Partyflock
 
­ Nederland

Sine of life
Eén golf van leven, universeel in ritme, dansend, het heelal

gepubliceerd door , op
Sine of life
20 mei 2007
FeestSine of life · Ozmali label party Site
Datumzaterdag 26 mei 2007
LocatieDe Waakzaamheid
Psychedelic Trance - een immer breder vloeiende golfstroom in een oceaan van electronische muziek, ooit ontsprongen uit goatrance, een hoog-energetische zijtak van acidhouse - zorgt wereldwijd steeds vaker voor de verwarming van de plaatselijke dansvloeren. Terwijl de progressive variant in Nederland overal al flink in de bloei staat, groeien er de laatste seizoenen steeds meer kiemen uit, die tevens de steviger uit de kluiten gewassen soorten in het zonnetje zetten.

Sine of life, een project, dat dergelijk muzikale bos-en-bomen als één geheel ziet en psytrance als cultuur in haar volledigheid omhelst, komt binnenkort langs in De De Waakzaamheid om beide vloeren aldaar eens grondig om te laten spitten. Dit evenement is een manifestatie van Ozmali Records - ooit ontsproten in Amsterdam als platenzaak en online muziekwinkel, tegenwoordig fungerend als een smeltkroes voor het verenigen van elementaire electronica met oeroude danskrachten; als een bron voor de verspreiding van muziek voor moderne rituelen.

De benedenruimte van De De Waakzaamheid wordt geopend met een ceremoniële reiniging, waarna in chronologische volgorde de volgende line up de nacht zal doorlopen. Als afgezant uit het Woud van Eleusis, afgevaardigd door Dionysos - god van roes, vervoering en uitzinnige dans - neemt Satyr als eerste plaats achter het altaar. Onder invloed van zijn hypnotische selectie zal de dansvloer in aangeslagen toestand geraken, om zich gaandeweg langs stijgende lijnen richting hogere sferen te manoeuvreren. Eenmaal daar, staat de headliner van de avond aan de startknoppen van de sequencer. Sentinel, de eerste live act die Ozmali Records vertegenwoordigt, is uitgerust met Ableton Live, Bassstation, VST / FX en een zomervoorraad zelfgebrouwen samples en soundscapes. Het debuut werd eerder deze lente genoten op het Cosmic Gathering of Sonic Tribes festival in Finland; deze Nederlandse première zal de zaal vullen met kleurrijke klanken en rituele ritmes.

Na de laatste klanken uit de trukendozen van Sentinel, ondergaat deze een gedaanteverwisseling en neemt als Steven H*C de mixer onder handen. Steven H*C is oprichter van Ozmali Records, bekend als oudgediende van de Silo, ELF en Trance Buddha en tegenwoordig regelmatig te horen in The Chaishop. Vloeibaar kabbelende beats en spiralen van opwaartse energie zijn zijn specialiteit. Zet vervolgens alle dansklauwen schrap voor een Italiaanse, die je beter niet zonder handschoenen in het donker kunt knijpen. Shaktycat, voormalig resident van Trance Buddha en de legendarische ELF, staat garant voor een dermate pittig gepeperde portie psy, dat de dansvloer de grond zal ontstijgen. Haar electrofonische elixirs lessen de nachtelijke dansdorst tot de laatste druppel. Afsluiter Chinaski is afkomstig uit Berlijn, waar hij al jaren samenwerkt met Area 25 en sinds kort met Psydonym Media. Deze organisaties zorgen in eigen omstreken regelmatig voor een fonkelende verlichting van de nachtelijke hemel. Verwacht echter geen fluffy kamerklassiekers op de vroege zondagochtend - deze Berliner heeft een passie voor darkpsy en zal een stevig twilight ontbight serveren.

Op de bovenverdieping zal het tempo misschien een paar tandjes lager liggen, de muziek zal er echter niet minder uitnodigen tot kunst en vliegwerk op de dansvloer. Onlangs teruggekeerd in Nederland na een verblijf van vier jaar in Brasil, gaat Danyel voor als reisbegeleider door de meer progressive landschappen van de psychedelische contreien. Tegenwoordig komt hij uit voor het Italiaanse Neurobiotic Records, maar draait al mee sinds het begin van de jaren '90 en staat bekend als één van de grondleggers van de psychedelic sound in Amsterdam en ver daarbuiten. All is One en Ruigoord resident Tommy is eveneens actief vanaf het vroege uur. Geroemd om zijn warme en sfeervolle techno maakte hij furore tijdens de hoogtijdagen van zowel RoXy als iT. Als geen ander weet hij hemel en aarde te verbinden middels zijn karakteristieke mix van eclectic grooves en ambidelic trance.

Downbeat en high vibration specialist Free King Jochie deelt zijn muzikale hartstocht naar hartelust met eenieder, die met oor en voet gereed staat om weg te spacen op betoverende tonen en mee te zweven op magische geluidstapijten. Onlangs nog bij Art of Noiz en eerder op de Arc of Goa wist His Royal Highness de gemoederen bovenbest te bevoederen met zijn keur aan pure psychedelia.

Cosmische achtergrondstraling en blacklight-decoratie wordt verzorgd door Ozmali, bijgelicht door de projecties van Airplain Visuals. Ruimte-zuivering en subtiele xi-gong performance geschiedt vanonder de vleugels van Feelixx, en uiteraard mag een chaishop niet ontbreken, waar men klinkt op de klanken van psychedelic trance.

5 opmerkingen

 
Steven H*C :respect:
Sowieso een cool bericht, gaat een leuk feestje worden! :yes:
Ozomatli - de God van de Dans uit de Azteekse mythologie
noemen we hier uiteraards gewoon Ozmali ;)

Uitspraak van verwijderd op maandag 21 mei 2007 om 00:37:
Sowieso een cool bericht, gaat een leuk feestje worden!

dat wordt't sekerseker :D en dank voor de pluim!
zeker een cool bericht en lijkt me een leuk feest... :yes:
trance mafia afgelopen weekend was een beetje heftig dus vrees dat ik de Waak maar over sla a.s. zaterdag
Uhmzzz tja wat is oud...wordt volgend weeekend 30 :( maaruh misschien kom ik toch nog ff buurten aldaar, wat luitjes die ik ken wilden misschien erheen gaan!
Geluidje en lokatie waren grandioos afgelopen weekend :yes: