Partyflock

Q-Base - Lost In Dreams

Q-Base - Lost In Dreams

door , , , , gepubliceerd op , waardering: 77/100
Op 11 september jongstleden werd op Airport Weeze bij onze Oosterburen voor de zevende keer Q-Base georganiseerd. Het festival met al die bunkers en potige muziek is al vanaf de eerste editie een daverend succes. Geloof het of niet, toch heeft Q-Dance dit jaar pas voor het eerst een compilatie aan dit festival gewijd.

Ditmaal zijn er maar liefst vier cd's de wereld in geholpen om nog eens lekker van het spektakel na te genieten. Vier grote aanwezige hostingpartners hebben zich, onder leiding van één of zelfs meerdere bijbehorende artiesten, gewaagd aan een representatieve schijf: het Belgische 'Dirty Workz' deed de hardstyle (kopman Coone neemt de leiding), 'Neophyte Records' stortte zich op de hardcore (maarliefst vijf man werd op de zaak gezet: de Neophyte Records All Stars), de Duitse 'Enhanced Music' hardtechno club toonde zich aan de wereld (Frank Kvitta sleep de messen) en uit enigszins onverwachte hoek staat daar ineens underdog 'Subway Recordings' (grote baas Nicon deed het zelf) paraat met een potje onvervalste dubstep!

CD1: Dirty Workz - Mixed by Coone
door: KristofDinh

Dat hardstyle in België helemaal leeft moge duidelijk zijn als we kijken naar de stijgende populariteit van Dirty Workz en de aandacht die het label aan het genre geeft. Op korte tijd is Coone’s label helemaal opgebloeid en mag het zich (bijna) tot een van de grotere labels rekenen. Het mag dan ook absoluut geen verwondering zijn dat ze op Q-Base een area mochten hosten en dat Coone de hardstyle mix voor zijn rekening mocht nemen.

Het moet gezegd worden: de tracklist is in elk geval niet onaardig te noemen. En ook na beluisteren van de mix houden we een goed gevoel over. Coone heeft overduidelijk de kans gegrepen om zijn label extra dik in de verf te zetten. Er staan maar liefst elf Dirty Workz producties op het schijfje. Overdaad schaadt, zou je dan denken, maar die vlieger gaat niet helemaal op. De mix is lekker afwisselend en boeit van in het begin tot het bittere (rauwe?) einde. Natuurlijk zijn niet alle nummertjes even grote klappers. Zo is de The Pitcher Re-Amp een zoveelste remix van een remix van een remix. Bovendien zijn er een meer geslaagde versies van “Kingdom”. Maar het is wel enorm boeiend om te zien hoe een nieuwe generatie tegen de deur staat te beuken. Da Tweekaz, In-Phase, Ambassador Inc, Unloaders en The Vision hebben het voorbeeld van Psyko Punkz gevolgd en aan de kwaliteit van de nummertjes te horen, staat hen een even mooie toekomst te wachten op het nieuwe sublabel DWX Update. En ook de gevestigde waarden staan nog stevig in hun schoenen. DJ Isaac (met “Bitches”), Deepack (met “Mystery” en “We Don’t Care”) en Zatox (“Poltergeist”) blijven beukende en innovatieve hardstyle op de markt brengen. Dit is een sterke mix met kwalitatief en recent materiaal van zowel grote namen als nagelnieuw talent. Wel opvallend dat dit de enige mix is waar het anthem van Q-Base niet op staat. Een vreemde beslissing, want deze had er eigenlijk wel op gemoeten.

CD2: Neophyte Records - Mixed by Neophyte Records Allstars
door: Cemon Victa [Ricardo]

Neophyte Records is op dit moment één van de meest toonaangevende hardcorelabels binnen onze landsgrenzen en was ook ruim vertegenwoordigd op dit Q-dance festijn. De cd begint gelijk met de zoveelste remix van Mike NRG’s “Lost In Dreams”, deze keer onder handen genomen door Masters of Ceremony. Wat een geslaagde versie is dit en dat is vooral te danken aan de mega goed uitgewerkte break. Dat is gelijk ook weer één van de nadelen van de hedendaagse hardcore; erg veel remixen en aanverwanten. Zo ook één voor één terug te vinden in deze mix. Hierbij mag wel gezegd worden dat er goede uitzonderingen zijn die op papier overkomen als de zoveelste remix, maar uiteindelijk wel bijdragen aan het extra goed maken van het origineel. Denk hierbij aan de remix van “The Hustle”.

Wat verder erg opvalt is dat de All Stars mannen (Panic, Evil Activities, Chaosphere, Tha Playah en Neophyte) wel vaker kiezen voor de snelheid. Dat is zeker een goede ontwikkeling. Vooral goed voor de mainstream zodat je niet in slaap sukkelt met de blije melodieën. Wat wel zeker is, is dat de voetjes anderhalf uur goed van de vloer af gaan met deze tracklist. Het zijn allemaal top tracks gemaakt door uiteenlopende artiesten, wat deze cd dan ook sterk maakt. Ze houden zich niet aan een paar labels, maar pakken van verschillende labels de goede tracks en rammen daarmee goed door. Kortom, een top cd die geen blijvertje gaat worden, maar erg lekker is voor in de auto naar een feest.

CD3: Enhanced Music - Mixed by Frank Kvitta
door: Vage Nico

Om maar meteen kraakhelder met de deur in huis te vallen: het volle bak hengsten laat op cd drie een lange tijd op zich wachten. Bij een mix van de hand van één van Duitsland's bruutste hardtechno slagers zou je vanaf de eerste seconde eigenlijk al grof geweld verwachten, maar opvallend genoeg is er gekozen voor een subtielere en tevens meer gedurfde aanpak. En waarom ook niet? Op zich is het een prima zet en moet het de technofans onder ons aanspreken, zeker hen die geduld hebben en houden van opbouwende techno. Aan de andere kant, bij een tergend langzame opbouw zoals op deze derde disc (voornamelijk dankzij een veel te lang lopende Dubfire-achtige openingsplaat van dik zeven-en-een-half minuten) is de kans levensgroot dat vele luisteraars simpelweg al bij het begin afhaken. Gewaagd is wel de keuze om te starten met voornamelijk duistere techno met een stevige rand en zo stap voor stap op te schuiven richting de onvermijdelijke schranz. Voor de liefhebbers van eerstgenoemde stijl is het wel genieten van de zeer puike, originele sounds van The Advent & Industrialyzer, ondanks dat de twee tussenliggende, minder op zijn plaats zijnde Submerge platen wat ondergesneeuwd raken door dit Zuid-Europees superduo.

Ja zij die meteen vol willen ‘schranzen und tanzen’ beginnen gewoon bij track #09, “Alessa’s Harmony”, van die andere Duitse schranzbeul Boris S(chalk). Met haar prima melodieuze insteek, lange break en rammende beats is dit nu typisch een hardtechnoplaat die goed past bij deze Q-Base verzamelaar. En hier hadden er beslist meer van mogen volgen. Maar helaas is veel van wat vervolgens te horen is nogal kleurloos, uitgemolken (“Headbanging”) en erg vervangbaar (met uitzondering van de opvallende Boris S nummers), al mist het zijn uitwerking op ramgebied totaal niet. Opmerkelijk is de keuze van Frank om verder te gaan met het hardjackin’ stijltje (“Bang Tidy”, “Tresor2” (dikke plaat!)), dat na het eerdere beukwerk wat slap en vreemd aandoet. Uitermate teleurstellend is niet alleen de plotse pitchstop bij track #16, maar ook de in zijn geheel te horen Q-Base 2010 anthem, onder handen genomen door Boris S en Kvitta zelf. De poging om mainstream hardstyle te verschranzen lijkt op papier misschien veelbelovend, maar het klinkt hier grotendeels simpelweg voor geen ene meter. Tja, het past allemaal in het plaatje van de toch teleurstellende uitwerking van deze mix. Dat het opbouwende karakter van de mix op het laatst te niet gedaan wordt, is nog net te behappen, al is de kans groot dat velen al in het begin afhaken met luisteren. Maar de matige mastering (enkele karige overgangen, soms mindere geluidskwaliteit en de vaak beroerde tracksplitsing) en de niet bijster opvallende tracklist nekken de boel uiteindelijk wel. En daarmee kun je je afvragen of deze mix in deze staat wel in deze box had mogen belanden en geschikt is voor het beoogde publiek.

CD4: Subway Recordings - Mixed by Nicon
door: KristofDinh

Sinds enkele jaren is Subway Recordings een van de leidinggevende dubstep labels in Nederland. Nicon (eigenaar van het label) verzorgde een zeer uitgebreide mix voor deze Q-Base compilatie. De Engelse sound vond via België ook zijn weg naar Nederland en is nog steeds aan een hevige opmars bezig. Het is dan ook zeer terecht dat ze ook op een feest als Q-Base meer aandacht krijgen.

Nicon maakte gebruik van maar liefst 27 verschillende tracks en opvallend genoeg zit er geen enkele eigen productie in de mix. Wel gaat er enorm veel aandacht naar artiesten uit eigen stal. Dubstep is vaak wat meer uptempo, maar Nicon biedt alle varianten van het genre aan. Zo begint de mix aan een opmerkelijk laag tempo dat zelfs meer naar experimentele lounge neigt. Zeer geleidelijk aan wordt de mix wat heftiger en op een of andere manier heeft dat een begeesterend effect. Enkel het anthem nummer (of toch de Sinister Souls Lost In Nightmares Remix ervan) valt iet of wat uit de toon door de iets commerciëlere ondertoon in het nummer. Naar het einde toe gaan we steeds meer naar de feestelijke dubstep. Vooral vanaf “Seeeriousss” van Noah D breekt de hel los. Eigenlijk is dit net iets te laat in de mix. Het had wat eerder mogen los gaan. Dit laatste is evenwel het enige negatieve puntje dat aangehaald kan worden, want verder is het allemaal heel goed te noemen. Vooral het geleverde mixwerk van Nicon is van zeer hoog niveau. Deze muziekstijl is er eentje om in de gaten te houden, compilaties als deze zouden dan ook meer rekening moeten houden met de ietwat vagere stijlen.

Score: 77/100


www.coone.be
www.dirtyworkz.com
www.neophyte.nl/index.php
www.myspace.com/frankkvitta
www.enhancedmusic.net
www.myspace.com/nicon010
www.subwaydubstep.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 - Dirty Workz (Coone)
 1. Coone - Million Miles
 2. DJ Isaac - Bitches
 3. Da Tweekaz - Be Aware
 4. D-Block & S-te-Fan - Revelation
 5. Fenix - Drug Collection (Coone Remix)
 6. In-Phase - Afterlife
 7. Deepack - Mystery
 8. Ambassador Inc - Rock The Dancefloor
 9. G-Town Madness vs. The Viper - Come As One (Brennan Heart Hardstyle Remix)
 10. Coone - The Undefeated
 11. D-Block & S-te-Fan - Kingdom (The Pitcher Re-Amp)
 12. Unloaders - Critical Hit
 13. Deepack - We Don't Care
 14. The Vision - Free
 15. Wildstylez & Isaac - Lost In Music
 16. Ambassador Inc. - The Artist
 17. Psyko Punkz - Feel The Rythm
 18. Zatox feat. Nikkita - Poltergeist
 19. Psyko Punkz - Pull Ya Strings
CD2 - Neophyte Records (Neophyte Records All Stars)
 1. Mike NRG - Lost In Dreams (Masters Of Ceremony Remix)
 2. Evil Activities - Pray For Me
 3. DJ D - Cold As Ice (Tha Playah Remix)
 4. Alpha² & Wildstylez - Atrocious (Kasparov Remix)
 5. Korsakoff & The Viper - Re-Bottled
 6. Kasparov - Trapped In This World
 7. Mad-E-Fact - The Hustle (Evil Activities vs. Tha Playah Remix)
 8. DJ Mad Dog - Here Comes The Madness
 9. Endymion & Meccano Twins - The Industry
 10. Distorted Revelation - Tear It Up
 11. Neophyte feat. MC Alee & Miss Twilight - Live And Loud (Live Mix)
 12. Dione - Beat Is Pumpin
 13. Neophyte Records All Stars - Adrenaline
 14. Evil Activities - Evil inside
 15. Amnesys feat. Lenny Dee - System Crash
 16. Tommyknocker - Demolition (Evil Activities feat. Lenny Dee Remix)
 17. Neophyte - The New Shit
 18. T.O.P.D.R.O.P. - Achtung (Angerfist Remake)
 19. Tha Playah - Call My Name
 20. 3 Steps Ahead - In The Name Of Love (Negative A Refix)
CD3 - Enhanced Music (Frank Kvitta)
 1. David Christoph - Horny Trizeps
 2. Frank K. - Organik Mind
 3. Boris Schalk - Massive (Submerge & Virgil Enzinger Remix)
 4. The Advent & Industrialyzer - Cold Fusion
 5. Submerge - J-XX (Original Mix)
 6. The Advent & Industrialyzer - Magnet
 7. Submerge - Sickness (Original Mix)
 8. The Advent & Industrialyzer - T1
 9. Boris S. - Alessa´s Harmony
 10. DJ Arcane - Euforia
 11. Frank Kvitta - Rainbow Massacre
 12. Boris S. - Final Destination
 13. Miss Djax - Headbangin
 14. Boris S. - Why
 15. Paul Langley - Bang Tidy
 16. Alex Kvitta - Tresor2
 17. Mark NRG - Lost In Dreams (God´s Army aka Frank Kvitta vs. Boris S. Remix)
CD4 - Subway Recordings (Nicon)
 1. TRG - Less Music
 2. Mutt & III Gates - Tekdub
 3. DJ Madd & Matt-U - Sound System
 4. TMSV - Subconscious Brain
 5. DJ Madd - Why
 6. Seven - Saturn
 7. TRG - Feel For You
 8. Matt-U - Free Me
 9. TRG - Resistance Break
 10. Ekelon - Freeze Land
 11. Mark NRG - Lost In Dreams (Sinister Souls Lost In Nightmares Remix)
 12. Matt-U - Dope
 13. 501 - Special Request
 14. Eprom - Humanoid
 15. Akkachar & Taz Buckfaster - Bomba Muffin
 16. Giant - Badness
 17. Antiserum & No Thing - Kamikaze
 18. Subscape - Dreadlock
 19. Zero G - Ransom
 20. TRG & Matt-U - One
 21. Noah D & No Thing - Unknown Suspect
 22. Taz Buckfaster - Recovery
 23. Antiserum & No Thing - Brainwashed
 24. 501 - Dangerous
 25. Noah D - Seeeriousss
 26. Noisia - Machine Gun (16 Bit Remix)
 27. Reso vs. Vent - Rumble

22 opmerkingen

CD3 _o_ jammer van het tempo :(
Xerxes
Artiest Xerxes
Uitspraak van Oanus op dinsdag 12 oktober 2010 om 10:32:
CD3: jammer van het tempo :(

Teleurstellende cd

Verwacht je pompende hardtechno, krijg je 10 minimal/techno tracks en daarna hardtechno aan 135 BPM :')

CD 1 & CD 2 weinig bekorende tracklist... De enige dat ik nu nog altijd beluister is CD 4 :)

55/100
laatste aanpassing
77/100 inderdaad nog een te hoge score voor deze CD...

jammer had er meer van verwacht :no:
Ik word een beetje moe van al die festival compilaties :gaap:
Uitspraak van Iguana_ op dinsdag 12 oktober 2010 om 20:06:
Ik word een beetje moe van al die festival compilaties
Eindelijk 'n festival compilatie die ook aandacht besteedt aan de minder populaire genres, wordt ie afgezeken omdat 't de 'zoveelste festival compilatie' is. :')

Wat betreft de recensie van de 3e CD, als je 'n beetje had opgelet de laatste maanden dan had je geweten dat Kvitta tegenwoordig z'n mixen en sets begint met stevige techno en opbouwd naar hardtechno. ;)
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op woensdag 13 oktober 2010 om 10:37:
wordt ie afgezeken omdat 't de 'zoveelste festival compilatie' is

Daar heb je wel gelijk in, het is te prijzen dat ze ook dubstep in de spotlight zetten en in ieder mindere mate ook de hardtechno (Y)

Er komen echter tegenwoordig zoveel festival compilaties uit, die veelal nogal vergankelijk en inwisselbaar zijn. Wat mij betreft een beetje teveel van het goede :)
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op woensdag 13 oktober 2010 om 10:37:
Wat betreft de recensie van de 3e CD, als je 'n beetje had opgelet de laatste maanden dan had je geweten dat Kvitta tegenwoordig z'n mixen en sets begint met stevige techno en opbouwd naar hardtechno.­

Natuurlijk, dat doen veel van die schranzgasten al jaren hoor. Maar alleen hier hadden we volle bak hardtech verwacht.

Ik hoop trouwens toch echt voor hem en zijn fans dat ie het de laatste tijd niet op de manier doet zoals op deze cd. ;)
Nicon
Werkzaam bij Subway
Artiest Nicon
hoop dat jullie um leuk vinden :]
Uitspraak van Iguana_ op woensdag 13 oktober 2010 om 12:25:
Er komen echter tegenwoordig zoveel festival compilaties uit, die veelal nogal vergankelijk en inwisselbaar zijn. Wat mij betreft een beetje teveel van het goede :)

Ik begreep je punt al wel, daar heb je ook gelijk in. Ben er zelf geen fan van omdat het soms te 'geforceerd' tot stand lijkt te komen.

Uitspraak van Vage Nico op woensdag 13 oktober 2010 om 14:26:
Maar alleen hier hadden we volle bak hardtech verwacht.­

Dan is de verrassing op zich logisch, maar als ik alleen al The Advent zie staan weet ik dat het (nog) geen hardtechno is.

Uitspraak van Vage Nico op woensdag 13 oktober 2010 om 14:26:
Ik hoop trouwens toch echt voor hem en zijn fans dat ie het de laatste tijd niet op de manier doet zoals op deze cd. ;)

Heb de CD verder niet gehoord, is ie zo slecht dan? :/
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op woensdag 13 oktober 2010 om 17:35:
Heb de CD verder niet gehoord, is ie zo slecht dan?

Het is huilen met de pet op.
CD 1 en 2 niet echt bijzonder, luisteren leuk weg maar dat is het dan ook.­

CD 3 "­al is de kans groot dat velen al in het begin afhaken met luisteren"­

Had meer "­bunker sound"­ verwacht jammer.­

CD 4 Niet helemaal mijn ding dacht ik, maar ik was toch positief verrast.­
Uitspraak van Vage Nico op woensdag 13 oktober 2010 om 18:12:
Het is huilen met de pet op.­

Dat is sowieso een beetje de standaard uitspraak om de hedendaagse hardtechno scene in Nederland mee te beschrijven. :no:
Geen idee, maar we hebben hier natuurlijk ook niet echt een grote hardtech scene.­

Maar ik heb aardig wat hardtechno cd's gehoord en gerecenseerd om bovenstaande te kunnen zeggen over cd 3.­ De tracks zelf even buiten beschouwing latend, moet je constateren dat dit product inhoudelijk erg onder de maat is.­ Ik zou zeggen, check het zelf.­ Maar dat wil ik je eigenlijk niet aandoen.­
Uitspraak van ERC-inc op woensdag 13 oktober 2010 om 21:05:
CD 4 Niet helemaal mijn ding dacht ik, maar ik was toch positief verrast.­

Echt heerlijke muziek met een goede subwoofer! (y)
Uitspraak van Vage Nico op woensdag 13 oktober 2010 om 23:43:
Ik zou zeggen, check het zelf.­ Maar dat wil ik je eigenlijk niet aandoen.­

Ik heb 'm even vlug beluisterd. De overgang tussen T1 en Alessa´s Harmony is echt raar. Ook die pitchdrop tussen Tresor2 en Lost in Dreams klopt niet echt, maar aan het einde van 'n set kan zoiets nog vind ik. Als je er alleen 'n afsluitplaat achter aan gooit. Geen top CD idd.
Goede Hardcore alleen iets te melodieus naar mijn smaak.­
Uitspraak van MAUSSSS op donderdag 14 oktober 2010 om 11:23:
CD 4 Niet helemaal mijn ding dacht ik, maar ik was toch positief verrast.

Echt heerlijke muziek met een goede subwoofer! (y)

dit is dus ook precies wat ik meegemaakt heb :lol:

dub step??!! dub step? :S:S:S:S wat is dat??
*cd erin*
*ram bam bam bam bam!!!*

ooeehhhh :k

dub step :respect:

lekker cd'tje voor zover beluisterd.
lol vet dat jullie em dope vinden haha!
Dj Hydra
Artiest Hydra
Ik moet eerlijk bekennen: ik heb alleen even door de cd's heen gescrolled, maar nog niet in zijn geheel beluisterd... Ik zag vannochtend deze compilatie liggen bij een tankstation, voor niet al te veel geld en, nieuwsgierig als ik ben *kuch* moet ik altijd eventjes de tracklist bekijken. Coone, Neophyte Records, Frank Kvitta en Nicon. En ik was eigenlijk een beetje verbaasd door wat Q-Dance uit de hoge hoed toverde: op een mixcompilatie van een feest als Q-Base had ik verwacht een hardstyle-mixer, een hardcore, een jump en dan misschien nog een industrial of iets dergelijks. De realiteit is tot mijn verbazing veel beter...

Coone draaide heel vroeger (in de tijd dat ik nog klein was :P) Jump. Ik heb hem wel eens op hardstyle line-ups zien staan, dat wel, maar dat hij nu een hardstyle label had verbaasde me. Ik luister niet meer veel naar hardstyle, maar er staan wat kleine populaire plaatjes op afgewisseld door wat voor mij redelijk onbekend is, dus sowieso verrassend voor mij, maar het had nog wel wat meer tempo in mogen zitten en wat harder mogen zijn.

Neophyte Records Allstars staat altijd garant voor een groot feestje, redelijk mainstream, maar veel goede platen ertussen... er had af en toe wat ouder werk tussen mogen zitten, omdat ze dan live ook wel doen... De cd is wel goed opgebouwd...

Frank Kvitta is de koning van de schranz en van schranz ben ik niet vies. Tegenwoordig luister ik veel techno en ik verbaasde me ook zeer over de eerste 8 tracks... Desalniettemin is het vanaf dan gewoon echt beuken geblazen, maar toch voor zijn doen nog steeds een beetje soft (ook het schranz gedeelte hoor).

Subway Records dan door Nicon: het spijt me ontzettend, ik wist echt niet wat ik ervan moest verwachten... ik had wel eens van het label gehoord, maar welke muziekstijl het is... geen idee... Nicon kende ik ook niet en van de tracklist werd ik ook niet echt wijzer. Toen zag ik Noisia staan en dacht: 'Heey, Drum & Bass'... Dat was een vergissing :P Toen de cd in de speler verdween werd ik aangenaam verrast: Dubstep...
Uitspraak van Nicon op woensdag 15 december 2010 om 12:21:
dope

echt vet!! Niet verwacht op een compilatie-cd van Q-Base, maar daarom niet minder vet. Lekker diep, lekker rauw! Complimenten, hier ga ik nog vaak van genieten!

Alle negatieve reacties hierboven ten spijt, ik vind het gewoon wel een dikke compilatie. Wat betreft alle reacties over 'standaard festival-mix enzo'.. Klopt, er zijn er tegenwoordig wel heel veel van. Maar ik vind dit dus niet
Uitspraak van DJ THE HARDSTYLIST aka TECKTRONIC op dinsdag 12 oktober 2010 om 19:43:
13 in 1 dozijn

ik vind hem echt heel goed. Misschien dat cd 1 en 2 wat standaard zijn idd, maar dat hoort er wel bij. Waar ik overigens wel van gecharmeerd ben (tenslotte even off-topic) zijn de compilaties waar (gedeeltelijk) de live-sets op terug te luisteren zijn. Gewoon kijken na een feest 'wat waren de hoogtepunten?' en die er dan gewoon opzetten. En niet de cd al uitbrengen voordat het festival überhaupt geweest is want 'dan verkopen we hem op het feest zelf al'... Dat vind ik te commercieel gedacht :(