Partyflock

Sunnery James & Ryan Marciano - Amazone Project

 

Sunnery James & Ryan Marciano - Amazone Project

door , gepubliceerd op , waardering: 77/100
Sunnery James en Ryan Marciano zijn sinds ze zijn geadopteerd door Chuckie’s Dirty Dutch Music mateloos populair. Elk weekend meerdere boekingen en veel verschijningen bij TMF zijn het gevolg. Een eigen evenement was dus ook slechts een kwestie van tijd. Onlangs vond de eerste editie van Sunnery James & Ryan Marciano’s Amazone Project plaats in de Heineken Music Hall en ook een bijbehorende compilatie CD kon natuurlijk niet uitblijven.

De populariteit van de mannen is niet in de laatste plaats te danken aan de opzwepende plaatkeus en hun enthousiaste verschijning achter de draaitafels. Nou is van dat laatste op een CD weinig te merken maar de dansbare platen zijn uiteraard wel te horen. Sunnery James en Ryan Marciano laten in 18 tracks horen waarom ze nou zo populair zijn en wat hun ‘Amazone Project’ geluid inhoud. De sound kenmerkt zich voornamelijk door sterke dansvloer gerichte ritmes. Melodieën zijn vaak van ondergeschikt belang in de sets van het duo. Toch weten ze ook bij jonger publiek de juiste snaar te raken doormiddel van veel herkenbare acapella’s en het selecteren van de juiste hits. Dat is op deze CD ook goed te horen. Dennis Ferrer’s ‘Hey Hey’ is een plaat die door iédereen gedraaid word maar toch ook vloeiend in deze mix past. Verderop vinden we de acapella van de zomerhit van afgelopen jaar ‘Leave the world behind’. Deze word gedragen door een plaat die de mysterieuze titel ‘The Amazone Project Secret’ draagt. Dit is ongetwijfeld een eigen productie die binnenkort uit gaat komen. Eigen producties staan er nog drie keer op in de vorm van remixes van Sander Kleinenberg’s 'This is our night', 'Be without you' van Michael Mendoza en Gregor Salto feat. Chappel - Your friend. De plaatkeuze is erg goed en bevat genoeg afwisseling om het hele album te blijven boeien. Zo is het oudere ‘Born Again’ van Ricky L feat. M:CK in de Pastaboys remix een sterke zet. De plaat past prima in de mix en is nog steeds heel goed.

Sunnery James en Ryan Marciano kwamen vrijwel uit het niets heel snel omhoog en mogen inmiddels wel bij de gevestigde namen geschaard worden. Met ‘Amazon Project’ tonen ze aan dat ze inderdaad meer zijn dan een kopie van een van de bekende house dj’s van Nederland. Ze hebben een duidelijke eigen sound die jong en oud aanspreekt. Als ze vast houden aan hun eigen gevoel en niet teveel met de commercie meewaaien kunnen dit twee hele grote namen gaan worden.

Score: 77/100


www.amazone-project.com
www.sj-rm.com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Genairo Nvilla - A Bataria Mal
 2. DJ Gregory & Sidney Samson Feat. Dama S - Dama S Salon (Main Mix)
 3. DJ Madskillz - Surface
 4. Matteo DiMarr - Drumbotto
 5. Dennis Ferrer - Hey Hey (DF's Attention Vocal Mix)
 6. The Junkies - Ritmo (Loko Remix)
 7. Steve Angello & AN21 - Flonko (Version 1)
 8. Firebeatz & JoeySuki - Hidden Sound
 9. Sander Kleinenberg - This Is Our Night (SJ & RM Dub Remix)
 10. Axwell/Ingrosso/Angello/Laidback Luke Feat. Deborah Cox - Leave The World Behind (Accapella)
 11. The Amazone Project Secret
 12. Michael Mendoza Feat. I-Fan - Be Without You (SJ & RM Remix)
 13. Martijn ten Velden & Afroboogie - Cowbell
 14. Chocolate Puma vs. Baggi Begovic Feat. Mitch Crown - Solarianism
 15. Afrojack & Quinten de Rozario ft. Jessie K. - Bald and Hairy
 16. Africanism - Soldiers
 17. Ricky L Feat. M:ck - Born Again
 18. Shermanology - The Weather (Youri Donatz & Franky Rizardo Remix)
 19. Gregor Salto Feat. Chappell - Your Friend (SJ & RM Remix)

5 opmerkingen

Leuke remix van Ricky L Feat. M:ck - Born Again (Y)
Goeie recensie (Y) vooral die laatste zin is maar al te waar imo.
laatste aanpassing
heerlijk album :D
Album geeft een heel goed beeld van de sfeer die avond!