Partyflock
 
door , gepubliceerd op
afbeelding Angerfist "Creed of Chaos" album release party
Met nog 2 weken te gaan is de spanning om te snijden. 2 December zal de AFAS, de voormalige HMH, vollopen met trouwe volgelingen van Angerfist. Dan zal namelijk de officiële release gevierd worden van zijn nieuwe album "Creed of Chaos". Een deel van dat publiek mocht echter vanavond al naar de exclusieve album release party in de Q-Factory in Amsterdam om samen met een aantal dj's alvast te genieten van een exclusieve preview. Tot op het laatste moment werd de locatie geheim gehouden en alleen na een speciale aanmelding werd je toegelaten tot deze avond.

Afgelopen donderdag kreeg de redactie van Partyflock ook een uitnodiging voor dit evenement. Aangezien uw recensent binnenkort ook het album zal recenseren, werd er gevraagd of ik ook bij deze speciale avond aanwezig wilde zijn. Zo'n aanbod krijg je niet vaak en de keus was dus ook zo gemaakt. Vol verwachting gingen wij vanavond richting Amsterdam om dit spektakel te aanschouwen.
De deuren zouden om 19uur open gaan voor het publiek. Aangekomen, werd ons vriendelijk doch streng verzocht om onze mobiele telefoon achter te laten in een kluisje alvorens we de zaal mochten betreden. Dit om het uitlekken van de overige tracks, die nog niet via een preview online waren gezet, te voorkomen. Aan DJ Crucifier de eervolle taak om het publiek alvast een uurtje op te warmen met een portie millennium hardcore en een reeks oudere platen van Angerfist. Dit om de sfeer er alvast een beetje in te krijgen, zodat niet iedereen stil staat als Angefist zijn set begint. Het was dan ook helemaal niet erg dat deze set ruim een half uur langer duurde dan gepland. Terwijl de kleine zaal van de Q-Factory langzaam vol stroomde met genodigden, mixte Crucifier zijn platen loepzuiver aan elkaar.

Uiteindelijk was om half 9 het moment daar en betraden Angefist en MC Prozac het podium. Wat volgde was een uur lang een showcase van nagenoeg alle tracks van het nieuwe album. Voor degenen die al een aantal previews hadden gehoord was dat meteen het sein om te laten blijken dat de nieuwe tracks in de smaak vallen. Vooraan het podium ging het dan ook helemaal los dankzij een stage-divende MC, die daarbij het publiek gruwelijk ophitste. Menigmaal ontstond er een moshpit waarbij het dak eraf ging.
De sfeer was dan ook die van een oude zweterige Rave-Bunker vol strobo's en rook. Zo wil je het hebben. De kicks werden naar gelang het optreden vorderde zwaarder en intenser en zo ook het tempo van de gepresenteerde tracks. Het was dan ook geweldig om te zien hoe hard de voorste rij los ging op de laatste track, waarvan het tempo zo tussen de 220 en 250 bpm lag. Na een uurtje was het optreden, waarbij ook Danny en Minne zelf volledig los gingen, voorbij. Na nog een laatste salvo en eerbetoon "Raise Your Fist for Angerfist" was het daadwerkelijk over en mocht Master of Hardcore Bass-D het laatste half uur vol maken.
De zaal stroomde in een redelijk rap tempo leeg, aangezien er in de foyer de mogelijkheid was voor een 'meet&greet' met de heren. Misschien een beetje zuur voor Bass-D die voor een nagenoeg lege zaal stond te draaien, maar uiteindelijk kwamen de gasten toch voor Angerfist. Na nog een bedankje en een foto zat ook voor ons de avond erop en met een vette glimlach verlieten wij het pand.

Uit wat we tot dusver in de euforie gehoord hebben, kunnen we concluderen dat de typische Angerfist-stijl nog steeds springlevend is. Dan weer duister, dan weer met een knipoog, maar altijd met een opzwepende kick en synthline die door merg en been gaat. Na "Raise & Revolt" zal "Creed of Chaos" een waardig opvolger zijn binnen het repertoire van Angerfist. Meer zeggen we nu niet en is het wachten tot we het album in onze cd-speler kunnen plaatsen.

Heren, namens iedereen Bedankt!
pagina laatst gewijzigd op

3 opmerkingen

Leuk verslag, alsof ik een oude Thunder zit te lezen. Cool :)
Kort maar krachtig ! :yes:
Tumult
Werkzaam bij Partyflock
Leuk verslag ja, ben benieuwd B)