Partyflock
 
­ Nederland

Dubstep a gogo
Let the bass control your body!

gepubliceerd door , op
Dubstep a gogo
15 mei 2007
FeestDubstep a gogo · 2 Let the bass control your body
Datumzaterdag 23 juni 2007
WinactieDubstep a gogo actiegesloten
LocatieKikker Site
Voor de tweede keer zal er een Dubstep a gogo plaatsvinden in Utrecht. Het is InterZone wederom gelukt een aantal bijzondere acts te krijgen voor een avontuurlijke avond vol dubstep.

Dubstep is de nieuwste hype uit London, die inmiddels in Nederland navolging krijgt met diverse feesten. Dubstep combineert invloeden vanuit 2step, dub en rave tot een zeer dansbaar geheel. De nadruk ligt dan hoofdzakelijk bij de subbassen en minimale syncopische beats. De ondertitel van het eerste feest Dubstep a gogo - Bassline in your nostril is dan ook letterlijk te nemen. Dubstep ontstond hoofdzakelijk in zuid London. De platenwinkel Big Apple records speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van dubstep. Mensen zoals Skream, Benga en Chef kwamen er allemaal om hun platen te kopen, of werkten er. Hierdoor fungeerde de winkel als een ontmoetingsplek voor de vroege dubstep scene.

Inmiddels is de dubstep rage overgesprongen naar het vaste land, en heeft zich een actieve scene gevormd in Nederland, rond feesten zoals London Nights, Sonic Warfare en Dubstep a gogo. De scene is zeer actief, en concentreert zich veelal op het internet rond het dubstep.nl forum. InterZone haakt met hun Dubstep a gogo feesten aan bij de dubstepscene. Gezien de geschiedenis van InterZone is dit niet vreemd. InterZone heeft in hun feesten altijd aandacht gegeven aan kleinere muziek scenes die diverse invloeden combineren tot een nieuw geheel. Van ambient tot minimale techno, en van singer/songwriters tot industrial. Maar altijd viert het experiment en het nieuwe geluid hoogtij. Dubstep is hier het nieuwste voorbeeld van en mag dus op de aandacht van InterZone rekenen.

Hierin speelt theater De Kikker ook een rol. De Kikker is een zeer ondergewaardeerde zaal in Utrecht. Een bijzonder mooie akoestiek, een zeer goed PA-systeem zorgen dat dubstep echt tot zijn recht komt. Nooit klonken subbassen zo helder en diep. Op deze editie van Dubstep a gogo zullen de volgende artiesten acte de presence geven: Chef, Hatcha, Bojcot Selectah vs Funkala en U Dub.

Chef is een van de grondleggers van het dubstepgeluid. Niet zozeer als producer, maar wel als dj. De laatste dubplates van Skream, Hatcha, Benga en vele anderen komen standaard bij Chef terecht. Zeker sinds Chef werkt bij Transition studios, waar bijna de hele dubstepscene zijn dubplates laat persen. Een unieke dj, met een heel eigen geluid, met plates die je nooit meer ergens anders zult horen!

Hatcha heeft ook aan het begin van de dubsteprage gestaan. O.a. als de dj die de eerste dubstep all stars cd op Tempa mixte. Een cd die voor een grote doorbraak van het dubstepgeluid zorgde. Daarnaast zorgde Hatcha met zijn vernieuwende geluid voor de grote acceptatie van dubstep. U Dub heeft in Nederland de London Nights opgezet in Rotterdam. Daarmee heeft hij een heel stevige ondergrond gecreëerd voor dubstep in Nederland. Ook zijn actieve rol op het dubstep.nl forum heeft veel betekend voor de dubstepscene in Nederland. Inmiddels propageert hij het dubstepgeluid ook via het zijn viral radio programma op lijn 5 www.lijn5.com. Bojcot Selectah is Utrechts trots op dubstepgebied. Op het moment dat dubstep op kwam, was hij verkocht en haakte direct aan. Met goed gevolg. Na enkele zeer goed ontvangen dj-sets op o.a. de eerste Dubstep a gogo staat hij nu op 5 Days Off als één van de toonaangevende dubstep djs in Nederland. Op deze editie zal hij een speciale 4-decksset gaan doen samen met collega dj Funkala.

10 opmerkingen

Hatcha :D
En de kikker is ook een fijne, fijne locatie.
laatste aanpassing
Artiest Mike-L
Zal hier zeker proberen bij te zijn.
Dat weekend al bezet met 2 verjaardagen. Wel heel leuk dat er meer dubstep komt in Nederland zonder dat er een overkill aan het ontstaan is.
Dat weekend al bezet met 2 verjaardagen. Wel heel leuk dat er meer dubstep komt in Nederland zonder dat er een overkill aan het ontstaan is.

Dat gaat sowieso niet gebeuren :D
Ik moet die Kikker sowieso een keer checken, lijkt me een goede gelegenheid dit.
Uitspraak van Moer op donderdag 17 mei 2007 om 14:16:
Ik moet die Kikker sowieso een keer checken, lijkt me een goede gelegenheid dit.

Doen. Hele puike locatie. :)
jaaa! weer voor mn plezier misselijk worden door die bassssss daar!

en bojcot = held!
Aardige woorden van Partyflock. De 23e wordt tof. Voor mensen die goed willen opwarmen is er de 16e ook weer een London Night in Rotterdam. Check http://www.lantaren-venster.nl/36-349-London_Night. Je kunt hiervoor kaarten winnen op Viral Radio, http://www.lijn5.com/index.php/shows/138/Viral%20Radio.

Hoop weer nieuwe mensen te mogen ontmoeten in Rotterdam en Utrecht.

U
Uitspraak van U Dub op dinsdag 29 mei 2007 om 10:40:
Hoop weer nieuwe mensen te mogen ontmoeten in Rotterdam en Utrecht.

ga proberen er ook in roterdam bij te zijn!
vette line up gast!,

vorige editie waren chef en bojcot de helden echt geweldig :-D
de fotos http://www.derekdjons.nl/derekdjons.nl/230607%20-%20Dubstepagogo2.html