Partyflock
 
­ Nederland

Schmoov viert 10e editie dubbel en dik

gepubliceerd door , op
In het afgelopen jaar is Schmoov een begrip geworden in de Nijmeegse house en technoscene. In oktober 2006 is de maandelijkse clubavond in Inferno (Plein ’44, Nijmegen) gestart met als gevolg dat Schmoov nu voor de tiende editie staat. En om er een waar feest van te maken wordt dit gevierd met ‘double pleasure’, oftewel twee edities vol beats, bleeps and bass. En dan is het ook nog eens Vierdaagse en Zomerfeesten in Nijmegen; leuke avond gegarandeerd!

Schmoov is gestart omdat het oeroude house gevoel niet te laten verdrinken in een zee van minimal en techno. Niet dat er iets mis is met deze stromingen maar af en toe is het ook gewoon tijd voor de old skool drum. House is in NL nooit heel erg populair geweest maar dat wil niet zeggen dat er geen behoefte aan is. Op Schmoov wordt naast pure house natuurlijk ook techno en minimal gedraaid; een goede plaat blijft een goede plaat ongeacht het genre. Schmoov is simpelweg niet in één hokje te vangen zonder de hele ‘hokjesgeest’ discussie opnieuw
aan te willen slingeren.

Het eerste deel van de tiende verjaardag van Schmoov wordt gevierd op zondag 15 juli in de Old Cave (Nijmegen, 23.00 uur). Als kersje op de taart kent deze editie weer een Nederlands debuut van een buitenlandse dj. Na eerder Chris Carrier’s premiere, is het nu de beurt aan de wonderschone Mieka du Franx (Felinephonix.com). Haar sounds laten zich omschrijven als een ‘geluidsbrug’ tussen de VS en Europa. Haar zeer brede muzikale interesse uit zich in haar platenkeus en eigen produkties; alles tussen pure US house en minimal techno. In de VS wordt ze inmiddels alom gerespecteerd door grootheden als Derrick Carter, Mark Farina, Dj Sneak en Cajmere. Verwacht de verassing!

Twee dagen later op dinsdag 17 juli vindt deel 2 van de tiende editie van Schmoov plaats; voor alle mensen die het op zondag toch niet hebben gehaald.

In de Inferno (Nijmegen, 23.00 uur) zal niemand minder dan Neerlands deephouse don Melon zijn unieke geluid ten-hoor-stellen. Melon’s ster is snel stijgende en zijn platen zijn internationaal goed ontvangen. Daarnaast is hij met Ratio? (11, Amsterdam) hard op weg om een stabiele en gerespecteerde avond neer te zetten met keer op keer aansprekende internationale en unieke gast djs. Schmoov en Ratio? lijken voor elkaar gemaakt.

Natuurlijk zullen residents Camiel en Mark Wanders met hun gezamenlijke 25 jaar ervaring in de scene hun feestmuts niet vergeten en iedereen trakteren op een onvervalste muzikale surprise!

Kom drinken, dansen en lachen maar heb het vooral naar je zin. Gezelligheid is het sleutelwoord bij Schmoov. Schmoov your body to the Bass! CU al there?!

5 opmerkingen

Toppie!!!!! Ik probeer er bij te zijn
laatste aanpassing
Artiest Jayton
Ben er de 17e sowieso bij :)
Aanwezig, en dat er nog vele Schmoov's mogen volgen!
laatste aanpassing
Uitspraak van Jayton op donderdag 5 juli 2007 om 15:44:
Ben er de 17e sowieso bij :)

Jay gozert, de 15e, man de 15e...gewoon zonder ondergoed knallen..:D

schudden met de billen..!!

die pico komt nog wel vaker..!!!;)