Partyflock
 
­ Nederland

De kans dat je op dancefestivals een vrouw ziet draaien is klein

gepubliceerd door , op
De kans dat je op dancefestivals een vrouw ziet draaien is klein
11 augustus 2017
Het festivalseizoen is in volle gang. Elk weekend verzamelen zich duizenden mensen om hun handen in de lucht te gooien op een dancebeat. Dat gebeurt nog altijd vooral op muziek van mannelijke dj's. Ook dit jaar staan er weer aanzienlijk meer mannen dan vrouwen achter de draaitafels.

Van de tien invloedrijkste dancefestivals in Nederland bestaat gemiddeld genomen nog geen 10 procent van de programmering uit vrouwen. Festivals als Dekmantel (19,8 procent) en Awakenings (16,8 procent) scoren bovengemiddeld, terwijl Extrema Outdoor (4,6 procent) en Dance Valley (1,9 procent) relatief weinig ruimte geven aan draaiende dames.

Bron: NOS

15 opmerkingen

Pfff. Check Milkshake, is de helft vrouw
Lekker belangrijk. Ik ken ook geen dj's in een rolstoel ,met een hazenlip,blind,een tic , autisme en er zit in top20 van DJMag geen dj met overgewicht.En als je er een in de hardcore ziet , dan zit er negen van de tien keer een man achter die de muziek maakt of de mix doet.
laatste aanpassing
Uitspraak van rick65 op vrijdag 11 augustus 2017 om 21:12:
Lekker belangrijk. Ik ken ook geen dj's in een rolstoel ,met een hazenlip,blind,een tic , autisme en er zit in top20 van DJMag geen dj met overgewicht.En als je er een in de hardcore ziet , dan zit er negen van de tien keer een man achter die de muziek maakt of de mix doet.


Nou autisme wel hoor hahaha daar ken ik er wel een paar van .
Maar iid lekker boeien voor de rest als de muziek maar goed is
Lekker boeiend zeg, als een vrouw goed is dan breekt ze vanzelf door. Komkommer tijd in volle glorie.
Kwaliteit is de basis... ;)
Kom op zeg het is 2017! Kunnen we hier aub genderneutraal mee omgaan...
De kans dat je op dancefestivals een vrouw ziet draaien die haar eigen muziek produceert is waanzinnig klein.
Niet deze shit ook hier!!
We kunnen het gerust aan de NOS overlaten om dit vuurtje op te stoken, dat blijkt wel.

Gaat in dat artikel ook nog zo'n kut (ja sorry hoor, zo verdien je hem) praten over een afgedwongen vrouwen-quotum op feesten.
Ik zeg: boycotten die boel als het zover komt. Als je die SJW's hun gang laat gaan dondert straks de hele boel in elkaar omdat er vooral incompetente luitjes op verkeerde posities zitten ("maar we zijn trots te kunnen melden dat we aan het quotum voldoen").
De enige manier is dan om de organisatoren die hier in meegaan het in de inkomsten te laten voelen. Money talks en daardoor zullen ze echt niet geboekt blijven worden.

Verder niets tegen vrouwens in het algemeen; als het op basis van hun vaardigheden is: prima en logisch dat ze erbij zijn.
Als het gaat om hun mooie koppie (hoe vaak hebben we dat al niet meegemaakt: er lekker uitzien maar er geen kut van kunnen) dan mogen ze het laten.
En als het gaat om een "vrouwen-quotum" te halen dan mogen ze wat mij betreft allemaal helemaal totaal in het gehakt zakken. :kots:
Johooooo..... Allemaal Amada boekeng dus....
 
En de vrouwen die draaien zijn knap, dat is bij de mannelijke collega's wel anders. Daar draait (vaak) om kwaliteit niet om looks.
Als het een lekker wijf is maakt het niet uit of ze alleen maar op het knopje play kan drukken en verder geen kwaliteiten heeft.
(Dagmar, Isis en Miss Djaxx uitgezonderd, die zijn knap en hebben skills)
laatste aanpassing
De kans dat je ze op een festival plaatjes ziet draaien is misschien niet zo groot, de kans dat je ze thuis een wasje ziet draaien daarentegen is heel groot.
relatief weinig ruimte geven aan draaiende dames.

misschien zijn ze er ook gewoon minder
dit onderzoek is vast gedaan door een feminist 8)


Uitspraak van rick65 op vrijdag 11 augustus 2017 om 21:12:
Lekker belangrijk. Ik ken ook geen dj's in een rolstoel ,met een hazenlip,blind,een tic , autisme en er zit in top20 van DJMag geen dj met overgewicht

dank je :lol:
Artiest Exodus
Het gros van de mensen vinden dj vrouwen interessant op een feestje omdat ze een gevel hebben niet om de skills maar aandacht op sociale media met wat pikante foto's doet wonderen
Uitspraak van ThemcQ op dinsdag 15 augustus 2017 om 13:53:
Het gros van de mensen vinden dj vrouwen interessant op een feestje omdat ze een gevel hebben niet om de skills maar aandacht op sociale media met wat pikante foto's doet wonderenMellow Melvin volgen


Blijkbaar dus niet, anders werden ze wel veel vaker geboekt ...
laatste aanpassing
DJ's pur sang worden erg overgewaardeerd tegenwoordig. De echte kwaliteit ligt naar mijn inzien meer bij de Dj-Producers die zelf ook nog wat materiaal in elkaar weten te zetten in de studio, en daar zitten nu eenmaal niet zoveel vrouwen tussen. (Miss Djax is wél een Baas inderdaad evenals Gayle San, 100% Isis etc.)

Ik snap sowieso niet waarom er 100 man met een gefotoshopte smoel op en flyer moet staan voordat en feestje pas goed verkoopt tegenwoordig, al die 'draaiende" mutsen zijn daar volgens mij gewoon en bijproduct van.