij elke hype, maar deze 2 kunnen me echt niet bekoren.­ Snap ook niet dat ze zoveel boekingen hebben...­
Deze 30 in een dozijn compilatie kan mij totaal niet bekoren.­ Wanneer mag het eens afgelopen zijn met die dirty dutch achtige sounds?
grappig vooral dat veel van die dirty dutch artiesten zich nu in 1 keer heel underground proberen te profileren door mixjes te maken met semi onbekende goedkope techhouse hitjes.­
Uitspraak van Roetkur op dinsdag 15 maart 2011 om 09:47:
Gelukkig wordt er nog genoeg echte house en tech-house gemaakt!

Dat hoor je me niet ontkennen idd. Niet dat ik een kenner van deze stijlen ben, maar als vaste bezoeker van het lokale poppodium toch wel af en toe vette muziek in deze stijlen mee gepakt op feestjes (y)

En idd, die dirty house deejays nemen zichzelf veels te serieus. Als ze nu nog eens pretentieloos met hun gedoe om gingen (zoals Scooter, Cascada, Brooklyn Bounce, en andere full on commerciele hitjesfabrikanten die hun foutheid niet proberen te ontkennen) dan was het half zo erg. Want simpele populaire massamuziek is vooral ergerniswekkend als de makers zichzelf serieus nemen :D
laatste aanpassing
johh,, dan ben ik dus de 1ste die het wel een aardig chill cdtje vind ? nou ben ik geen die hard fan van deze muziek , maar vind um wel aardig relaxt.­ luister normaal van alles, van hip hop tot hardcore , maar voornamelijk hardstyle .­en af en toe een x zon cd'tje als dit , maar k heb ze ook zeker weten slechter gehoord dan deze 2 boys !
op schaal van 1 tot 10 : een kleine 7 .­
Eldorado
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van Mr. Dark Angel op dinsdag 29 maart 2011 om 18:53:
johh,, dan ben ik dus de 1ste die het wel een aardig chill cdtje vind ?

Nee hoor ik vind het ook een toffe compilatie!
Heel slecht voor de oortjes deze cd.­ Dit kan en mag je geen muziek noemen!