Partyflock

Dr. Lektroluv - Live at Lowlands 2010

Dr. Lektroluv - Live at Lowlands 2010

door , gepubliceerd op
Genre: electro, house
Vanaf 2006 tot en met 2008 bracht Dr. Lektroluv ons jaarlijks een mix-compilatie, met daarop een opname van een set welke hij dat desbetreffende jaar op een van de grote festivals gedraaid had. Achtereenvolgens waren dit Extrema Outdoor, Rock Werchter en Pukkelpop. Afgelopen jaar bleef een release echter uit en gevreesd werd dat er was gebroken met de opgebouwde traditie. Dit jaar is de dokter echter weer terug van weggeweest! Het jaar 2010 brengt ons namelijk de set welke Dr. Lektroluv ten gehore bracht tijdens het roemruchte Lowlands, op 22 augustus jongstleden.

Wie wellicht twijfelde of de dokter het nog wel in de vingers heeft, zal na een uitstekend begin van de mix gelijk gerust gesteld zijn. Dit klinkt namelijk zoals we het gewend zijn van hem. Pakkende melodieën, opzwepende beats, snerpende synths en dit alles op een lekker tempo. Het zijn de ingrediënten die de sets van Dr. Lektroluv kenmerken en waarmee hij het publiek telkens weer mee in extase weet te brengen. Etienne de Crécy, The Subs en Boys Noize, het zijn de usual suspects die we aantreffen op de tracklist. Namen die bovendien een garantie vormen voor kwaliteit, ook nu weer. Eerstgenoemde zet bijvoorbeeld met ‘Binary’ gelijk goed de toon voor het vervolg van de mix, waarna The Subs het op de voor hun kenmerkende manier overnemen. ‘Vomit in Style’ is een opzwepende en chaotische track, vergezeld door ‘punky’ vocals. Boys Noize laat nog even op zich wachten, maar niet getreurd, tot die tijd komen er nog genoeg andere lekkere platen voorbij. ‘Paradise Poltergeist’ van Tai feat. Steve Aoki bijvoorbeeld, een heerlijk nummer met zijn rollende kicks en basslines. Een track die een zaal of tent in vuur en vlam kan zetten. Ook de remix die The Subs van ‘Dansa Med Vapen’ (Maskinen) maakten, is een regelrechte knaller. Wederom geheel in de eigenzinnige stijl van dit trio en vergezeld door een pakkende melodie.

Halverwege de set komt Etienne de Crécy nog een keer voorbij, deze keer in samenwerking met The Bloody Beetroots. Hun ‘Welcome’ is een sfeervolle productie, voorzien van een mooie break met vioolspel. Laat je echter niet op het verkeerde been zetten door de mannen, want na de break gaat het al vanouds los, al blijven we een gevoelige melodie op de achtergrond horen. Erg lekker nummer dit! Een andere heerlijke plaat is het welbekende ‘Brap’ van Bart B More. Dit opzwepende nummer heeft de afgelopen zomer menig festival op stelten gezet. Na de wat wisselvallige en rommelige Polymorphic Remix van ‘Strange’ (Hey Today!) maakt Boyz Noize dan zijn opwachting, tezamen met Erol Alkan. Het uptempo ‘Lemonade’ is een solide productie, swingend en opzwepend. We naderen het einde van de set, maar niet voordat we ‘Helium’ van Sound of Stereo eruit gepikt hebben. Ook dit nummer kent weer zo’n fijne combinatie van ‘zeurende’ synths en stevige basslines, aangevuld met de nodige ‘piepjes en bliepjes’. Het is een beproeft concept, maar daardoor zeker niet minder geslaagd. De ‘feel good’ bonus track ‘High Together’ van Siriusmo vormt tenslotte een vrolijke en melodieuze afsluiting van wederom een sterke set van Dr. Lektroluv.

De dokter is er een jaartje tussenuit geweest (voor wat betreft zijn jaarlijkse mix-compilatie), maar maakt met deze release een sterke comeback. Zijn set op Lowlands kent een aantal absolute uitschieters, maar ook de ongenoemde tracks zijn van gedegen kwaliteit. Dr. Lektroluv doet wat we van hem verwachten en brengt ons een set vol opzwepende electro house met pakkende melodieën en smerige basslines en synths. Vernieuwend is het wellicht niet, aansprekend zeer zeker wel!

Score: 83/100


www.lektroluv.be
www.myspace.com/drlektroluv
www.newsrecords.be
www.newsrecords.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Dr. Lektroluv - Lowlands Intro
 2. Etienne De Crécy - Binary
 3. The Subs - Vomit In Style
 4. Shinichi Osawa feat. Paul Chambers - Singapore Swing
 5. Tai Feat. Steve Aoki - Paradise Poltergeist
 6. Gtronic - Cameltoe
 7. Mumbai Science - Ancova
 8. Etienne De Crécy feat. The Bloody Beetroots - Welcome
 9. Maskinen - Dansa Med Vapen (The Subs Remix)
 10. Highbloo - Guiro
 11. Mightyfools vs Sharkslayer - Devil's Marbles (Dub Mix)
 12. Bart B More - Brap
 13. Happyboxx - Destroy It
 14. Hey Today! - Strange (Polymorphic Remix)
 15. Boys Noize & Erol Alkan - Lemonade
 16. Sound Of Stereo - Helium
 17. Adam Freeland - How To Fake Your Own Life (Etienne De Crécy Remix)
 18. Flairs - Truckers Delight (Alex Gopher Remix)
 19. Siriusmo - High Together (Bonustrack)

20 opmerkingen

ik vind zijn set wel mee vallen hoor, op lowlands klonk het wel heel lekker, maar toen ik hem laatst weer luisterde vond ik het toch echt een stuk minder...

dit kunstje kennen we ondertussen wel!

wel blij dat het iig niet weer van die house is :P
Beetje voorspelbare setlist, maar goed uitgevoerd ..­
Helder en enthousiast verhaal Barry!
Ik ga het liefst naar Lektroluv als ie in kleine clubs draait.­ Daar draait hij toch altijd net ff anders dan op grote feesten zoals Lowlands.­ Toch heb ik deze cd meteen besteld en kreeg em netjes op de releasedatum binnen.­ Lekker cd'tje, maar inderdaad niks nieuws, voorspelbaar en misschien ook wel te verwachten.­

Goeie recensie!
Cd komt niet van de grond.­ Simpele tienerhouse, vervelende geluidjes, uiteraard met een paar uitzonderingen (Boys noize &­ Erol Alkan, De Crécy, Adam Freeland).­
En live, merk er niets van..­
Gelukkig zijn er zijn andere cd's nog, en is ie in kleine clubs inderdaad een stuk beter.­
Snap dus niet hoe je een score van 83 geeft..­ Maar dat heet smaak, dus ik zal niet twisten!
laatste aanpassing
Ik was toch wel verrast.­ Vond het qua sound eens wat minder commercieel klinken dan zijn vorige sets.­
Maar dan nog, hij is niet meer wat het geweest is.­
toch vond ik hem tegenvallen op Lowlands, dit is toch niet te vergelijken met zijn set van Werchter bijvoorbeeld? Dat is één van de beste sets die ik ken, het is zo jammer dat 'ie nu meer de house richting op gaat!
Uitspraak van Danny-krulll op dinsdag 5 oktober 2010 om 18:13:
was totaal niet boeiend op lowlands

inderdaad. had wel andere sets op een cd willen zien verschijnen
Die set op Pinkpop 2009 (te vinden op het net) had 'ie beter kunnen uitbrengen, als je het mij vraagt ...­
Uitspraak van Danny-krulll op dinsdag 5 oktober 2010 om 18:13:
was totaal niet boeiend op lowlands

zeg maar gerust, Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.
Met zn house troep...bahbah
Beter komt ie n keer met iets goeds waar blijven die goeie ouwe tijden.­
vind het weer een lekker cd'tje anders!
Vind het toch opmerkelijk dat een aantal mensen klagen dat hij teveel house draait, terwijl deze mix volgens mij toch in grote lijnen hetzelfde geluid laat horen als zijn voorgaande compilaties.­
Uitspraak van :woep:Swift:woep: op woensdag 6 oktober 2010 om 00:47:
was totaal niet boeiend op lowlands

zeg maar gerust, Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.­
Met zn house troep...­bahbah

die eerste compilatie op extrema was nog geniaal, daarna heeft hij helaas nooit meer dat niveau gehaald in mijn ogen, de laatste 2 jaar in inderdaad zeer tegenvallend.
die mening deel ik niet .­

Vind m nog steeds heerlijk !!!!!
Boys Noize & Erol Alkan - Lemonade
16. Sound Of Stereo - Helium

Yeahhh_O_
klinkt wel lekker hoor
10x beter zls zijn laatste cd

Werchter blijft de beste!