Partyflock

Thunderdome?...Helaas niet.
verslag van Thunderdome, 28 oktober 2017

 

Thunderdome?...Helaas niet.
verslag van Thunderdome, 28 oktober 2017

door , gepubliceerd op
Thunderdome (flyer)
FeestThunderdome · 25 Years of Hardcore
OrganisatieThunderdome Site
 ⊂ ID&T Site
LocatieJaarbeurs Site
Datumzaterdag 28 oktober 2017
StadUtrecht
Ik stapte uit het trein en verwachte eigenlijk dat ik zo Thunderdome in liep maar helaas. Het was heel irritant dat je helemaal om de jaarbeurs moest lopen om binnen te komen. dik 45 minuten lopen door glas en blikjes.
Om de 5 Km lopen, portable wc's en urinoirs met beesten van mensen die bezopen met hun worsten liepen te zwaaien en mijn vrouw er ongemakkelijk van werd. In de rij van ticketcontrole en visitatie speelde een "Loop" met de YouTube interviews van de wel bekende hardcore gekkies die na een minuut of 10 echt super irritant werd (waarom geen muziek? ). Waar kon je locker key halen? waar is me locker? ik zie alleen maar mensen. Veel vragen en helaas niet de enigste van de avond.

Dan maar rondvragen aan mensen die geen Nederlands snappen uiteindelijk de locker gevonden en eenmaal binnen gekomen sta je in een zee van mensen die allemaal niet weten waar ze heen moesten. Je kreeg bij binnenkomst een soort kaartje met map waar je niks van snapt omdat er niet duidelijk landmarks op staan maar witte rondjes die je niet kan zien in het donker. Dus loop je een halfuur lang maar een kant op op zoek naar de verschillende areas. Maar alles was zo onduidelijk en daardoor waren veel mensen ook finaal de weg kwijt (in negatieve zin dan). Ben zelf wel 20 keer gevraagd naar de weg en ik antwoorden altijd dat ik het zelf niet wist.

Helaas was ook de sfeer niet zoals (ik) als early gabber zou willen zien. De muziek was veel te veel gefocust op breaks en een nummer staat niet langer dan 10 seconden aan daardoor kon je niet lekker door hakken.
Er waren wel momenten waar dj's goed draaide maar niet veel mensen danste maar stonden te headbangen waardoor je bijna schaamde dat je dans.
Veel staande zuipende mensen die stil staan in een zee van bier en troep die uit de maat mee stonden te lallen met liefst 2 mobieltjes in hun handen. Waar ik vervolgens in proberen te hakken in me eentje, de rest stond stil of beetje heen of heen en weer te bewegen, terwijl je aan alle kanten uitglijd door de bier en cola.

En dan maar niet te spreken over dat je continu aan alle kanten aangeraakt wordt door mensen die maar door de zee van mensen heen liepen.
Natuurlijk heb je dat altijd wel maar nu was het echt super vaak waardoor je niet lekker kon hakken omdat je continu gestoord wordt door tikkende of duwende mensen.
Het was gewoon te druk.

Ook waren veel area's te overvol en zelfs afgesloten plus het was veel te warm. ik ben wel wat gewend (oude feesten) maar vooraan en midden in de area's was het gewoon niet te harden.
Ook de (eenrichtingsverkeer) poortjes waren bloed irritant, verplicht rondjes lopen van een uur en niks zien is toch wat anders dan vrijwillig en je ogen uit kijken.
Misschien ben ik te ouderwets. Dit voelde niet als Thunderdome die herkende van vroeger maar meer soort slappe aftreksel van Decibel en super commercieel. (kwam ook zeker ook wat voor publiek er op af kwam). Leek wel een springend overvol bar feest en niet lekker ouderwets hele nacht losgaan.

Waar zijn de gabbers van vroeger die los gaan? Waar? Tijden veranderen helaas en misschien moet ik gewoon met mijn tijd mee gaan. Maar met alle dingen die minder waren toch wel stiekem leuk gehad, want het was Thunderdome en dat is uniek. en er kwamen leuke classics voorbij, alle dikke dj's en vette beats.
En op een gegeven kwam ik een oude gabber van mijn leeftijd tegen en met onze handen op ons hoofd gehakt.
En ook al hadden we haar, een drukke baan een vrouw en kinderen. maar voor een seconde was ik weer net als vroeger weer even terug voor mijn gevoel in de early 90'ies hakken tot bloedens toe. het gevoel van samen gabber zijn. dat wat we aan het doen was toch speciaal en uniek was. en tja. . dat is wat ik zocht. uiteindelijk was dat het allemaal wel waard.
pagina laatst gewijzigd op

7 opmerkingen

Aan de zuurtegraad te zien, kun je misschien beter geen azijn meer bij je ontbijt nemen.­ Man man man...­

Ja, er was een hoop voor verbetering vatbaar, maar zo'n klaagzang krijg ik voor het feestje waar ik gisteren heen ben geweest niet uit mijn klauwen.­ En als ik goed opgelet heb, dan ben ik ook naar thunderdome geweest.­
er is elke keer weer een hoop verbetering nodig maar "come on", een stukje extra lopen om binnen te komen :P blijf dan lekker thuis

Een zee van mensen, die niet snappen hoe of wat, Welkom op een hardcore feestje :P die chaos zag ik al aankomen, heerlijk juist,
Het verbaasde me juist dat het na afloop nog redelijk georganiseerd bij de kluisjes was, dat heb ik weleens anders gezien

Druk met 30.000 man, ja natuurlijk en die poortjes zie je steeds vaker om te voorkomen dat zo een zal veel te vol word, wat weer resulteert dat het op andere plekke druk word, maar goed ga jij het maar eens organiseren, kijken of je het beter kan :lol:

En dan maar niet te spreken over dat je continu aan alle kanten aangeraakt wordt door mensen die maar door de zee van mensen heen liepen

dan ga je toch ergens anders staan, ff juiste plekje zoeken :yes:

plus het was veel te warm

Wanneer niet, vooral in de Thundergods was het niet te houden maar als je dan toch wil moet je daar maar doorheen, andere plekken vond ik zeker te doen zoals in de Heroes ofHardcore of sommige plekken op de main

Helaas was ook de sfeer niet zoals (ik) als early gabber zou willen zien. De muziek was veel te veel gefocust op breaks en een nummer staat niet langer dan 10 seconden aan daardoor kon je niet lekker door hakken.
Er waren wel momenten waar dj's goed draaide maar niet veel mensen danste maar stonden te headbangen waardoor je bijna schaamde dat je dans.
Veel staande zuipende mensen die stil staan in een zee van bier en troep die uit de maat mee stonden te lallen met liefst 2 mobieltjes in hun handen. Waar ik vervolgens in proberen te hakken in me eentje, de rest stond stil of beetje heen of heen en weer te bewegen, terwijl je aan alle kanten uitglijd door de bier en cola

Sfeer maak je zelf, weet niet welk feest jij bent geweest of op welke plek je in de zaal bent gaan staan maar ik heb alleen maar blije mensen gezien waar ik flink mee los kon gaan, met goede muziek en de nummer s die (IK) als early gabber had willen horen :respect:
en gladde vloeren in een evenementenhal had je ook kunnen verwachten

super commercieel

Wat had je zelf dan gedacht, Thunderdome op een underground locatie met max 1000 man, tijden veranderen, wen er maar aan!

Nooit is alles helemaal perfect maar deze editie van Thunderdome kun je zeker niet slecht noemen!
laatste aanpassing
HHij heeft duidelijk gelijk...­ en mensen die niet dansen en alleen maar met je telefoon in je hand staan...­ ga gewoon lekker achteraan staan ipv vooraan waar mensen nog wel komen om los te gaan en te genieten van de muziek...­

Ik hebbook genoten..­ maar me ook zeker geirriteerd op een boel punten..­ maar liet me feestje niet verpesten

Uitspraak van ....:::trust:::.... op vrijdag 10 november 2017 om 03:41:
en mensen die niet dansen en alleen maar met je telefoon in je hand staan...­ ga gewoon lekker achteraan staan ipv vooraan waar mensen nog wel komen om los te gaan en te genieten van de muziek...­

Ik denk dat het inslaan van de drugs hier een grote rol in speelt, in het begin van het feestis het nog een deinde massa maar tussen 1/2 valt de helft van het publiek redelijk stil en na 5en is dit weer de vermoeidheid, en dan staan ze er maar wat bij, helaas denk ik niet dat dit snel zal veranderen maar ben zeker van mening dat je dan lekker achter in de zaal moet gaan staan

Uitspraak van #81 -[D.K]- op dinsdag 31 oktober 2017 om 10:20:
maar deze editie van Thunderdome kun je zeker niet slecht noemen!

Bewonderenswaardig dat je de moeite neemt om punt voor punt in te gaan op deze klaagzang. ;-) En inderdaad, ik heb slechter meegemaakt. Veel slechter. Maar ik ben ondanks de verschillende "verbeterpunten" gewoon lekker uit m'n pan gegaan en niemand die me dat pleziertje nog afneemt. De azijnpissers blijven de volgende keer maar gewoon lekker thuis, dan hebben de feestbeesten weer net even wat meer ruimte. Kunnen de azijnpissers op de aftermovie zien hoe het hoort. :[
laatste aanpassing

Uitspraak van Sir Drinkalot op zondag 12 november 2017 om 08:32:
Bewonderenswaardig dat je de moeite neemt om punt voor punt in te gaan op deze klaagzang.­

Heerlijk toch, waar is PF anders voor, ben het er niet mee eens maar dat is mijn mening ;)