Partyflock
 

Verslag van Origins, 23 februari 2019

door , gepubliceerd op
flyer Origins
FeestOrigins · Darkness Evolved Site
Datumzaterdag 23 februari 2019
LocatieMaaspoort Sport & Events Site
Vorig jaar was de 1e editie van Origins, de RAW tegenhanger van ‘De Tijdmachine’ en ‘Vroeger Was Alles Beter’ feesten. De line-up zag er over het algemeen net zo uit als vorig jaar op enkele namen die anders waren. Het is goed dat dit feest maar 1x per jaar is anders raakt ook dit concept snel uitgemolken. Alhoewel Xxlerator ook met een RAW classisc feest gekomen was later. Het leuke van feesten als deze is dat je veelal mensen tegenkomt die je in het verleden standaard op feesten zag maar die niet veel zien in hoe de Hardstyle-scene er tegenwoordig uit ziet en eigenlijk nooit meer naar feesten gaan.

Rond 14.30 kwamen we bij de Maaspoort aan. Gelukkig konden we zo doorlopen want we hadden onze jassen in de auto gelaten. Nadat we eerst muntjes gehaald hadden zagen we de laatste minuten van de set van Acti & Jajox die afsloten met Satana. Van tevoren las ik een funfact dat zij vandaag die plaat voor het eerst samen zouden gaan draaien.

15.00-16.00 Alphaverb (Area 01)
Om 15.00 kon voor ons het feest echt beginnen! De aankleding met de visuals was prima, en de aankondigingen van de DJ’s zat goed in elkaar, het geluid was prima en je hebt als MC: Da Syndrome. Wat wil je nog meer :P?
Letterlijk vanaf de 1e sec van deze set wist ik al, dit gaat sowieso 1 van de beste sets worden van deze dag. Hij opende met Back, en draaide een lekker energiek setje met een goede combinatie van melodieus en raw. Hij mixtte daarna ook lekker door met hier en daar teasen van volgende tracks. Alphaverb straalt ook altijd uit dat ie veel passie heeft voor de muziek en dat straalt hij weer over op het publiek. Alphaverb draaide o.a: Give It Up Again, Just A Little Noize, Elektro Shock, Energize, Countdown, Captain Jack (Alphaverb Bootleg), Realization Of A Dream, Mosquito, The Otherside (Live Edit), Fuck The Nice Guys, Chemistry Of Sound, Warphole, Destination Nowhere (Live Edit), Roots Of Anticlimaxes, Radio Alarm (Zatox Rmx), Realization Of A Nightmare (Intractable One Rmx), Substream, Stimulate Your Curiosity (met Under Attack vocals), Scary Voices, Oxygen (Shiverz Edit), Low Frequenced Bass (Hard Edit), en X2X (Deepack Rmx).

16.00-16.30 Pauze
Dit gebruikten we om even wat eten en te drinken.

16.30-17.00 DJ Thera Live (Area 02)
Na de pauze gingen we voor het eerst naar de 2e zaal. Tegen het einde van deze set dacht ik echt van hoezo gaat dit zo snel :P? Dit halfuurtje vloog als een zucht voorbij. Thera had vooraf een poll aangemaakt met de vraag wat voor live-act hij zou moeten gaan draaien. Het werd uiteindelijk een combinatie van T.C.C. en The Beginning. Ik heb een beetje dubbel gevoel over het draaien van de T.C.C. tracks. Aan de ene kant passen ze qua stijl wel in dit tijdperk maar aan de andere kant moet er wel aan het concept gehouden worden. Waar trek je de lijn? Ik vond het wel tof dat hij dit keer ook tracks draaide die hij de vorige editie niet draaide. Hij koos er toen voor om de wat meer recente oudere tracks te draaien. Thera draaide o.a.: The Reason, Substream (DJ Thera Rmx), Doggystyle (Martin Gaus Edit), You And Me, All Get Down (Again), Live Hard Now, Warrior’s Dance (DJ Thera’s Bootleg Rmx), People, The Dungeon (DJ Thera Rmx), en Breadstick (DJ Thera Slowed It Down Mix).

17.00-18.00 Phantic (Area 02)
Het energieke wat Thera liet zien in de voorgaande set daar ging Phrantic ook vrolijk mee door. Een goede combinatie van toffe tracks, lekker doormixen en energiek achter de draaitafels staan. In het half uurtje dat ik bij deze set ben geweest draaide hij: Drift Away, Godz Powerrr!, Night After Night, Chemical, Grindin’, Statement Of Intent, Fearful Symmetry, Mosquito, The Scene (Hard Edit), Nightmare, Overdose en X-Rated (Geck-O & Phrantic vs. Spaces Laces Bootleg).

17.30-18.00 Jack Of Sound Live (The Fusion Tribute Set) (Area 01)
Op de timetable stond hij niet als Live aangegeven, maar in de praktijk kwam het hier wel op neer omdat hij alleen maar eigen tracks draaide. In het tijdperk t/m 2012 had Jack Of Sound heel veel dikke tracks/mashups. Deze creativiteit zie je nu ook weer in zijn recente tracks. De meeste van deze tracks heb ik nog nooit live gehoord. Het viel mij op dat ondanks dat het vrij druk was deze dag er altijd wel genoeg ruimte was om je ding te doen en er geen opgefokte sfeer hing. In dit half uur draaide Jack Of Sound: You’re Next, This Kinda Music, A Ghost Story, Cocaine Fother Mucker (Jack Of Sound Mashup), S.T.F.U. Britney (Jack Of Sound Mashup), The Ultimate Donkey Rollers Mashup, Zombie, Revolution (Jack Of Sound Rmx), Knock Out Video Games Mashup, Hollow, Kaylees Nightmare, 911, en Black 2008 (Jack Of Sound Rmx)/The Fusion Of Sound Mashup.

18.00-19.00 Prefix & Density (Area 02)
Ik bleef deze dag pendelen tussen beide zalen en was nu weer terug in zaal 2 waren Prefix & Density aan het draaien waren. Qua drukte was er in zaal 2 geen peil op te trekken; zo staat de zaal behoorlijk leeg en zo stond ie binnen mum van tijd weer tot de nok vol :lol:. Op de gedraaide tracks na kan ik niet heel veel zeggen over deze set omdat ik een tijd heb staan praten met oude bekenden. Prefix & Density draaiden o.a.: Overclipping, The Last City On Earth, Tuuuduuu!, Contrast, Veritas (HMH Edit), Bust A Move (The R3belz Raw Edit), Masters, Terrordome, Pounding Senses (Zany vs. Noisecontrollers Edit), W.U.F.U., Virus, Night After Night, Fuck It, Proud To Be Loud, en Never Come Close.

19.00-20.00 Juized & Zero Sanity (The Magic Showcase) (Area 02)
Ik vond het een verassende maar toch goede keuze om deze mannen van The Magic Show te boeken, alhoewel ik ook Tartaros hier graag bij had gezien. Ze openden de set goed met The Dungeon. De originele versie vind ik meer sfeer hebben dan de remix`van DJ Thera. Wel sneu voor deze DJ’s dat de zaal na afloop van de vorige set bijna helemaal leeg liep en pas weer vol liep tegen het einde van de set voor Chris One. Dit was een lekker energiek setje met o.a.: Spectral, Emergence, Eternal Bliss, Mysterias, Hit The Floor, Sorrow, Trapped, Gangsters Mentalities, Uprising (Gunz For Hire Bootleg), Out Of Control, Magic, One By One, Rollin’, Satana en Up Top.

20.00-20.30 Pauze

20.30-21.00 A² Allstars (Alpha², Ran-D, Adaro & E-Force) (Area 01)
Om 18.00 besloot ik niet naar Ran-D & Adaro te gaan met de wetenschap dat zij ook samen als A² Allstars zouden gaan draaien. De A² Allstars openden met de Alpha² remix van Tonight. Je kon goed merken dat zij tijdens deze set het publiek mee zouden krijgen. Vanaf dit tijdstip merkte ik wel dat het geluid niet meer zo goed afgesteld stond als aan het begin van het feest. Ik had het idee dat DJ’s in het rood draaiden want de bass drukte alle andere geluiden weg waardoor het soms moeiljk te horen was waar de track was gebleven.
Dit was een fijne set met: Never Scared, No Time To Sleep, Crucifix, Let It Go (Digital Punk Rmx), The New Shit, Sorrow, Freakz At Night, Rebel To The Grave en Open The Gates. De mannen hadden alleen het beste voor het einde bewaard. Een plaat waar ze samen mee afsloten op Hardbass 2012 en ik verder slechts 1x live heb gehoord: The Restistance! Die plaat heeft alles; sfeer, een verhaal, dikke melodielijn en heel veel drive _o_.

21.00-22.00 Degos & Re-Done (Area 02)
Terwijl we de openingsplaat Mausparade hoorde van Chain Reaction en Kold Konexion besloten we weer naar zaal 2 te gaan waar Degos & Re-Done aan het draaien waren. Het is altijd mooi om te zien hoe deze mannen achter de draaittafels staan; vol passie en energie. Het mixwerk is ook altijd van om te smullen. Niet alle tracks die zij draaiden is mijn smaak maar het pastte wel allemaal in deze set met tracks als: Demon In Me, Universe, Connected, Torture, Masterblade, Outside The Box/Yes We Know Mashup, Dancing, This Mind, Hollow, Pattern 2 en Evolve (Raw Cut).

22.00-23.00 B-Front & Titan (Area 01)
Op dit tijdstip zat ik een beetje in een dilemma; in zaal 2 blijven voor The Machine of naar zaal 1 voor B-Front & Titan. Uiteindelijk zijn we naar zaal 1 gegaan om op de tribune te zitten waar je een mooi overzicht over de zaal had. Het was voor Titan zijn één-na-laatste set voor hij de Hardstyle voorgoed vaarwel zegt vanwege het ontbreken van passie en motiviatie. Na afloop van deze set spraken MC Da Syndrome en B-Front nog mooie woorden over Titan (Y). Ik vond het heel vet dat zij hun gezamenlijke collab Surrender draaiden. Vooral die 2e climax is geweldig met die lange uithaal van een screech (L).
B-Front & Titan draaiden onder meer: Clap You, Awake, Fade To Black, Inner Creativity, Soundwaves, Trapped (Titan Rmx), Godcore, Proud To Be Loud, Chemical, Death Of A Demon (B-Front Rmx), Shiverz, Magic, The Black Demon, Mysterias, Chainsaw, Neophobia, Remember Me, Sleepwalker, Virus en My Angel (Hardbass Edit).

23.00-00.00 E-Force & Luna (Area 01)
Ook tijdens deze set besloten we lekker relaxed op de tribune te blijven zitten. Dit was ook een prima set met o.a.: Evolved, Attention, Underground Tacticz (E-Force & Luna Rmx), Hit The Floor (E-Force Rmx), Shade Of The Night, Pounding Senses (Zany vs. Noisecontrollers Edit), You Try To Play Me, Octavius Augustus (Zany Rmx), Tomorrow & Beyond (Lars Edit), en God’s Child.

00.00-01.00 Theracords Allstars (DJ Thera, Geck-O en Degos & Re-Done) (Area 01)
Nadat we de voorgaande 2 setjes onze rust gepakt hadden konden we nog even een uur vol gas gaan bij de Theracords Allstars. Helaas kwamen er wel wat dubbele platen langs van vooral Degos & Re-Done. Tijdens de track Welcome (Thera’s Live Mix) nodigde MC Da Syndrome DJ Thera uit op het podium om samen los te gaan. Dit deed mij denken aan Dance Valley 2013 en Project N50 2010, 2011 en 2015 (Y) :P. Dit was een geslaagde afsluitset van dit feest met onder meer de volgende tracks: Soul Train (Hardtechno Edit), It’s A Fine Day, Funky Shit (Degos & Re-Done Skuimbek Mix), Assquake VIP, Still Here (Delete Rmx), The Hard Way, Futile, Lomperkennie, 2-1, Do The Happy Face, Connected, Environment (Delete Rmx), The Sexuall Thrill (Ground Zero 2011 Edit), This Mind, How Low Can You Go, Outside The Box/Yes We Know Mashup, Smasher (Delete Rmx), Stash, Hele Meneer (Degos & Re-Done Bootleg) en Theracords Live Polka DJ Tool.

De plus en minpunten op een rijtje:

Pluspunten:
- Line-up
- Aankleding hoofdzaal met visuals en aankondigingen van DJ’s
- Het geluid merendeel van het feest
- Drukte en geen ruzies/irritaties gezien
- Veel oude bekenden gezien
- Vlotte bediening bij de barren en foodcorners
- De sets van Alphaverb, Jack Of Sound Live, Juized & Zero Sanity, en Theracords Allstars
- Het dansje van MC Da Syndrome en DJ Thera samen

Minpunten:
- Tegen het einde van het feest stond het geluid niet goed meer afgesteld met bass overkill

2 opmerkingen

Een plaat waar ze samen mee afsloten op Hardbass 2012 en ik verder slechts 1x live heb gehoord: The Restistance! Die plaat heeft alles; sfeer, een verhaal, dikke melodielijn en heel veel drive _o_.

Precies dit :) nice verslag man, feest om niet snel te vergeten

Uitspraak van Bossie de beuker op zondag 24 februari 2019 om 18:58:
Een plaat waar ze samen mee afsloten op Hardbass 2012 en ik verder slechts 1x live heb gehoord: The Restistance! Die plaat heeft alles; sfeer, een verhaal, dikke melodielijn en heel veel drive _o_.

Precies dit :) nice verslag man, feest om niet snel te vergeten

Thanks man! 😁