Partyflock

Verslag van Tiësto in Concert, 2 juni 2007

 

Verslag van Tiësto in Concert, 2 juni 2007

door , gepubliceerd op
TiŽsto in Concert (afbeelding)
FeestTiësto in Concert · Elements of life Site
OrganisatieBlack Hole Recordings Site
LocatieGelreDome Site
Datumzaterdag 2 juni 2007
StadArnhem
Het is nu maandag 4 juni. 11.33 uur.
Dit weekend was 1 van de betere weekenden aangezien ik 3 dagen elkaar op stap ben geweest:P

Om 18.05 zijn wij (een vriend en ik) afgereisd naar Arnhem. Volgens planning zouden we rond 20 voor 9 op het station in Arnhem zijn. En dit is ook gelukt deze keer met behulp van de NS en Veolia. Vooral het reizen tussen Roermond en Nijmegen was een ervaring op zich. Met die dieseltreintjes, ze maakten n herrie maar tuften wel lekker vooruit:P. Eenmaal in Arnhem aangekomen wij naar de plaats gelopen waar in 2004 de pendelbussen vertrokken. We zaten verkeerd terug gelopen en daar stonden de bussen richting Gelredome. Kaartje gekocht en ingestapt. Eenmaal bij Gelredome aangekomen stond der al een behoorlijke lange rij. De deuren gingen natuurlijk weer wat later open als 21 uur. magoed eenmaal door de tickets ingang was de weg naar binnen snel verlopen. Een garderobe was er niet dus mn vest maar in een kluisje moeten leggen. Voor een te dure prijs vind ik.

Onderweg naar t stadion kwam een hondje nog aan ons snuffelen haha :P

Eenmaal binnen muntjes gekocht en een plekje opgezocht. Wij hadden wel zin in een biertje en wat voor merk hadden ze Bavaria:( (spreek uit als Baaaahvaria )
Ma goed als je der een aantal op hebt is het nog wel te drinken.

t wachten duurde vrij lang. Gelukkig kwam er eindelijk iets op t podium rond n uur of 11. Jes heeft het publiek lekker opgewarmd. Ze was niet alleen mooi om naar te luisteren maar ook om naar te kijken:D. As the rush comes was leuk om live te horen.

Na de intro begon Tiesto zelf. Met ten seconds before sunrise. Wij hadden verwacht dat de show begon met elements of life, maar we zaten er naast. Het scherm was egt mega en de visualisaties waren heel erg mooi gemaakt.

De show was egt goed. De zangers en zangeressen konden live ook nog erg goed zingen. Behalve BT die was aan t playbacken naar ons idee. Een van de hoogtepunten was de blue man group. Was egt ruig dat drummen en ook die speciale aparte gevallen wat ze om hadden hangen met opblazen van grote ballonnen en waterverf op de drums.

Nu wat over de muziek wat gedraaid is geworden.
Op zich was t een vrij rustige set vond ik. Hoogtepunten waren tog de bekende platen van Tiesto zelf. Die in de mix zijn gedraaid en verspreid over de avond. Daarnaast waren er een aantal uitschieters zoals die remix van felix-dont ya want my love en op een gegeven moment de techno plaat. Mauro Picotto - Taub? Veel mensen kenden deze plaat niet zo te zien. Had van mij nog wel wat meer van dit materiaal mogen draaien. Voor de rest waren t voor mijn gevoel rustigere platen en voor mij vrij onbekende platen. Vroeger kende ik veel meer trance platen dan nu. Aan t einde kende ik de klassiekers gelukkig wel zoals Gouryella- gouryella en de plaat waar Tiesto mee is afgesloten dat op een van zn magik cd s staat :respect:

Als volgt nog iets over het decor en geluid.
Het decor zag er niet groots uit maar het scherm maakte dat helemaal goed. De fontijnen waren egt supers. Ze hadden iets weg van de fonijnen bij t palijs in Barcelona, maar dan vele malen groter en hoger. De lasers en t licht dat beweegbaar was vulden de show aan samen met het vuurwerk en vuur. Dat ik meer had verwacht te zien :(.

Het was een geslaagde editie van Tiesto in concert. Heb echt genoten van het concert.
Even na half 12 was ik thuis aangekomen. Een uurtje later dan gepland doordat de trein anders reed dan op internet stond.
En nog even ontbeten bij de mac in Heerlen.

De + en - punten.

+ De sfeer, leuke mensen, mooie meiden en gezellig. Geen ruzies en dergelijke gezien.
+ Het licht en geluid. Geluid klonk er goed op de plaats waar wij stonden vrij vooraan. Helemaal vooraan was het egt hard. Licht was apart gemaakt dat steeds van hoogte wisselde en een witte laser had ik nog nie eerder gezien:)
+ decor, Groot mooi scherm, dat in principe t hele decor was.
+ saltwater gedraaid (L)

- De lange wachttijd totdat t concert begon
- Bavaria bier
- geen garderobe dus duur kluisje moeten pakken
- De set had wat harder gemogen.
- de drukte aan de bar
pagina laatst gewijzigd op