Partyflock
 

Verslag van Night B4 Pinksterpar-T, 14 mei 2005

door , gepubliceerd op
flyer Night B4 Pinksterpar-T
FeestNight B4 Pinksterpar-T · Outdoor Festival Site
OrganisatiePar-T Site
LocatieHackerom
Datumzaterdag 14 mei 2005
WinactieNight B4 Pinksterpar-T actie, gesloten
StadErp
Night B4 pinksterpar-t

‘Hardcore will never die’

Een beroemde spreuk die vrijwel alle gabbers tot levensmotto hebben genomen. Het moet zo rond het midden van de jaren negentig zijn geweest toen deze spreuk voor het eerst geroepen werd. Door commercie en zwabbers dachten velen dat de hardcorescene naar de klote was en dat het weer rustig werd in Nederland. Lekker niet dus! Hardcore leeft nog steeds en dat werd voor het tweede opeenvolgende jaar bewezen op de Night B4 Pinksterpar-t.

In een bomvolle tent op het ideaal gelegen Landgoed Hackerom werd teruggevlogen in de tijd en stonden de helden uit de eerste glorieperiode van de hardcore als vanouds achter de draaitafels.

En dat rijtje van helden was niet mis. Met een line-up met onder andere Vince, Buzz Fuzz, Shadowlands Terrorists en DJ Rob & MC Joe was het werkelijk voor iedere hardcore liefhebber een must om hier bij te zijn. En dat was te merken! Maarliefst 2000 man stond te springen in de grote tent. Een uitzinnig publiek bestaande uit gabbers van het eerste uur tot de allernieuwste generatie en alles wat daar tussenin zit.

Van een warming-up was dan ook geen sprake, meteen bij de eerste platen van dj Marco Joosten ging het tempo razend hard. Na een uur werd hij afgelost door Buzz Fuzz. Anderhalf uur kreeg deze Amsterdammer de tijd om iedereen te laten horen waarom ze hem en zijn maten ‘The Dreamteam’ noemen.

Het was een avond van ‘oud hollandsch hakkuh’ en het waren natuurlijk niet alleen de dj’s van het eerste uur, ook de platen waren stuk voor stuk klassiekers. Vele nummers van de beroemde verzamelreeks Thunderdome passeerden de revue.
Na BuzzFuzz mochten ‘nieuwkomers Sceletor en Wizard het overnemen van waarschijnlijk een van hun grote helden. Sceletor en Wizard waren de jongste van het stel, maar bewezen de geschiedenis van hardcore te kennen en gingen snoeihard verder waar Buzz Fuzz gebleven was.
Je zou verwachten dat het aardig hard ging met mannen als Buzz Fuzz en Sceletor en Wizard. De welbekende Shadowlands Terrorists stelden echter de overtreffende trap in werking en schroefden het tempo nog verder op. Deze live-act bestaande uit Vince, JDA, en Syco is een bundeling van krachten van 2 dj’s en een mc. Allen hebben zich zowel in groepsvorm als solo al vele malen bewezen en dat was te horen. Een half uur live muziek wat inhield dat er ter plekke songs bewerkt werden of in de mixmachine verdwenen. Na dit inspannende half uur was het Shadowlands member Vince die alleen verder ging en een uur lang zijn beste platen mixte.

De tijd vloog voorbij en DJ Rob & MC Joe beklommen de booth. Vorig jaar waren het DJ Rob & Mc Joe die met een 3 uur durende set de tent binnenste buiten keerden. Ook dit jaar mochten ze weer afsluiten. De rollenverdeling was duidelijk. Rob draaide de platen en MC Joe zweepte het publiek op. Een helemaal op elkaar ingespeeld duo die evenals het publiek het liefste de hele nacht door zouden gaan. Na een flinke toegift moest de stekker er helaas om half 2 toch tijdelijk uitgetrokken worden.
Night B4 Pinkstpar-t was wederom zeer geslaagd en voor wie het nog niet wist weet het nu:

‘Hardcore is still alive’

geschreven door BrianErp
pagina laatst gewijzigd op

8 opmerkingen

Goed verslag.
Was ook een superfeestje.
Weet iemand door wie er gefilmd is en waar je die kan halen???

Groetjes Me (K)
www.­festivaltv.­nl heeft gefilmd filmpje staat op hun site
Ja maar daar staat toch niks op van de Zaterdag avond?? Goed verslag trouwens! ben het helemaal met je eens!
laatste aanpassing
Uitspraak van mellie310 op woensdag 18 mei 2005 om 10:33:
www.­festivaltv.­nl heeft gefilmd filmpje staat op hun site

Volgende keer wel tot het einde blijven dan met je filmpjes he! (heb je dit trouwens ook gefilmd of alleen zondags?)
Op zaterdag en zondag is er gefilmd door de NHTV Filmploeg! Hier komt later een DVD van!!! Meer info volgt a.­s.­a.­p.­ Verder is er gefilmd door
o.­a.­ www.­superfeesten.­nl en www.­festivaltv.­nl
Dat filmpje op superfeesten is leuk trouwens! Heel mooi gemaakt! Naar die film van de NHTV ploeg ben ik wel benieuwd, die hebben heel wat uren band om in te zoeken!
Geweldig verslag en een geweldig feest!!! en mensen vergeet nie!!!
Hardcore is still alive!!!