Partyflock
 

Verslag van Rave The City II, 21 december 1991

door , gepubliceerd op
'Waarom schrijf ik 15 jaar later een verslag over een feest?'
Omdat ik toen nog geen internet had.

'Waarom schrijf je uberhaupt een verslag over dit feest?'
Omdat ik toen 23 was en in die periode voor de eerste maal de ‘gabber-house’ meemaakte.

Het begon al weken vantevoren. Het was één van de grootste house-feesten ooit, de hardcore was net populair geworden, de gabber-wijde broeken waren onwijs in, en het feest duurde maar liefst tot 5 uur! Wauw, uniek!

De avond begon echter wel heel vreemd. Ik had (lach niet!) een kerstbal van de dansschool waar ik toen les had. Als je dus eerst met een fox-trot bezig bent in de wetenschap dat je 3 uur later gaat gabberen voelt dat best vreemd.
Na het kerstbal naar Willem en Esther gegaan ter voorbereiding op Rave The City!

Snel een video gekeken van de Vara. Dit ging over ‘House’ in het algemeen en volgde de house-scene in amsterdam 1991. Wat ik nog weet van de video is dat Isis (100%) daar nog 15 jaar was en als bezoeker werd gevolgd tijdens house-party’s.

Esther, toendertijd een hele goeie vriendin, had zelf een wijde ‘gabber-broek’ voor me gemaakt. Zat lekker wijd, kon je lekker in springen.

Maar goed, de volgorde van d.j.’s tijdens RtC weet ik niet goed meer, ook niet hoe ze draaiden, ik kan alleen zaken opnoemen die me opvielen:

- Human Resource; opende met Last Christmas van Wham, na een minuut een hevige scratch, waarna de Speed-remix (CJ Bolland) van Dominator werd ingestart. Wauw, wat een topper!

- Aan het einde van het feest stopte de muziek, 3 minuten stil……het was licht in de statenhal en iedereen liep richting de deur………waarop DUH HAAG HAKKUH! werd ingestart. Criminele, wat was dat gaaf! Na afloop zijn we nog naar Zichtenburg gegaan voor de Afterparty. Nog een uurtje genoten van o.a. Gizmo. Ik kan me nog herinneren dat hij ‘gewoon’ achter een tafel stond met 6 licht-parren en voor de rest niets. Hierdoor kreeg je een ongelooflijk underground gevoel….erg gaaf! Rond half 8 zijn we alsnog vertrokken. Moe en toch wel een soort van trots (m’n moeder was wakker toen ik thuiskwam!) ging ik slapen.

12 opmerkingen

kwas graag met je meej gegaan :/

Goed geheugen voor 15 jaar later
hahahaha, klopt als een bus en als ik me niet vergis stonden de dj's van die avond (ten tijde van "Den Haag, Hakkuhhh") w.o Gizmo en Bass D (iets lichter dan nu...hahaha)achter de decks!!!

Wat ik me ook nog herinner was die MC die een potje stond te gillen, nie normaal! Wie het was weet ik nie meer.... :frusty:

hahahaha, wat een puinhoop. Superrrrrr

ps. heb er zelfs nog een video van meen ik!

:D
Ben ik geweest, gvd zech dat je dat nog weet hahaha...
Als ik t'mij goed herriner had je toen nog "Troop" trainingspakken man, en van die oliekleur t-shirts met halter/ housebroeken en een matje in je nek hahaha.
Een van de eerste feessies waar je minimaal 140/160 bpm voorgeschoteld kreeg. Vanaf die tijd werd gabber steeds poulairder. Eurorave was 3 weken later nog op de Maasvlakte.

echt oude stempel, respekt....
laatste aanpassing
Werkzaam bij Dynamo GBBR
Artiest {SHOWLIST artist 3658, 81459, 1576}
vet verslag ;) volgens mij noemden ze die "gabber-wijde broeken" toch gewoon house-broeken toen 8)
Snel een video gekeken van de Vara. Dit ging over ‘House’ in het algemeen en volgde de house-scene in amsterdam 1991. Wat ik nog weet van de video is dat Isis (100 daar nog 15 jaar was en als bezoeker werd gevolgd tijdens house-party’s.

Die videoband heb ik nog :-)))))) Met dat illegale feest onder de brug en inderdaad een piepjonge Isis die zelf naar feesten gaat (The Beatclub in de Melkweg).
De ECHTE tijden.
'k heb me kaartjes van RtC en Lucifers (jaja) nog netjes bewaard :)
Werkzaam bij Zwaardski
Dat illegale feest onder de brug?? Ja, die zat er ook in!!! Zag je ze stoned bij daglicht weer naar buiten komen.
Ook kan ik me nog interviews voor de dag halen met o.a. Gert van Veen en Marcello? Lijkt me gaaf als ze die video nog een keer herhalen. Is historie.

Kaartjes voor Lucifer? Hahaha, dat was een commerciele versie van RtC toch? Die hadden zelfs Jeroen van Inkel als d.j. en 2 unlimited als vet-optreden!
ja dat waren mooie tijden,moet nog ergens fotoos hebben liggen house broekie aan lange mat en salmiakkies in me mik oo wat zag ik eruit.
Naar aanleiding van m'n verslag krijg ik binnen een paar dagen de video digitaal binnen. Met speciale dank aan DJ Hysterical! Iemand anders interesse?
http://www.nachtbar.nl/forum/topicdisplay.php?1568/1/25
op deze site staat dat filmpje onder die brug!
en nog vele meer :flower:
@ Mike: Thanx man! Gave site. Urenlang plezier van deze films en docu's!!!!
Briljant :-)