Partyflock
 
­ Nederland

'Meer dan twee drankjes halen op festival moet verboden worden'

gepubliceerd door , op
© Quinn Dombrowski
'Meer dan twee drankjes halen op festival moet verboden worden'
3 augustus 2017
Bezoekers van evenementen moeten voortaan niet meer dan twee drankjes tegelijkertijd kunnen halen bij een bar. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) pleit daarvoor. De maatregel zou de kans verkleinen dat alcoholische dranken worden doorgegeven aan jongeren onder de 18.

Het is bij wet verboden om alcohol te verstrekken aan mensen van onder de 18, maar die regel blijkt op festivals en andere grote evenementen lastig te handhaven. Er worden zelden boetes uitgedeeld aan jongeren die de wet overtreden.

"Het is niet zo dat mensen zelf niet meer dan twee drankjes mogen drinken", legt STAP-directeur Wim van Dalen uit in het NOS Radio 1 Journaal. "Maar als iemand tien glazen haalt is de kans groter dat er een van wordt doorgegeven aan een jongere die nog niet mag drinken."

Bron: NOS

13 opmerkingen

Bezoekers van evenementen moeten voortaan niet meer dan twee drankjes tegelijkertijd kunnen halen bij een bar. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) pleit daarvoor.


zijn de mensen die dit verzinnen ooit weleens zelf op een festival geweest :S
:lol: Gelukkig heeft het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) helemaal niks te zeggen. Ik snap dat het komkommertijd is en dat we iets moeten hebben om de krant te vullen, maar waarschijnlijk gaan er nu dus echt mensen denken dat dit vanaf volgend jaar wordt ingevoerd :facepalm:
Ze kunnen altijd nog wel aan de XTC of lachgas. Waarom zou ik op een evenement voor boven de 18 daar zorgen over moeten maken?Gelukkig gaat de drankprijs door het vele extra werk(personeel) ook niet omhoog.Bestraf de kinderen of de ouders daarvan lekker die dronken zijn en minderjarig in het ziekenhuis belanden.
laatste aanpassing
goed nieuwsbericht ook waar 2x dezelfde alinea in terug omt (Y)
Werkzaam bij Basement Events
Artiest The Impact
hebben die gasten nu echt niets beters te verzinnen?????? bah bah...... wordt hier zo misselijk van...... ;-)
Artikelvulling
 
Artiest Unexpected
Als dit er ooit van komt moet ook elk festival gaan werken met een krediet op pasje of polsbandje, want dat verlaagd de drempel al om voor meerdere personen drinken te gaan halen.
Wordt gezellig aan de bar dan. Met 8 man drank halen wat normaliter met 2 man ook had gekund.
Podium: 10 meter breed... Bar: 200 meter breed, 2 extra vrachtwagens met horecaapparatuur, tapsets, koelingen, kassa's 50 man extra personeel nodig die ook weer betaald moeten worden dmv duurdere drank of toegangskaartjes enzovoort... kan je beter de 18minners gewoon weigeren. Veel goedkoper.

Echt weer zo'n topidee van regelziek Nederland...
pff wat zijn dat voor mensen die dat verzinnen nederland is al zwaar verkankert door onzinnige wetregeltjes dit mag wel dat mag niet bla bla bla zwarte piet mag niet rasisties gekleurde piet mag wel 3bier nee mag niet 2bier mag wel zulke mensen die dat verzinnen doe wat met je zielige leventje maak je nuttig koop een touw en klim in de hoogste boom doe en laat andere mensen met rust op hoe een ander moet leven de wereld is al verkankert genoeg en helaas merk ik dat dit soort denkgedrag blijft groeien onder de bevolking zal wel nieuwe virus of ziekte zijn want alles wat verboden is of word verboden gemaakt is het des te leuker om het wel te doen dus onder de 18 jaar zuipen en feestgangers iedereen op dat feest gewoon aan de bar minimaal 3 drankjes bestellen en door blijven zeuren net zolang tot het personeel achter de bar er gek van word met je 3drankjes mag niet ken niet tegen zulke mensen die maar met andermans leven bezig houd altijd maar kijken wat een ander doet vreselijk koop een touw neem ik nog een shotje crocodile 1 of 2 of meer
jammer dat wij levensgenieters misbruikt worden omdat wij drank en/of drugs gebruiken ongeacht welke leeftijd {keur onder de 18 niet goed maar dat is beslissing van hem/haar geweest en die keuze hebben ze zelf gemaakt} telkens weer in een negatief daglicht worden gezet terwijl de MEDICIJNEN nog veel heftiger en gevaarlijker kunnen wezen met ergere bijwerkingen zo makkelijk worden uitgeschreven door doktoren kankertroep allemaal weet je cbd olie soms {cbd/thc combinatie} wiet olie zoveel mensenlijke klachten verhelpt of verlicht dan de medicijnen bij dokter of apotheek maar dit is een miljarden industrie met macht en zelf medicinale wietplanten kweken is thuis te leren waardoor hun een berg geld mislopen als de mens dat zou doen want het leven van machthebbers bestaat immers uit leugens provocatie en manipulatie