Partyflock

Verslag van Dance4Liberation, 5 mei 2018

 

Verslag van Dance4Liberation, 5 mei 2018

door , gepubliceerd op
Dance4Liberation (afbeelding)
Vandaag was het weer 5 mei en dat betekende natuurlijk weer dat Dance4Liberation op het programma stond. Het zou mijn 5e x op rij worden dat ik dit feest bezoek, en volgend jaar is de planning om er weer te zijn. Als ik de line-ups van de laatste 2 jaar vergelijk met Kingdance spreken deze mij toch meer aan en daarom is het een vaste prik. De weersvoorspellingen kregen een dikke 10 en de line-up was een mooi opbouwend en gevarieerd. Het is jammer dat de stylen melodieus en raw steeds verder van elkaar komen te liggen. Wat mij betreft blijven ze beiden te zien op 1 stage.

Rond een uur of 13.00 kwam ik aan bij het terrein. Eerst werden de gebruikelijke dingen gedaan zoals het muntjes halen en het bezoekje aan de kluisjes. En daarna konden we gaan met die banaan!

13.00-14.00 Bass Modulators (Hardstyle)
Het grootste gedeelte van deze set had ik gemist dus kan ik hier niet heel veel zinnigs over zeggen. Wel heb ik een aantal platen meegekregen en meteen zat ik in de partyvibe. Het ging om o.a.: This Is Eternity, Destination (Decibel Anthem 2017), Rock Civilization (Technoboy's Undersound Mix), Stampuhh! (Atmozfears Remuxxx), Het Gevoel Van, The Projeqt, Radiance, Jump Up, en Rocked Up (Live Edit). Dance4Liberation was on! (H)

14.00-15.00 Adrenalize & Devin Wild Ft. MC Tellem (Hardstyle)
Om 14.00 namen Adrenalize & Devin Wild het stokje over, ze zouden vocaal ondersteund worden door MC Tellem. De rest van de dag, de set van Zatox uitgezonderd, werd verzorgd door MC Villain.
Al de melodieuze platen die langs kwamen pasten precies bij het geweldige weer wat we vandaag hadden. Geen wolkje aan de lucht, temperatuur van zo'n 22 graden, en tracks waar je bij weg kon dromen :D. Dat ging om: Fifteen, Breakthrough, The Future, Get Up, Megasound (Devin Wild Rmx), de One More Easy Time Mashup van Code Black, Just As Easy Again (Mashup), All The Memories, Far From Home, You've Got The Love, It Feels So Good, en Blue (Team Blue Mix). Daarna gingen ze over op steviger platen: Feel My Love (Sub Zero Project & Devin Wild Rmx), Men Of Steel (Devin Wild Rmx), This Is Our World, Meltdown, en Popo.

15.00-16.00 TNT (Hardstyle)
Wat de mannen van TNT tegenwoordig uitbrengen zijn tracks met herkenbare sounds met een early achtig randje. Er zit in ieder geval veel drive en emotie in. Ook in deze set kwamen er genoeg van dit soort tracks langs. Mijn ervaring qua mixwerk was dat ze op De Tijdmachine erg traag mixten, maar gelukkig zat er nu wel meer tempo in. Overigens heb ik, op bv. B-Front na, geen DJ gehoord die een beetje interessant mixte ipv het op safe spelen. TNT draaiden o.a.: Hard Knockin' Beats (2018 Edit), Mellow, Booyah (TNT Rmx), Great Spirit (Wildstylez Rmx), Welcome, The Fusion Of Sound (Isaac Rmx), It's My Style, een edit van Van Halen Is A Rockstar (DJ Tool), Power Hour, Break Down Low, Let There Be Hardstyle, The Record Breaking, Lost In Paradise, FTS (Sound Rush 2017 Edit), en Afrika (Re-Edit).

16.00-17.00 Pauze
Tijdens de pauze kon ik even bijkomen van alle sets :P.

17.00-18.00 D-Block & S-Te-Fan (Hardstyle)
Afgelopen jaar brachten zij hun 2e album uit: Antidote. Niet alle tracks van dit album kunnen mij bekoren, sommigen tracks zijn gewoon dertien-in-dozijn. Gelukkig draaiden ze nou net de tracks die ik het meeste kon waarderen in deze set: Angels & Demons, Promised Land, In The Dark, Fired Up, en By Myself. Wat mij erg opviel op dit feest was dat er een hype van early achtige tracks is ontstaan. Op zich ben ik hier voor, maar iedere set kwamen er wel 5 tot 6 van dit soort platen langs en werd het een beetje teveel overkill. Ik ben meer voor het doseren van allerlei soorten type tracks. Ook vond ik het jammer dat D-Block & S-Te-Fan steeds de tracks doormixtten voor de 2e climax. D-Block & S-Te-Fan draaiden verder: Chakra (Wildstylez Rmx), Beautiful World (D-Block & S-Te-Fan Rmx), Music Made Addict (The Prophet Rmx), Viva Hollandia (DJ Tool), Take Me Higher/Be As One Mashup, Celebrate, Sound Of Thunder (Qlimax Edit), Wake Up (Snooze Edit), Louder (Loud Edit), Twillight Zone, The Party Never Dies, Takin' Off, Outta My Break Down Low (Mashup), Shiverz (met Kingdom vocals), en Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht (DJ Tool).

18.00-19.00 Frontliner (Hardstyle)
Frontliner is momenteel een geval apart binnen de Hardstyle scene. Hij krijgt veel kritiek op zijn trackkeuze die voor 99% uit eigen platen bestaat, zijn tracks zijn niet meer te vergelijken met wat hij vroeger maakte, wordt niet meer op b2s en Q-Dance feesten geboekt en zit regelmatig te trollen op social media. 2 weken geleden stond hij in Emmeloord op de Nacht van Oranje en die set kon me goed bekoren. Met deze verwachtingen stond ik er deze set ook in. Zo vet als ik de set toen vond, zo onder de indruk was ik nu niet. Maar verder was het een prima setje met tracks zoals: Humble (Frontliner Edit), Believer (Frontliner Rmx), Discorecord (2013 Edit), Weekend Warriors/Magic Mashup, Lose The Style (Live 'I Wanne Be A Hippy' Edit), On The Go (Qlimax 2012 Edit), een remix The Monster, Praise The Reverse Bass 1, Better Off Alone (Frontliner Rmx), Dream Dust (Free Edit), Bring The House Down, Shiverz (Climax Edit), Symbols, Pull Tuuduuu Over (DJ Tool), een soort van mashup tussen de originele Spacer en The Prophet Remuxx, en I'm The Melody Man (Hardcore Edit).
Op een gegeven moment mocht de DJ Sacred Mind zijn track Time To Party komen draaien omdat hij de Demo Time Contest had gewonnen. Ik was positief verrast, vooral die anti op het einde ging hard :O!

19.00-20.00 Psyko Punkz (Hardstyle)
De laatste set die ik meemaakte van Psyko Punkz was op The Return Of Headhunterz. Toen viel me dat nogal tegen. De set die hij vandaag neerzette was dan al een stuk beter. Het was een gevarieerde lijst van early achtige, oudere, melodieuze en steviger tracks. Zijn album 'Wietse' kwam vorig jaar uit. Opvallend genoeg draaide hij hiervan maar 2 tracks in deze set: Spaceship en My Style. Zijn tracklist bestond verder uit o.a.: The Summer Of Hardstyle (Bonkers Edit), een edit van Fuck The Fake Shit, Born Slippy (Wildstylez Live Edit), Down To Earth, Path Of The Hunter, You've Got The Love, Stick 'Em (Hard Mix), Live Your Life (Crystal Lake's Hard Edit), Black 2008, We Live For The Music (Noisecontrollers Rmx), Born As A Rebel, Let There Be Hardstyle, Unbreakable, Love This Life, Gimme Love (Hard Edit), Psyko Foundation (The Prophet Rmx), The Fusion Of Sound (Isaac Rmx), en Rock Ya Attitude.

20.00-21.00 Sub Zero Project (Hardstyle)
De gasten van Sub Zero Project zetten met hun act een unieke stijltje neer. Ik heb alleen wel gemerkt dat een hele set van deze tracks voor mij wel te eentonig begint te worden. Aan de tracks zelf ligt het niet want die gingen er goed op maar ik mistte toch wat variatie in deze set. De track Our Church samen met Headhunterz sprak mij het meeste aan. Stevige intro, geniale sfeer neergezet in die break en 2 fijne climaxes. Sub Zero Project draaide verder ook nog: Burn (Sub Zero Project Rmx), Playing With Fire, Partystarter, Rock Civilization (D-Attack Rmx) (met Forever Young vocals), Feel My Love (Sub Zero Project & Devin Wild Rmx), Step Back Mind Dimension (Sub Zero Project Mashup), Summer Of 2011 (Prophet's Refixx), Basstrain, Headbanger, FTS (Sound Rush 2017 Edit), Unstoppable, Still D.R.E.'s Fist (Mashup), Stand Strong, The Project (Edit), March Of The Rebels, The Xperiment en The Wave (Sub Zero Project Bootleg).

21.00-21.30 Pauze

21.30-22.15 Deetox (Hardstyle)
Waar ik bij de set van Sub Zero Project al sprak over te weinig variatie in de set, gold dit helaas ook voor de set van Deetox. Op Alone en Unstoppable na kon ik niet veel met de overige tracks zoals: Het Land Van, Bring The Riot 2017, Running The Show, Torture (Frequencerz Rmx), Before You Go (High Voltage Rmx), en Mashup 6.0. Tegen het einde van de set kwam er nog wel, voor mij onbekende, dikke plaat langs :O. Later zag ik dat het om Within Me (Apexx Rmx) ging.

22.15-23.15 B-Front (Hardstyle)
De sfeer die ik miste in de vorige sets kwam meteen terug op het moment dat B-Front zijn 1e sounds liet horen. Het is niet meer zo als vroeger dat ik alle tracks helemaal geweldig vind, maar er zit altijd een bepaalde sfeer in waar je helemaal in op kan gaan. Dit gold voor mij vandaag vooral bij de tracks Dark Moon, Blackness, The Paradox (Qlimax Edit), Eternal Voice, Mysterias en Smells Like Teenspirit (L). Ik ben ook blij dat B-Front niet meteen platen wegmixt voor de 2e climax. Verder draaide hij ook nog: Crew, Freedom, Gravity, Beat The Darkness, One By One, Beyond Reality, Hope, Destiny, From Hell, en Low Key.

Na de set van B-Front besloot ik weer naar huis te gaan. Het was een geslaagde dag (Y).

Pluspunten:
- Het weer (niet te warm, niet te koud)
- Geluid was prima
- Locatie en afstand tussen stages en andere faciliteiten
- Opbouwende line-up
- Sfeer was prima
- De sets van Adrenalize & Devin Wild, TNT, D-Block & S-Te-Fan, Psyko Punkz en B-Front

Minpunten:
- Eentonigheid in de sets van Sub Zero Project en Deetox
- Het voortijdig uitmixen van tracks door D-Block & S-Te-Fan
- Soms een overkill aan early achtige tracks in sets
pagina laatst gewijzigd op

4 opmerkingen

Heuuu goede foto :D
Leuk verslag! met een goede indruk van wat elke set mixtechnisch en inhoudelijk te bieden had

Ik verbaas me telkens weer hoe je al die tracks allemaal weet te onthouden en te noteren ter plekke?
laatste aanpassing

Uitspraak van toerist op vrijdag 18 mei 2018 om 04:47:
Ik verbaas me telkens weer hoe je al die tracks allemaal weet te onthouden en te noteren ter plekke?

Die man heeft het geheugen van een olifant!
Ja blijkbaar.­