Partyflock
 

Qapital 2019


verslag van QAPITAL, 6 april 2019
door , gepubliceerd op
flyer QAPITAL
Na inmiddels alweer een paar jaartjes geleden, eindelijk weer eens besloten een indoor feest te pakken. Qapital 2019. Dit was tevens ook mijn eerste keer in de Ziggodome. Nog even op het laatste moment de maandag vrij kunnen krijgen, zodat ik me niet in hoefde te houden. De ideale partyomstandigheden dus 😀

Binnenkomst:

Even afgezien van de mooie, ruime en overzichtelijke locatie, viel meteen op dat het geluid wel hard stond, maar verre van zuiver! Alleen op sommige plekken op de tribune (en dus ook de eerste ring) waren de hoge en lage tonen redelijk goed op elkaar afgestemd. Op de dansvloer zelf waren de bassen vaak te dof, waardoor de hoge tonen een soort van half wegvielen en het geluid te veel 'schuurde'

Sfeer:

Verder viel me op dat de sfeer al direct bij binnenkomst (om 1.00 uur) vrij matig was. Er kon bij een flink aantal mensen (zeker later op de nacht) maar moeilijk een lach vanaf. En veel groepjes en/of stelletjes waren erg op hunzelf. Het saamhorigheidsgevoel en gezelligheid hing, overall gezien, nou niet bepaald in de lucht.

Muziek:

Qua muziek vond ik dat het vanaf een uur of drie/vier echt lekker knallen. Zeker dus voor de RAW liefhebbers! Wat een heerlijke beuksets van Radical Redemption, delete en regain! Net als je dacht de hardste kick te hebben gehoord, kwam de volgende dj daar op momenten nog een schepje bovenop gooien. Heerlijk! :bounce:

Q-dance:

Verder vond ik het podium, de showelementen, decoratie en belichting goed, maar zeker voor een Qapitaal van tegen de €70 per ticket, niet indrukwekkend of verrassend te noemen.

Give me no break:

Het laatste half uur begon ik die voortdurende breaks trouwens wel echt een beetje zat te worden. Aan het begin van de nacht kan ik nog begrijpen dat ze de breaks laten lopen, maar op een gegeven moment wordt het (zéker het laatste uur) ook weleens tijd om de vaart er een beetje in te houden. Dat er dus lekker kan worden doorgebeukt! De breaks duurden soms twee keer zo lang, dan het stampgedeelte! We komen toch om te dansen? Het laatste optreden stopte ook nog eens om 6.58 uur. Dan zou je kunnen denken: "waar maakt hij zich druk om." Maar ik vind het wel belangrijk om met een waardige en sfeervolle track af te sluiten als een soort kers op de taart.

Setting:

Wellicht een idee om bij de volgende editie de zaal voor de afwisseling anders in te delen. Oftwel, gewoon het podium op de kop i.p.v. in het midden. Dat zal de zuiverheid van het geluid in ieder geval zéker ten goede moeten komen.

Conclusie:

Al met al zeker geen spijt dat ik ben gegaan, omdat er op genoeg momenten echt lekker werd gedraaid. En daar kwam ik tenslotte voor! Maar qua sfeer was het hem gewoon niet echt. Naast het feit dat deze editie al niet uitverkocht was, liepen veel van de mensen nou niet bepaald over van enthousiasme, waardoor ik sterk betwijfel of het volgend jaar wél zal uitverkopen.

Greetz

1 opmerking