Partyflock

Verslag van CRAFT Festival, 30 juli 2016

Verslag van CRAFT Festival, 30 juli 2016

door , gepubliceerd op
CRAFT Festival (flyer)
Vorig jaar was het een smetje op het partyjaar 2015, want CRAFT Festival op de NSDM-werf in Amsterdam kon niet doorgaan. Een tropische storm had bijna het volledige terrein verwoest. Lose Your Mind had er nog alles aangedaan om het feest te laten doorgaan maar de veiligheid van de bezoekers kon niet meer gegarandeerd worden. De weersvoorspellingen voor vandaag zagen er een stuk rooskleuriger uit.

Bijna alle DJ's die vorig jaar geboekt stonden zouden dit jaar ook gaan draaien, op o.a Tatanka na die verhinderd was. De stages die mijn voorkeur hadden om vandaag te bezoeken waren De Tijdmachine, Access en de Future. De stages Penoze en Reckless hadden mijn interesse niet. We kwamen ietsje later aan bij het terrein, zo rond 14.30. Er stond een enorme wachtrij bij de ingang en het fouilleren waardoor we 45 min. in de rij gestaan hadden. Dit was wel een smetje op het feest net zoals de drukte bij de wc's en de vieze verbrande kaasgeur die over het terrein hing.

15.30-16.00 AVIO Live (De Tijdmachine)
De 1e set die we helemaal konden meepakken was die van AVIO Live. Ik moest nog ff inkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Ik weet dat veel DJ's die 'Live' staan niet echt live draaien. Vaak is de set al pre-recorded. Ik weet dat de gasten van AVIO ook echt live de drumpad gebruiken om geluiden te verwerken in hun set. Zij draaiden o.a.: The Otherside, Realization Of A Dream, Give It Up Again, The Greatest Show On Earth, Destination Nowhere (Live Edit), T.B.A., More Is What They Get, Guerilla Radio, en Dikke Bleek (Drum & Bleek Mix).

15.45-16.45 Adrenalize & Wasted Penquinz (Acess)
We kwamen er later achter dat de W.O.H. en de Acess tenten omgeruild waren dan hoe het op de plattegrond stond. Het geluid was nog niet zo best afgesteld hier, het klonk heel dof, het galmde en je hoorde het geluid van De Tijdmachine stage op de achtergrond. Wij gingen daarom wat meer in het midden staan waar je er niet zo erg last van had. Door het matige geluid kwamen de tracks niet zo goed door als zal moeten. Ik kende bijna niks van wat er gedraaid werd maar die melodieën :O. Ik hou daar van, dat is wat ik zoek in de Hardstyle tegenwoordig. Gevoel, emotie. De enige plaat die ik kende was Gold Skies (Adrenalize Rmx).

16.30-17.15 Da Tweekaz (Acess)
Het stijltje van Da Tweekaz bevalt me wel en dus bleven we vrolijk in de Acess tent staan. De sfeer zat er goed in, ik stoorde me minder aan het geluid, en er kwamen fijne tracks langs. Ze opende met #Tweekay16. Ik zat er meteen lekker in, voor mij kon nu het feest beginnen! Ik werd erg vrolijk van deze set met tracks zoals o.a: People Against Porn, Bad Habit, #Tweekay14, Psychedelic (Sunshine Edit), Wodka, een nieuwe soloplaat, Freedom, Heroes, Game Of Thrones, en een Defqon.1 Tool.

17.15-18.00 Noisehock (Future)
We besloten na de set van Da Tweekaz eerst ff wat te eten en te drinken. Daarna wilden we graag de Future stage eens opzoeken. Dit was maar een kleine stage maar wel heel gezellig en intiem. Wij konden nog ongeveer 15 min. van deze set meepakken. Het mixwerk was niet zo bijzonder maar zijn trackkeuze en enthousiasme waren prima. 1 plaat die hij draaide bracht me echt in een trance : Beyond Reality. Ik was zo blij dat die nog niet gedraaid was, wat een plaat is dat (L). Verder draaide hij nog Take It Off (2014 Edit) en Bitches & Ho's (Digital Punk Re-Fix).

18.00-18.45 Cyber (Future)
Op het moment dat Cyber begon met draaien liep deze stage voller en voller. Het was wel druk maar je had nog de ruimte en de sfeer was echt perfect. Je zag zoveel enthousiaste mensen genieten van de heerlijke melodieuze set die Cyber ons voorschotelde. Deze set was een fijne combinatie tussen heerlijke melodieën en een dikke reverse bass. Cyber draaide o.a: Wonderwall (Cyber Bootleg), Universal Language (Cyber Rmx), Just As Easy (Wildstylez vs. SMD Rmx), Everything Is God/Psychedelic (Cyber Mashup) Her Voice (Headhunterz Rmx), Perception, Evolve, Each Other, en Lose Your Mind.

19.00-20.00 D-Block & S-Te-Fan (De Tijdmachine)
Na een korte pauze besloten we weer terug te gaan naar De Tijdmachine stage waar op dat moment D-Block & S-Te-Fan aan het draaien waren. Ik begon mijn beentjes wel even te voelen. Aangezien ik een set als deze al heel vaak heb meegemaakt besloot ik gewoon relaxend van de muziek te genieten. De sfeer vooraan was dik in orde hier met veel blije mensen die van de muziek genoten. In deze set kwamen de tracks langs die je kan verwachten zoals: Music Is Why, Keep It Coming, Existence (D-Block & S-Te-Fan Rmx), Ride With Uz!, Music Made Addict, Decibel Anthem 2002 (D-Block & S-Te-Fan Rmx), Supernova, Sound Of The Thunder, Alone, Rockin' Ur Mind, The Human Soul, Evolutionz, Loopmachine, A Decade Of Dedication, Part Of The Hard, Kingdom, Total Eclipz, Here It Comes (D-Block & S-Te-Fan Rmx), Madhouse, Shiverz, en een edit van Fuck The Noisecontrollers. I.p.v. Fuck The Noisecontrollers hoorde je 'Love The Noisecontrollers' :P. Die hadden ze natuurlijk gemaakt om Noisecontrollers na hun geboekt stond.

20.00-21.00 Noisecontrollers (De Tijdmachine)
Dan was het de beurt van Noisecontrollers. Dit was me ook weer een set hoor. Misschien was het mixwerk totaal niet spannend, hij vooral draaide wat je van hem verwachten kunt, maar wat was dit tof zeg. Hij probeerde echt zoveel mogelijk tracks in een uur te proppen want je hoorde haast alleen maar climaxes en bijna geen outro's. Het tempo bleef er lekker in. Noisecontrollers draaide o.a: Unite (Vocal Edit), Promises, Silentium, Espace, The Space We Created, Raven, The Marlboro Man, Crump, Shreek, Venom, Pillars Of Astral (Mashup), Gaia 2008, Addictive Fantasy, Aliens, One Blade (Noisecontrollers Rmx), Revolution Is Here, Ctrl.Alt.Del, K.Y.H.U. (Noisecontrollers Rmx), Tonight, Thugz (Noisecontrollers Rmx), Samara, en Gimme Love.

21.30-22.15 Geck-O (Acess)
Opnieuw hielden we een kleine pauze voor we weer terug gingen naar de Acess tent. Voor mijn gevoel stonden de draaitafels opeens een flink stuk naar achter :P. Ik heb een voorkeur dat de DJ wat dichterbij het publiek staat zodat er een betere interactie ontstaat. Van Geck-O weet je van tevoren niet wat je moet verwachten, maar dat het dik wordt is altijd zeker. Hij doet altijd lekker zijn eigen ding. Zijn mixwerk is echt om 'U' tegen te zeggen en hij heeft altijd een erg gevarieerde trackkeuze. Er was ook meer dan genoeg ruimte om los te gaan, echt top. Als je begint met de originele Style Is Dutch en je die kicks hoort, wooo! Het geluid stond opeens ook een stuk beter afgesteld t.o.v. van het begin van de dag. Geck-O draaide op een gegeven moment Turn Di Bass Up en ik werd meteen enorm enthousiast :D :D. Naast de tracks die ik kende draaide hij ook nog ziek veel tracks met een dikke reverse bass. Dat ging echt door merg en been. Geck-O draaiden o.a.: Summer Jam Bootleg, Bonk! (Cyber Edit), Robin's Revenge, It's What We Are (Headhunterz Edit), Assquake VIP, Hangover (Geck-O Edit), Space Jam, The First Cut, X-Rated (Geck-O & Phrantic vs. Space Laces Bootleg), A Different Story, Delete Mashup en Soul Train. Hulde voor deze man _o_.

22.00-23.00 Wildstylez (De Tijdmachine)
Dan waren we alweer aangekomen bij het laatste uurtje van dit feest. Het was voorbij gevlogen. Ik bleek nog een aantal muntjes te hebben die ik besloot op te maken. Ondertussen genoot ik nog even van deze set. Ik vind het nog steeds zonde dat Project 1 nooit gedraaid wordt. Ik loop die plaat steeds mis. Ik besloot helemaal vooraan te gaan staan waar de sfeer nog steeds goed was. Wildstylez draaide o.a.: The Moon, Pleasure, The Story Unfolds, Hate It Or Love It, Delay Distortion, Revenge, Live The Moment, Muzic Or Noize, Back 2 Basics, The Art Of Yellow, Les Drums, The Zero Hour, Born Slippy (Wildstylez Edit), en Forgotten Moments.

Na afloop was het enorm druk bij de kluisjes. Even leek erop dat het wegrijden even zou duren maar dit bleek gelukkig mee te vallen. We konden ook vlot doorrijden op de snelweg. We hadden echt gematst met het weer want vannacht kwam het met bakken uit de lucht vallen.

Dan de plus en minpunten op een rijtje:

Pluspunten:
- Het weer zat goed mee (niet te warm en niet te koud)
- Sfeer vooraan bij De Tijdmachine, Acess en Future
- Sets van Adrenalize & Wasted Penquinz, Da Tweekaz, 15 min. van Noisehock, Cyber, Noisecontrollers en Geck-O
- Mixwerk van Geck-O
- Vriendelijk personeel overal (1 jongen wenste iedereen een fijne dag bij de drinkbarren +100)
- Goed aanbod aan het eten en drinken
- De Tijdmachine, Acess en Future op prima loopafstand van elkaar

Minpunten:
- Lange wachtrij aan het begin bij de intree
- Drukte na afloop bij de kluisjes
- Drukte bij de wc's
- Mensen die langs de barren en voor de wc's blijven staan wat voor een opstopping zorgde
- De vieze verbrande kaasgeur die over het terrein hing
- Geluid kon overal wat beter
pagina laatst gewijzigd op

12 opmerkingen

Net verslag weer kerel.­ Echt respect dat je zoveel moeite doet om al die tracks op te noemen.­

Toch zou het verslag (voor mij persoonlijk) net wat meer toegevoegde waarde hebben als je wat meer aandacht zou geven aan de totale beleving van het festival.­
(meer de menselijke dingen zoals dingen je opviel, de soort sfeer, komische dingen, etc.­)
heb maar een uur voor het einde alle jassen en spullen uit de kluis gehaald want zag het al drama al aankomen,
juiste keuze achteraf want het hele terrein stroomt leeg via het gedeelte waar de kluisjes te vinden waren, druk dus :P

Uitspraak van toerist op dinsdag 2 augustus 2016 om 16:40:
Net verslag weer kerel.­ Echt respect dat je zoveel moeite doet om al die tracks op te noemen.­

Toch zou het verslag (voor mij persoonlijk) net wat meer toegevoegde waarde hebben als je wat meer aandacht zou geven aan de totale beleving van het festival.­
(meer de menselijke dingen zoals dingen je opviel, de soort sfeer, komische dingen, etc.­)

Thanks :). Ik snap wat je bedoelt en ik kan je daar geen ongelijk in geven. Ik denk als je mijn vorige verslagen gevolgd heb ik deze onderwerpen er vaak in verwerk. Op dit feest heb ik daar wat minder opgelet en meer op het muzikale gebied ;). Thanks voor de feedback in ieder geval!


Uitspraak van #81 -[D.K]- op woensdag 3 augustus 2016 om 11:12:
heb maar een uur voor het einde alle jassen en spullen uit de kluis gehaald want zag het al drama al aankomen,
juiste keuze achteraf want het hele terrein stroomt leeg via het gedeelte waar de kluisjes te vinden waren, druk dus :P

Haha ja slimme keuze geweest :P.

Uitspraak van #81 -[D.K]- op woensdag 3 augustus 2016 om 11:12:
heb maar een uur voor het einde alle jassen en spullen uit de kluis gehaald want zag het al drama al aankomen,
juiste keuze achteraf want het hele terrein stroomt leeg via het gedeelte waar de kluisjes te vinden waren, druk dus :P

slim :)
daar word je wel bedreven in na zoveel jaar feesten, altijd dat gedoe achteraf bij de kluisjes :)

Uitspraak van #81 -[D.K]- op woensdag 3 augustus 2016 om 14:26:
daar word je wel bedreven in na zoveel jaar feesten, altijd dat gedoe achteraf bij de kluisjes :)

Zo zijn er wel meer handige tactieken om lange wachtrijen te vermijden
laatste aanpassing
jazeker, even langs de bar lopen kijken waar het het rustigste is :P ipv van als een kuddedier achteraan sluiten

hetzelfde geld voor slecht geluid (waar het op CRAFT inderdaad niet helemaal optimaal was)
gewoon de juiste plek voor de boxen uitzoeken en probleem opgelost :P

Uitspraak van #81 -[D.K]- op donderdag 4 augustus 2016 om 11:13:
jazeker, even langs de bar lopen kijken waar het het rustigste is :P ipv van als een kuddedier achteraan sluiten

hetzelfde geld voor slecht geluid (waar het op CRAFT inderdaad niet helemaal optimaal was)
gewoon de juiste plek voor de boxen uitzoeken en probleem opgelost :P

En na binnenkomst niet bij de eerste de beste tokens-loketten in de rij gaan staan (zoals de meeste dus wél doen), maar doorlopen het festivalterrein op, omdat er - zeker bij de grotere feesten - meer dan één plek zijn waar loketten staan :)

Wat ook weleens wil werken is om telkens bij dezelfde persoon drank te bestellen en een praatje te houden. Dan willen ze richting einde van de dag weleens wat flexibeler omgaan met het tellen van de gegeven munten :P
laatste aanpassing
Kmag graag je verslagen altijd lezen, valt me wel op dat je altijd last van je benen krijgt :P

Uitspraak van Jajadatzal op maandag 8 augustus 2016 om 22:58:
Kmag graag je verslagen altijd lezen, valt me wel op dat je altijd last van je benen krijgt :P

Goed om te horen! Ja stil bljjven staan is lastig op zo'n feest he :lol:
Haha inderdaad, gelukkig krijg ik pas de volgende dag last van m'n benen :D

Uitspraak van Jajadatzal op zaterdag 13 augustus 2016 om 20:55:
Haha inderdaad, gelukkig krijg ik pas de volgende dag last van m'n benen :D

Haha ja daar heb ik óók last van :lol: