Partyflock
 
­ Nederland

InterZone ambient festival 2007
An overview of ambient Music in two days

gepubliceerd door , op
InterZone ambient festival 2007
19 september 2007
Het is een traditie aan het worden. Een maal per jaar organiseert InterZone een grote luisteravond in Kikker te Utrecht. Op deze luisteravonden zijn steeds bijzondere acts uit de (experimentele) ambient te zien. In voorgaande jaren waren bijvoorbeeld Akiyama, Janek Schaefer, Machinefabriek, Boduf Songs en The Dead Texan al te zien.

Dit jaar is vanwege het grote aantal artiesten besloten het festival te verdelen over twee avonden. Op de eerste avond zullen de volgende artiesten te bewonderen zijn:

Klimek [de]
Jessica Bailiff [us]
Murcof [mex]
Shuttle 358[us]

Op de tweede dag van het InterZone Ambient Festival zal de nadruk liggen op vernieuwende ambient uit Duitsland, met als middelpunt het spannende Ahornfelder label. Ahornfelder bouwt sinds 2005 aan een indrukwekkende catalogus, waar muzikale conventies losgelaten worden om plaats te maken voor een heel persoonlijke benadering van geluid en muziek. Zondagmiddag zal het Ahornfelder label zich presenteren met:

F.S. Blumm [de]
Sinebag [de]
Semuin [de]
Marcel Turkowsky [de]

De avond wordt georganiseerd door InterZone, onderdeel van de nieuw opgerichte stichting Eat This Media die tot doel heeft uiteenlopende experimentele muziek stijlen van binnen en buiten de landsgrenzen te bevorderen. InterZone avonden begeven zich steeds op het snijvlak tussen experimentele en meer gangbare muziek. De avonden moeten de bezoekers uitdagen en nieuwsgierig maken. Op de luisteravonden wordt dit gedaan door luistermuziek te programmeren in een omgeving die de meeste bezoekers zullen kennen uit clubs en concert zalen: een open (dans)vloer waar vrij in en uit gelopen kan worden. Ervaring leert dat er op deze manier een bijzondere sfeer ontstaat in de zaal: een sfeer van ontspannen luisteren naar het geboden muziekaanbod, alsof je in je eigen woonkamer zit. De huiskamersfeer wordt versterkt door de inrichting van de zaal en het licht. Op die manier probeert InterZone een totaal ervaring neer te zetten.

Het verlagen van drempels is voor InterZone een belangrijk doel. Er wordt bijzonder veel spannende nieuwe muziek gemaakt, maar deze blijft veelal voorbehouden aan een select gezelschap ingewijden en vindt zijn weg te weinig naar het grote(re) publiek. Door zoveel mogelijk drempels weg te nemen probeert InterZone mensen in aanraking te laten komen met nieuwe muziek op een ongedwongen manier.

Het festival komt tot stand in nauwe samenwerking met Kikker te Utrecht, een broedplaats voor diverse vormen van experimentele muziek, en een belangrijk onderdeel van de experimentele muziek scène in Utrecht en ver daarbuiten. Kikker heeft altijd een belangrijke rol gespeeld op muziek gebied in Utrecht. In de oude zaal speelde al veel legendarische bandjes, en sinds de grote verbouwing is deze lijn doorgezet. Daarmee blijft Kikker een plaats bieden aan minder bekende muziek, en vormt het een belangrijke tegenstroming in Utrecht.

Het theater leent zich bij uitstek voor muziek. Het geluidssysteem is kraakhelder, de zaal is helemaal van hout, waarbij de bar gescheiden is van de zaal zelf. Dit schept de perfecte voorwaarden voor een luisterervaring zonder weerga.

Voorverkoop & Reserveringen:
Kikker, Ganzemarkt 13, Utrecht www.theaterkikker.nl
Plato Utrecht, Steenweg 14, Utrecht

Prijzen: Passe-partout: 17,50 Zaterdag : 12,50 Zondag : 7,50

InterZone informatie: www.interzone-festival.com

3 opmerkingen

cool intitiatief (Y)
mis void settler... dan was ik wel gekomen.

maar zeker weten goed idee (Y)