Partyflock
 
Nieuws · juli 2015
­ Nederland
Na een aantal legendarische shows in Escape is het tijd voor één van de USA house pioniers om weer terug te keren in een Amsterdamse DJ booth. Ondanks een zeer druk reis schema tussen Ibiza, Miami, Vegas en de rest van de wereld weet Roger Sanchez zijn weg terug te vinden naar Escape met een midzomer-show op vrijdag 31 juli!
Vrijdag 14 augustus strijkt het concept van Detroit Swindle na succesvolle edities in Londen, Parijs en Leeds weer neer daar waar het allemaal begonnen is: op de dansvloer van Studio 80. Deze zomernacht belooft extra heet te worden met de mannen van Radio Noet-Noet all night long in de tweede zaal, die hun eigen kijk op alles dat Afro is neerzetten. Daarbij hebben Roman Rauch uit Oostenrijk, Nachtbraker en Detroit Swindle zelf natuurlijk de decks van de grote zaal in handen.
Hed Kandi ADE Special
dinsdag 28 juli 2015
Op zaterdag 17 oktober, tijdens het grootste internationale clubfestival Amsterdam Dance Event stapt Hed Kandi aan boord van een favoriete en spectaculaire locatie: de Ocean Diva!
1 Augustus is het weer tijd voor Dance Boulevard. Na de zonovergoten editie van vorig jaar groeit Dance Boulevard met 4 gedecoreerde podia, drank, lekker eten, cocktails en jouw vrienden naar het gezelligste festival van West-Brabant. Met jou gaan we er een onvergetelijke dag van maken. Natuurlijk samen met de muzikale helden van Nederlandse bodem en ver daar buiten. Wat te denken van: Radical Redemption, Mental Theo, LNY TNZ, La Fuente, Adaro, The Darkraver, Dyna, The Partysquad, Digital Punk, E-Force (live), Vato Gonzalez & MC Tjen en nog vele anderen! Bekijk hieronder de timetable en alle nuttige informatie voor deze dag!
Om het spannend te houden, komt de organisatie nu pas naar buiten met de laatste hostings. Save the best for last is vaak het motto en de organisatie kon niet langer meer wachten! Na de fantastische hostings van Hardclassics, Timelock Freestyle, Crazyland main, Oldschool Gangsters komen nu de laatste twee aan de beurt die apart genoemd worden: Full Moon Exclusive en The House of Tech.
CRAFT toch afgelast
zaterdag 25 juli 2015
Waar Welcome to the Future geheel wordt afgelast, heeft CRAFT ervoor gekozen om het programma te wijzigen ivm de weersomstandigheden.
Zaterdag 1 augustus organiseren Girlesque events en Closure een nieuw feest. Liefde voor electronische muziek is de basis. Het gemis aan een goed technofeest in het centrum van Amsterdam met vooral een gay publiek is de aanleiding.
Vrijdag 7 augustus heeft Pllek een feestje waar de sound van het Ibiza uit de jaren '80/'90 centraal staat: Aspirations – Balearic Special met DJ's Phil Mison Verenigd Koninkrijk en Tako. Phil Mison en Tako Reyenga nemen je mee met hun favoriete zomertracks en sun-kissed platen uit Ibiza's gouden tijden.
Kort & Bondig
donderdag 23 juli 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Bassjackers, Jauz & Ephwurd, Hardwell, Jason Derulo, Stephanie, Hardwell, Dannic & Sleepy Tom.
Aankomend weekend zendt 538 als officiëel mediapartner drie dagen live uit vanaf hét dance-festival van de wereld: Tomorrowland. De grootste dj's als Martin Garrix, Armin van Buuren en Hardwell brengen een bezoek aan de studio. Daarnaast zendt 538 de beste dj-sets van verschillende podia uit.
In deze zware economische tijden met grote werkloosheid en dalende koopkracht neemt Zwarte Cross festivaldirectrice Tante Rikie het op voor bezoekers van haar evenement met een krappe beurs. Om de spanning op het huishoudboekje te verlichten introduceert Rikie de 'Zoepsidie'. Een microkrediet bestaande uit een x-aantal muntjes per persoon, zodat bezoekers met beperkt budget ook een keer een rondje in kunnen doen of de kinderen kunnen trakteren op een frietje of ijsje.
Armin van Buuren en Jean-Michel Jarre brengen samen een nieuwe plaat uit: 'Stardust'. De track zal te vinden zijn als één van de zestien samenwerkingen op Jarre's nieuwe album. De track, die op 31 juli 2015 uitgebracht wordt, zal aankomend weekend door Armin van Buuren voor het eerst live gedraaid worden tijdens een van de bekendste festivals ter wereld: Tomorrowland Belgium 2015. De plaat is daarnaast te horen in een video, waarin Jarre en Van Buuren het nummer en hun samenwerking bespreken.
Op 6 september is het weer zo ver: het Blaue Laguna Open Air festival heeft echt alles wat een veeleisende partyganger zich alleen in zijn stoutste dromen kan wensen. Op de eerste plaats de Blaue Laguna met 1 kilometer zandstrand aan een idyllisch meer met drinkwaterkwaliteit. Ten tweede een massa gelijkgestemde technoliefhebbers die lekker uit hun dak willen gaan. En tenslotte natuurlijk de godfather van de techno scene Sven Väth, die hier een extended set zal draaien.
SFX heeft gisteren aangekondigd haar bedrijfsvoering te gaan wijzigen om zo de focus te verleggen naar merkniveau. Vooral Beatport zal een zeer belangrijk merk moeten gaan worden.
De Belgische politie heeft afgelopen weekend tijdens het Dour Festival een enorme drugsvangst gedaan. De recordvangst leidt ertoe dat Tomorrowland, dat komend weekend plaatsvindt, eveneens een grootscheepse controle kan verwachten. Tijdens Dour werden 192 agenten ingezet om op drugs te controleren.
Het Nederlandse trio, Kraak & Smaak, staat bekend om hun unieke house, disco, funk en electronica live sound dat goed te horen is op hun meest recente single 'All I Want Is You'. Op woensdag 14 oktober trappen ze Amsterdam Dance Event af in de Oude Zaal van de Melkweg met een show vol nieuw materiaal en bijzondere gasten. De voorverkoop is gestart.
Drie deelnemers nemen het tegen elkaar op in de kleine zaal, afgewisseld door drie ervaren dj's die tevens in de jury plaats zullen nemen.
Net na de eerste hittegolf dit jaar weten we het allemaal zeker, de zomer en het festivalseizoen zijn begonnen! Op 15 augustus vanaf 14:00 uur is iedereen welkom op de allereerste 7th Heaven Outdoor/Open Air editie, die naast Club Rodenburg zal plaatstvinden en waar je daarna lekker door kan feesten met een strakke afterparty in de club zelf. In totaal maar liefst 15 uur non-stop feesten, hoe mooi is dat? Maar voor het zover is, kunnen jullie natuurlijk eerst nog op 25 juli de hele nacht genieten van de echte 7th Heaven sfeer op de Summer Night Edition. Dus twee dikke feesten binnen één maand om naar uit te kijken!
Girls Love DJs tourt met alle liefde de wereld over, but there's no place like home!
Op zaterdag 15 augustus zijn ze weer terug in het land met een wel hele speciale gast. Vanuit de States wordt Le Youth overgevlogen om AIR op zijn kop te zetten.
Kort & Bondig
donderdag 16 juli 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Thomas Newson, Joey Dale, Devin Wild, DJ Mag Top 100, Alex Mine, Richie Hawtin, Martin Garrix, Matisse & Sadko,Ben Gold, Ruben de Ronde, Manse & Stasius.
Na twintig edities in de Gentse Vooruit en later Flanders Expo verhuist het festival naar het Zuidfranse Montpellier. Daar vindt het festival dit jaar op 19 december plaats.
Na succesvolle shows in London, Ibiza, Vegas, New York en Miami keert Nicky Romero weer terug naar Nederland en trapt hij zoals gewoonlijk weer officieel het jaarlijkse Amsterdam Dance Event af met zijn innovatieve Protocol event in de legendarische Melkweg.
33/45 is de clubavond van Tim Hoeben. Zijn visie is het bij een brengen van fijne mensen, een goede sfeer en interessante artiesten. Aan genres doet 33/45 niet: kwaliteit wel. Het is een avond waarin artiesten de ruimte krijgen om hun veelzijdige smaak en extensieve kennis van muziek op te laten bloemen.
Het Lloyd Multiplein aan de Maas in Delfshaven zal op zaterdag 22 augustus dienen als het schouwtoneel van het nieuwe Rotterdams underground festival: Tegenstroom Festival. Het wordt georganiseerd door Tegenstroom in samenwerking met drie gerenommeerde Rotterdamse organisaties: Triphouse Rotterdam (één van de bekendste collectief van Rotterdam), Strobe (bekend in de techno scene van feesten in Perron en Factory 010) en All Eyes On (een Rotterdamse clubavond, georganiseerd door Guido van Dieren, waarbij een smeltkroes van kwalitatieve muziek wordt geserveerd). Wij spraken hen over deze fuif.
Tien jaar geleden hadden drie Haarlemse vrienden een puik idee. Dat Haarlem Culinair, dat was wel heel gezellig allemaal maar ook erg braaf. Tijd voor een ludieke tegenhanger! Ze betrokken het bovenzaaltje van Stalker, en bouwden een knotsgek feestje genaamd Haarlem Ordinair. Een Haarlemse legende was geboren!
De steeds weer ondergesneeuwde initiatiefwet die woekerprijzen bij secondary ticketing moet tegengaan, moet na de zomer door de Eerste Kamer worden geloodst. Dat meldt SP-Kamerlid Jasper van Dijk in de Volkskrant.
Op zaterdag 15 augustus wordt in Rotterdam de tweede editie van Blijdorp Festival georganiseerd in het Roel Langerakpark, direct naast Diergaarde Blijdorp. Het evenement krijgt dit jaar een extra stage gehost door Rotown en Motel Mozaique. Op deze stage wordt meer ruimte gecreëerd voor elektronische live acts en bands.
Na de succesvolle eerste buiteneditie van We Are Electric op het Landgoed Duynenwater in Eersel (NB) vorige maand, gaat dit internationale crossover dancefestival komend najaar weer naar binnen. We Are Electric wordt namelijk op zaterdag 14 november a.s. in het Eindhovense Klokgebouw gehouden, net als eerder in 2013 en in 2014. Toen was dit monumentale gebouw op het industriële Strijp S-terrein het decor voor twee geslaagde edities die ieder met 7000 bezoekers ruim op voorhand uitverkochten. De voorverkoop van de (gelimiteerde) voordelige Early Birdtickets start nu zaterdag 18 juli a.s. om 10.00 uur.
Strictly RAM - De officiële kick-off van zijn 'Forever Love' Worldtour.Dit unieke evenement staat vast en zeker al in vele agenda's vermeld. Strictly RAM zal in Beachclub Fuel absoluut weer een hoogtepunt worden deze zomer. Naast RAMs twintigjarig jubileum staat het feest toch vooral in het teken van zijn aankomend artiestenalbum 'Forever Love'. De wereldtour die aan het album vast hangt begint dus op zaterdag 25 juli in Bloemendaal aan Zee.
Eden Ibiza presenteert met trots 'The Soundgarden Ibiza'. The Soundgarden Ibiza avonden vertalen Nick Warren's wereldberoemde stijl als DJ, kenmerkend zijn de diepe, soms melodieuze en soms rauwe of melancholische klanken.
Op Internet is nogal wat ophef ontstaan rond David Guetta. Hij zou bij een stal in Ibiza een paard hebben gehuurd voor het gehele zomerseizoen. En niet om een lekker strandritje te maken. Het paard moet elke donderdag Pacha betreden om tijdens een drukke uitgaansavond David Guetta naar het podium te brengen.
De grote EDM-dj's hebben miljoenen fans over de hele wereld. Die DJ's zijn op hun beurt allemaal fan van één man: Rutger Geerling aka RUDGR. De Rotterdammer geldt op het moment als dé festivalfotograaf ter wereld. Op 14 oktober verschijnt een 320 pagina's tellend koffietafelboek met de hoogtepunten uit zijn carrière: This Is My Church. De wereldwijde pre-order start vandaag. De vroege bestellers krijgen een gesigneerd exemplaar.
Omwonenden van festival Solar in Roermond stappen naar de rechter, omdat ze bezwaar hebben aangetekend tegen de vergunning die de gemeente heeft afgegeven aan de Eindhovense organisator Extrema. Omwonenden van de Maasplassen, waar het festival al sinds 2005 plaatsvindt, hebben ook bezwaar gemaakt tegen de kampeerontheffing. Ze hebben om een voorlopige voorziening gevraagd. Daarmee worden de gevolgen van een overheidsbeslissing opgeschort. Dat betekent dat het festival misschien niet doorgaat. Deze voorziening wordt op 17 juli behandeld.
Studio Stekker Festival breidt dit jaar uit! Voorafgaand aan het festival trekken de artiesten zich een week lang terug in de studio's van Kytopia, wat interessante samenwerkingen oplevert. Daarnaast is de hele week gevuld met exclusieve evenementen.
Het wordt weer met je hoofd schudden tot je een nekkramp oploopt, want drum 'n bass-act Noisia staat ook dit jaar weer in de Melkweg met een Invites-avond tijdens ADE op 17 oktober. Het Groningse trio biedt een breed palet van acts die uiteenlopend genoeg zijn, maar wel een gedeelde liefde hebben voor de zwaardere, vette beats.
Op vrijdag 7 augustus organiseert Luc Belaire de eerste editie van de Luc Belaire borrel, met als kick‐off een zomerse strandborrel in Bloemendaal aan Zee. Het Franse merk tovert van 16:00 – 24:00 uur Beachclub Vroeger om tot een exclusief borrel-walhalla waar je absoluut bij wil zijn!
Kort & Bondig
donderdag 9 juli 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Jackpackers, Mr. Belt & Wezol, Audiotricz, Marc Marzenit, Henry Saiz, Martin Garrix, Matisse & Sadko, Oliver Heldens. Marc Marzenit, X-Pander & Sub Zero Project.
De Duitse DJ en producer Zedd scoort momenteel wereldwijd een hit met zijn album True Colors en de singles 'Beautiful Now' en 'I Want You To Know' met vocalen van zangeres/actrice Selena Gomez. Op zaterdag 21 november treedt hij op in de Melkweg in Amsterdam - de enige Nederlandse show tijdens zijn Europese tour. De kaartverkoop is gestart.
De inmiddels legendarische dancemuziekdominantie in onze hoofdstad: 'Amsterdam Dance Event' (ADE) ondergaat dit komende jaar een flinke opwaardering. De wereldwijde dance-conferentie krijgt namelijk een indoorfestival met internationaal karakter. Op zaterdag 17 oktober is de RAI Amsterdam dé locatie voor het splinternieuwe concept: 'PRJCT Music Festival'.
Liberate is terug! Na het succes van de eerste editie in Showtime pakt Liberate het dit keer groots aan met een heerlijke poolparty in I'Cugini Vlaardingen! Liberate staat voor een mini-festival sfeer met een deep house, tech-house, progressive en EDM sound vol melodische, opzwepende en euforische tracks.
Aankomend weekend zal het Brabantse Berghem een walhalla zijn voor de dance-liefhebber, want dan is de eerste editie van het Beatz of Berghem festival een feit! Op zowel vrijdag 10 juli als zaterdag 11 juli zullen veel grote namen hun beste dj set ooit neerzetten!
Traditiegetrouw brengt Ferry Corsten ook dit jaar weer een bezoek aan Beachclub Fuel in Bloemendaal aan Zee. Dit jaar mag echter iedere verwachting over boord en kunnen alle herinneringen aan de voorgaande edities worden opgeschoond. Het wordt namelijk vetter dan ooit! Ferry Corsten wordt op zondag 23 augustus bijgestaan door niemand minder dan de Britse cultheld Paul Oakenfold. Ja, je leest het goed! Deze twee grote namen zullen gezamenlijk garant staan voor een spectaculair event waarbij Fuel met een grote buitenstage werkelijk alles uit de kast zal halen.
Electronic Family is op zoek naar sterren voor de aftermovie. Het grote, jaarlijkse trancefeest in het Amsterdamse Bos viert op zaterdag 18 juli zijn 5 Year Anniversary en wil daarom trouwe bezoekers in het zonnetje zetten.
Voorwaarde voor mensen die zich willen aanmelden voor een rolletje in de aftermovie is dat zij geen editie van Electronic Family hebben gemist. Ze worden kort geïnterviewd en ook op het festivalterrein zoekt de camera ze nog eens op. Kleine stukjes van deze opnames zijn uiteindelijk terug te zien in de aftermovie.
Vanaf vandaag kan er worden gestemd voor de nummer 1 DJ van de DJ Mag Top 100 DJs Poll, de grootste muziek "poll" ter wereld. De nummer 1 DJ zal gedurende de vrijdagavond van Amsterdam Music Festival, op 16 oktober aanstaande, in de Amsterdam ArenA bekend worden gemaakt. Stemmen kan tot en met 14 september via djmag.com/top100djs.
Het dj duo W&W neemt het team van 'Bij Igmar' (SLAM!) mee op tour in een privéjet voor drie shows in het weekend van 10 tot 12 juli. Nadat Igmar en Rens, de presentatoren van 'Bij Igmar', uitgenodigd waren om een weekend lang met hen op tournee te gaan, verrasten zij het Nederlandse duo live in de uitzending met een gouden plaat voor hun hitsingle 'Bigfoot'.
Hardwell organiseert op 13 december 2015 een benefietshow in India waarbij de wereldberoemde DJ en producer een poging doet om een wereldrecord te vestigen voor 'Guinness World Records'. Hardwell organiseert het omvangrijke event om zijn nieuwe 'United We Are Foundation' te introduceren. De 'United We Are Foundation' is opgericht om kansarme kinderen te voorzien van beter onderwijs en hen een beter toekomstperspectief te bieden.
De zomer staat voor de deur en we kunnen allemaal genieten van zon, zee, strand en natuurlijk de vakantie! De zomervakantie moet natuurlijk goed afgesloten worden en dat ga je doen met een een goed feestje!
Ben jij een veelbelovende 'bedroom' producer/DJ die dag en nacht aan zijn carrière bezig is en het big time wilt maken in deze extreem competitieve EDM industrie? Dan is hier je kans om ontdekt te worden en om wat hulp te krijgen tijdens deze lange rit. DCC Studios geeft samen met Magnetic Magazine en V-Moda een vet prijzen pakket weg dat jou zal helpen je DJ/Producer carrière te kickstarten.
31 juli 2015
Roger Sanchez vanavond in Escape Amsterdam
30 juli 2015
Detroit Swindle's clubnacht The Great Escape keert terug naar thuisbasis Studio 80
28 juli 2015
Hed Kandi ADE Special
Dance Boulevard: Wanneer draaien Radical Redemption, Adaro en Mental Theo?
27 juli 2015
Grote verrassing op Pleasure Island festival 19 september
25 juli 2015
CRAFT toch afgelast
Delta: verenigd door techno tijdens Gay Pride
24 juli 2015
Ervaar het hippie eiland Ibiza uit de jaren '80/'90
23 juli 2015
Kort & Bondig
Radio 538 drie dagen live vanaf Tomorrowland
22 juli 2015
Zwarte Cross introduceert 'Zoepsidie': een microkrediet voor armlastige festivalbezoekers
Armin van Buuren maakt plaat met Jean-Michel Jarre
21 juli 2015
Blaue Lagune verhuist naar Wachtendonk
SFX verandert bedrijfsvoering · Focus meer naar merkniveau
Drugsvangst op Dour leidt tot strenge(re) controles op Tomorrowland
20 juli 2015
Kraak & Smaak tijdens ADE in de Melkweg
19 juli 2015
Vrijdag laatste ronde van dj contest De Speaker
17 juli 2015
Kom je ook gezellig je zomervakantie bij 7th Heaven vieren?
Girls Love DJs invites Le Youth
16 juli 2015
Kort & Bondig
I love Techno verhuist naar Frankrijk
Nicky Romero presents Protocol x ADE
33/45 · clubavond Tim Hoeben in Studio 80
15 juli 2015
De visie van Tegenstroom Festival
Haarlem Ordinair bestaat tien jaar
SP verwacht in september goedkeuring 'Ticketwet'
Blijdorp Festival krijgt extra stage gehost door Rotown en Motel Mozaique
Nieuwe editie We are Electric op zaterdag 14 november in Klokgebouw Eindhoven
14 juli 2015
Free trance event @ beachclub Fuel
Maandagen in Eden Ibiza: The Soundgarden by Nick Warren
Ophef rond paard in show David Guetta
Fotograaf Rutger Geerling brengt fotoboek uit
10 juli 2015
Omwonenden maken bezwaar tegen Solar festival in Roermond
Studio Stekker Festival: een week vol muzikale verrassingen die uitmonden in het Park
Noisia invites maakt ADE line-up bekend
Luc Belaire organiseert dé strandborrel van deze zomer
9 juli 2015
Kort & Bondig
Zedd in november naar Melkweg Amsterdam
8 juli 2015
PRJCT Music Festival nieuw indoorfestival tijdens Amsterdam Dance Event
Liberate Poolparty met talenten in Vlaardingen
7 juli 2015
Komend weekend twee dagen Beatz of Berghem
Ferry Corsten on the Beach bij Beachclub Fuel
6 juli 2015
Electronic Family roept bezoekers op voor aftermovie
DJ Mag Top 100 DJs Poll geopend · Nummer één treedt op tijdens AMF
3 juli 2015
W&W neemt team 'Bij Igmar' mee op tournee in privéjet
Hardwell onderneemt wereldrecordpoging met liefdadigheidsshow in India
1 juli 2015
Love Sensez sluit zomervakantie goed af in Paard van Troje
Roeping aan alle amateur DJs en producers: DCC Studios presenteert de Get Discovered contest