Partyflock
 

Verslag van 1001 Harem Nights, 4 september 2010

door , gepubliceerd op
flyer 1001 Harem Nights
Feest1001 Harem Nights · The oriental party
Datumzaterdag 4 september 2010
LocatieMondo Verde Site
HAREM NIGHTS 2010

Veel vrienden van ons hadden een hotel package genomen wij niet. en dat hebben we geweten ook. Thuis helemaal opgetut, outfits in de achterbak, cd in de speaker, hell yeah! wat waren wij er klaar voor!

Tot 2 uur later. Toen er van dat stelletje enthousiasmelingen niet veel meer over was dan 2 verdorde hoopjes stof: Muffig en ingedut door de ellenlange autorit. (kwam van Rotterdam)
Natuurlijk helpt richting zuid ook niet echt mee want hoe meer wij die kant op reden hoe penetranter de alombekende koeienpoepgeur. Ons enthousiasme was nu officieel gezakt onder het nulpunt. Het werd er niet veel beter op toen we onze auto draaide op het terrein waar alleen wat andere auto's ons stonde op te wachten
(Waar waren de fakkels. de show. de 'wow' factor? )
Maar ach, wij zijn natuurlijk ook maar een stelletje zeuren en vooral vol ongeduld want na eenmaal snel door de rij te zijn gekomen kwamen we binnen in 1001 nachten. We hadden vanaf het moment dat we uit de auto stapten al met zoveel mensen contact, iedereen stond open voor elkaar, informeerde naar elkaars outfits. bewonderden elkaar. ja een sfeer van saamhorigheid was er meteen. Wat wij zagen: Een prachtige binnentuin met de mooiste beelden en hoogste pilaren. Onze weg vervolgend over een ellenlang slingerend pad met aan de zijkanten. jawel. de gehoopte rij fakkels met vuur. Over het water. langs de bomen. de beelden. de pracht en praal kwamen we aan op het binnenplein.
Over het binnenplein met kleine fonteintjes, de vrouw met een roofvogel, man met een slang en uiteraard een dj die ons opwachtte om door een grote zware deur de tempel te betreden. We kwamen in een waanzinnig mooie binnenplaats met enorme pilaren, fonteinen en héél veel zitkussens aan de rand:Area I

Area II en III waren wat minder groot, Area III was een stuk kleiner in een grote arabische tent buiten. Zeer sfeervol maar zo blauw van de rook dat we door mijn astma helaas niet naar binnen konden, maar gezellig zag het er zeker uit!

Alles lag in verbinding met elkaar zeer overzichtelijk en handig.
We hadden het ietsje groter verwacht maar het viel zeker niet tegen. Bij de kluisjes hielp iedereen elkaar, ontzettend gezellig, de mooiste outfits liepen voorbij. mannen in hele harempakken, zelfgemaakte outfits. sultans en arabieren. De vrouwen zo divers van een simpel kort buikdansdoekje tot de meest prachtige handgemaakte bellydanceoutfits. Niet meer dan 10% hield zich afzijdig van de dresscode, Helemaal super dus! En toen kwam er helaas een domper:
We moesten voor 22.00 binnen zijn zodat iedereen DE opening kon meemaken en de deuren sloten. Jammer dat de deuren om 02.00 nog wagenwijd open stonden en DE opening van MEM heel indrukwekkend had kúnnen zijn met zijn life violiste en denderende set. Met de nadruk op; had kunnen zijn. De geluidskwaliteit was zo slecht dat we na een half uur zelfs hebben overwogen om weg te gaan. Dit verdient een topper als Mem en een publiek als wij niet. gelukkig bleek het achterin Area I een stuk beter te zijn met de geluidskwaliteit. maar een domper was het wel. Dit kan je je eigenlijk als organisatie niet veroorloven.

Gelukkig hadden wij ons plekje achterin helemaal gevonden en gingen helemaal uit ons stekker! Zoals jullie hier op partyflock al zo mooi schreven: MEM gaf iedereen het verwachte muzikaal orgasme, Randy Katana verbouwde de hele tent en het dak vloog eraf met Mike S! (alleen echt veel arabische en perzische beats waar zoveel mee gepromoot is heb ik helaas niet echt gehoord of ik moest doof zijn gerinkeld door alle 37292739373393 muntjes ;) )
De mensen waren éen en al aardig, prachtig en verzorgd. Ondanks het hoge -jong & mooi- gehalte lag de focus hier overduidelijk op plezier en niet op scoren. Precies wat nu de kracht is van zo'n openminded doelgroep als dit. Er waren bovendien altijd wel zitplekken vrij aan de rand van de dansvloer om uit te rusten. Mijn complimenten aan de organisatie hiervoor! Zeker een van de grootste pluspunten van het feest.
Area II had zelfs een enorme arabische loungehoek ingericht met matrassen, kussens, poefs, vers fruit en meters ligoppervlakte.

We hebben ons zowat de hele nacht vermaakt in Area I waar een prachtig schouwspel van een sexy mannelijk danser en 'zijn' buikdanseres op een groot blok de mensen opzweepte.
Er werd fruit uitgedeeld, gratis Prosecco en het contact bleef maar gelegd worden onderling. De sfeer werd door velen als zeer intiem en fijn ervaren.

ook de temperatuur in Area I was subliem. Uren kunnen dansen zonder te zweten wat wil je nog meer! helaas. helaas was het ideale klimaat voor de rest ver te zoeken want jongens wat was het KOUD! Ooh wat was het na een tijdje koud! Nergens, maar dan ook nergens warmtebronnen! Het hele feest was namelijk zo goed als buiten of de deuren stonden wagenwijd open. De dikwijls transparante en nietsverhullende outfits zijn hier natuurlijk niet op gemaakt. Zelfs de zeer gewaardeerde Moonheels die haar uiterst betaalbare en werkelijk prachtig sexy schoeisel uitstalde kon het klappertanden niet verbergen, petje af voor deze dame die er de hele nacht gestaan heeft en iedereen uiterst vriendelijk te woord heeft gestaan!

Om 02.00 ging ik een uurtje zitten in de loungehoek in Area II, helaas scheen het publiek zich elke minuut te bedenken en was het een ware leegloop en toestroom elke minuut. Jammer voor de Dj's die zeker niet slecht draaiden! De belichting en sfeer was zeer intiem, zeker de moeite waard! Maar het moeten opnemen tegen de toppers in Area I én de steeds maar toenemende kou is zo goed als onbegonnen werk. Zo bleek helaas ook voor ons want om 03.00 werd ik door mijn vriend als ijsblokje van de arabische loungekussens geschrapt. Een poging om te ontdooien in Area I slaagde half. Nog heel even met elke vezel uit mijn lijf gedanst. genoten van de heerlijke muziek en uiterst hartelijke mensen maar toen was het toch echt tijd om de strijd tegen de kou op te geven en met pijn in ons hart naar huis te keren. Dus beste Exceptionnel. Een diep respect en niets dan lof over de adembenemende dresscode en locatie. Buiten de aandachtspunten wat betreft het niet plaatsen van warmtebronnen evenals de slechte muziek kwaliteit vooraan in Area I. Nog een kleine aantekening: Jullie hadden zulke enorme schermen opgehangen in area I. We dachten hierop vermaakt te worden met sfeerverhogende 1001 nacht beelden. In plaats daarvan werden we verrast met filmpjes van Dobermanns toen kwamen de bloemen om daarna ons een full frontal kijkje te bieden in de opengaande doos van een of andere pornoster. De logica hiervan ontging ons volkomen en erotisch was hier nu ook niet het juist woord voor.

Maar ondanks dat is er hopelijk volgend jaar weer een editie van dit waanzinnige unieke feest want dit feest moet je meegemaakt hebben zo bijzonder. Het was een feest wat boven alle andere erotische feesten uitsteeg.
Een topper van jewelste en voor het ons HET FEEST VAN HET JAAR!
Er leek geen eind te komen aan de grote arabische geluks roes. Haremnights see you next year!

6 opmerkingen

Wat een uitstekende beschrijving van het feest.­ Kunnen ons helemaal vinden in wat jij schrijft.­ Ja, het was een super feest, minpunt de kou.......­ zo vervelend om steeds weer koude handen te krijgen buiten en dan weer door de menigte naar binnen te willen, maar liever niemand per ongeluk met mijn koude handjes willen aanraken.......­ gelukkig wel een hoop leuke partypeople die elkaar weer warmte gaven.­ Het was een super feest !!!!
Mooi verslag! (y)

Nu weten we wat we allemaal gemist hebben... :-(

Maar volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

En natuurlijk 27 november: Flight69 :hyper: (www.flight69.nl)
Beste Chilada,

Alles wat je in het verslag beschrijft delen wij volledig met je; Er zijn idd enkele belangrijke aandachts punten die wij als organisatie als opbouwende kritiek zien! Kritiek is misschien niet de juiste woord keuze van ons, maar wij begrijpen wat je bedoelt. Harem Nights was vorig jaar op 17 oktober 2009 (en toen was het ijskoud en zelfs rond het vriespunt). Dit jaar bedachten wij het 6 weken (zomer) vroeger te doen t.o.v vorig jaar en wel op 4 september. Nog te koud dus en heaters waren misschien achteraf een goede optie geweest.... Harem 2011 zullen wij na evaluatie met Mondo Verde plaatsen naar het laatste weekend van juni, dus noteer hem alvast in je agenda 25.06.11. De heaters staan iig al als memo genoteerd voor het geval dat!!

Het geluid >> Het geluid in de Alhambra zal echter een probleem blijven (ook) voor de toekomst, al vonden wij het dit jaar al stukken beter! Oplossing is om doeken in het paleis op te hangen, maar.......dan doen we de hele sfeer en uitstraling van de locatie te niet! Dus dan maar de geluids kwaliteit iets minder t.o.v. de omgevings sfeer (onze keuze)! En ja... je beschrijft eventueel al de oplossing om in de ruimte te gaan googelen naar de juiste plaats waar je die avond gaat staan! Wij hebben 2 dagen zitten te stoeien met het geluid en dit was de beste keuze, de locatie blijft gewoon erg moeilijk...

Wij streven er naar om het publiek het liefst voor 22uur binnen te hebben, dit komt de kwaliteit/ sfeer van het feest alleen maar ten goede! Uitzonderingen nagelaten uiteraard....anders druppelt het mondjes maat binnen! Ook zeer zeker een verbeter punt is om volgend jaar 2 sluizen te instaleren om het publiek sneller te handelen aan de ingang bij binnenkomst. Helaas hebben wij De Harem videobeelden wegens technische fouten niet kunnen uitzenden! Volgend jaar zullen wij ook deze aan jullie presenteren!

Al met al terechte opmerkingen waar wij als organisatie iets mee zullen gaan doen! Weer een target voor ons om het nog mooier en kompleter te maken. Op naar het volgend feest van Exceptionnel >> 'Whispering Secret' 25.09.10 op het prive kasteeltje De Hoogenweerth te Maastricht.

Thanks voor het mooie party verslag, kritisch maar 'wel' op een eerlijker manier door jullie omschreven,

Groetjes en tot Harem 2011 ;-)

Britt en Nic,
Exceptionnel
laatste aanpassing
@ Repelsteeltje, weet exact wat je bedoelt met je koude handen, ondanks de intieme sfeer wilde maar niemand mij aanraken, waarschijnlijk omdat ik de temperatuur van een wandelende vriezer had bereikt ;)

Britt en Nic, bedankt voor jullie uitgebreide reactie erg fijn! Het geeft een goed gevoel wetende dat volgend jaar het temperatuurprobleem verholpen kan zijn, dat er ook geluisterd word naar de geluiden van de bezoekers. Dat is de kracht van een goede organisatie.
Mooi geschreven (y) en relaxte reactie ook van de organisatie.