Partyflock
 

Verslag van Dutch DJ Award, 29 oktober 2003

anoniem gepubliceerd op
­

Feest: Dutch DJ Awards 2003
Datum: 29 oktober 2003
Tijd: 23.00 - 04.00
Locatie: Hotel Arena, Amsterdam
Prijs: €12 ,-
Line-up:

- Anthipus
- Dana
- Eric de Man
- Luna
- Orchid
- Phonophunk
- Quintin
- Roog

In navolging van Engeland, waar men al een aantal jaar achtereen de beste DJ kiest, kent Nederland nu ook zijn eigen DJ verkiezing. De zogeheten Dutch DJ Awards, een logische, maar weinig verassende naam. De afgelopen weken kon men via de website van de Dutch DJ Awards stemmen op de DJ naar keuze. Dat hier genoeg animo voor was, blijkt wel uit het feit dat in totaal 30.000 mensen dit gedaan hebben. Naast deze publieksaward kiest een vakjury ook winnaar. Beide awards zouden op 29 oktober uitgereikt worden in Hotel Arena te Amsterdam. Rondom de awarduitreiking zou een feestje gebouwd worden, waar naast mensen uit de scene en DJ’s, ook ‘gewoon’ publiek deel uit van kon maken.

Tot het gewone publiek behoorde ik zelf, omdat ik dankzij Sanniej op de gastenlijst was gezet. Nog bedankt hiervoor! (L). We waren een beetje aan de late kant en waren rond 23.45 pas binnen. Hierdoor hebben we grotendeels de uitreiking van de awards gemist. Op het moment van binnenkomst werd net bekend gemaakt dat Tiësto zowel de publieks- als vakprijs gewonnen had. Een verwachtte en terechte winnaar. Hijzelf nam het woord en zal daarbij ongetwijfeld iedereen bedankt hebben dat ze op hem gestemd hadden. Ik heb hier weinig van meegekregen, want het geluid was echt bar slecht. Na zijn dankwoorden werden er nog wat praatjes gehouden en daarna was het (weer) tijd om te dansen.

De eerste DJ die wij te horen kregen was Mark Norman. Hij zette een energieke hardtrance set neer. Klonk best aardig, maar omdat wij net binnen waren, besloten we de rest van het gebouw even te verkennen. Het was voor mij de eerste keer dat ik in Hotel Arena was en ik moet zeggen dat ik het er allemaal erg leuk uit vond zijn. Het deed me een beetje denken aan Paradiso in het klein. Buiten de hoofdzaal (beter gezegd zaaltje) was er aan de zijkant nog een zaaltje. Hier was het beduidend rustiger, zowel qua aantal mensen als qua muziek. Toch was het lekker om hier af en toe even terug te komen om de drukte te ontsnappen.

Met het eerste uurtje dat we binnen waren wist ik me niet echt raad. Het was op dat moment allemaal nog een beetje tam en niet zo veel mensen waren aan het dansen. Dit kwam denk ik mede doordat er op dat moment nog veel mensen en DJ’s vanuit de scene waren. Zij komen toch meer voor het netwerken en de sociale contacten dan om te feesten. Was leuk om te zien hoe alle DJ’s in het publiek stonden en met iedereen een praatje aan het maken waren. Moeten ze vaker doen zou ik zeggen. Na Mark Norman mocht Marcella wat plaatjes komen draaien. Zij deed dit met behulp van een zangeres waarvan de naam even langs mij heen is gegaan. Hun ‘optreden’ was snel voorbij en daar was ik niet echt rouwig om. Het was namelijk een beetje saai en de sfeer was meteen een stuk tammer. De volgende DJ die draaien mocht was Eric de Man. Ik ken verschillende mensen die laaiend enthousiast over hem zijn, maar ikzelf had nog nooit iets van hem gehoord. Hij veraste mij absoluut positief. Hij bracht lekker de sfeer erin en het was gewoon swingen geblazen tijdens zijn set.

Blij was ik dan ook toen Luna (met een verdienstelijke 4e plaats bij de awards) op het podium verscheen. Dit keer niet met een hardstyle-set zoals we van hem gewend zijn, maar weer eens met een techno-setje. Hoewel ik hem nog wel als een hardstyle DJ zie, moet ik zeggen dat hij techno ook zeer goed onder de knie heeft. Hij draaide een behoorlijk harde set, mixtechnisch was hij goed bezig en ook scratchte hij af en toe tussendoor, het klonk gewoon erg lekker.

Na Luna was het toch nog tijd voor wat hardstyle deze avond. Ik weet niet precies wie er allemaal gedraaid hebben, maar ik heb onder andere Dana, Pavo en nog steeds Luna op het podium gezien, volgens mij draaide ze allemaal af en toe een plaatje tussendoor. Wat voor muziek ze ook gedraaid zouden hebben, wij hadden alles wel best gevonden. Het was namelijk heel erg gezellig (de hele avond eigenlijk al) en de drank smaakte ons goed. We waren met een klein maar er leuk groepje en hebben echt ontzettend veel gelachen. Zo’n avond als deze zullen we denk ik niet vaak meer meemaken. Een half uur voor het einde ongeveer kwam ik Steve the Darkraver tegen en heb ik nog een lange tijd met hem staan praten. Hij voegde zich nog bij onze groep en is daar ook tot het einde bij gebleven, was erg gezellig in ieder geval allemaal dus.

Daar waar ik van te voren niet echt wist wat ik moest verwachten en ‘bang’ was dat het niet echt wat voor mij zou zijn, is het me echt 100% meegevallen. Had verwacht dat er een beetje decadent publiek zou zijn, maar dit was absoluut niet het geval. Verder vind ik Hotel Arena ook een heel erg leuke plek. Zal hier in de toekomst zeker nog wel een keer komen als er weer een leuk techno feestje of iets dergelijks is. Denk dat de gehele awards ook wel een succes zijn gebleken en ik denk dat het volgend jaar allemaal nog best wat groter kan. Persoonlijk vind ik Tiësto wel een terechte winner. Natuurlijk zijn er genoeg DJ’s die bijvoorbeeld technisch een stuk beter zijn, maar hij is een echte publieks DJ, weet wat de mensen willen en als je in je eentje het Gelredome vol kan krijgen, dan ben je gewoon goed bezig.

5 opmerkingen

leuk verslag weer(Y)

Heb je Anthipus niet meer horen draaien?
 
Die draaide volgens mij in het kleinere zaaltje op het einde, daar hebben we heel even kort gezeten, maar de meeste tijd zijn we in de 'grote' zaal gebleven, dus ik heb weinig van hem gehoord :)
Prima verslag weer (Y)

Misschien volgend jaar ook maar eens kijken. :D
Men-Oh
Werkzaam bij 4-Uz Events
Artiest Men-Oh
Hoi collega-journalist!

Ook jouw verslag is dik in orde hoor...­

Als ik het zo lees heb je het zo'n beetje hetzelfde ervaren als ik.­

Volgend jaar weer!?

Menno
Ok dan, bijna zoals ik hem zou schrijven! Ik zou hier en daar nog wel wat aandikken ;P....

Het was idd erg gezellig, leuke mensen iedereen (niet al te) los :D

Volgend jaar zeker weer :bounce: