Partyflock
 
­ Nederland

FreeFunk Festival barst van de acts, dj’s en ambities

gepubliceerd door , op
Op 1 juli 2007 is het Julianapark in Venlo voor de vierde opeenvolgende keer het decor voor het FreeFunk Festival. Het FreeFunk Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste gratis dancefestival van Nederland. Niet alleen het aantal acts en djs is gegroeid; ook het festivalterrein zelf wordt dit jaar flink uitgebreid. Alles wordt uit de kast getrokken om ook van deze editie een memorabele dag te maken die één ieder zich nog lang zal heugen.

Er wordt wel eens gezegd meer is beter en laat dat nu ook van toepassing zijn voor de programmering van het festival. Dit jaar maar liefst vier stages met nationale en internationale helden die jullie komen vermaken met warme en zomerse klanken in de genres: house, funk, tech-house, latin, techno, minimal en alles wat er in de buurt komt…

De livestage brengt een mix van live-artiesten en djs die graag een opzwepende en brede mix van muziek ten gehore brengen. Zuco 103 behoeft weinig introductie; deze Nederlandse hoofdact is er één met een on-Nederlands geluid. Dit zal wel iets te maken hebben met de Braziliaanse schone die het voortouw neemt en het hele veld de samba zal laten dansen… Als er één band goed is in het ten gehore brengen van pure funk dan is het wel de Lefties Soul Connection. De basis van de muziek wordt gevormd door een heilige soul drie-eenheid: drums, diepe bas en het magische hammond orgel. Verplichte kost voor liefhebbers van jaren 60-70 funky soul. De Belgische band Sweet Coffee Light stond onlangs nog in het voorprogramma van Lionel Richie. Op FreeFunk zullen ze laten zien waarom ze door deze grootheid goed genoeg bevonden werden om zijn show te openen. Hun sound is een mooi uitgebalanceerde mix van dance, sweet house, pop, jazz, disco en funk. Als de schemer over het veld valt is het tijd voor de op housebeat georiënteerde artiesten. Live-act Le Clic sluit het live-gedeelte af met Click-House van de beste soort. Natuurlijk komt FreeFunk’s resident Minggus voorbij en wie anders dan Benny Rodrigues wordt de afsluiter van de livestage. Verwacht techno in al haar facetten in een anderhalf durende opzwepende mix zoals alleen Benny dat kan.

In de grote tent vind je de brainstage die volledig gedomineerd wordt door vrouwelijke djs. Van latin en house naar tech-house en detroit old-school techno. De dj’s die hier geprogrammeerd staan nemen je mee op een brainsessie die je nog lang zal heugen. Ga mee op reis met dames van allure als Marcella, Lady Aïda, Isis en Monica Electronica. Zij hebben al lang bewezen waarom zij zo goed zijn en nu voor het eerst staan ze er allemaal.

De futurestage heeft zijn naam niet voor niks gekregen. Vooruitstrevende en de meer minimalistische vormen van het dancespectrum zullen hier de boventoon voeren. Ook hier twee live-acts om van te smullen; één van Duitsland’s grootste artiesten komt het festival in stijl afsluiten: Alexander Kowalski. Hij staat bekend om zijn uitgedokterde baslijnen, stuwende diepe beats en uitdagende melodieën. Alexander Kowalski is al jaren een begrip in de technoscene en viert binnenkort zijn 10-jarig jubileum achter de draaitafels. Paul Kalkbrenner is ook zo’n vriendelijke Oosterbuur. Bij Bpitch Control groeide hij de afgelopen jaren uit tot één van de hoofdacts en gaf hij samen met Ellen Allien en Sasha Funke vorm aan de nieuwe Berlijn-sound die zich kenmerkt door gedurfde experimenten en een zeer electronische sound. Zijn eigen stijl omschrijft hij als very electronic music en zijn releases omvatten het hele spectrum van sfeervolle minimale techno tot stampende floorfillers.

Naast genoemde live-acts staan er ook een aantal djs van groot kaliber geprogrammeerd. Tobias Becker is er eentje waar we nog veel van gaan horen. Deze oprichter van het label Platzhirsch heeft meerdere residenties in de Keulse minimalscène en timmert samen met maatje Gabriel Ananda aardig aan de weg. Darko Esser is een dj die staat voor een onberispelijke smaak. Als programmeur van Doornroosje zit hij midden in de scene en dat vertaalt zich ook naar zijn platenkeuze. Zijn stijl? Vernieuwend en uitdagend en doorspekt met producties van hemzelf of zijn label Wolfskuil. Tel hier Extrema Music talent Eva Maria bij op en de uitgangspositie van dit podium is er één om naar uit te kijken.

Het FreeFunk Festival heeft de traditie regionaal talent een plek te bieden. Bij het vierde podium kun je genieten van de meest getalenteerde lokale acts. En dat er talent in deze regio zit bewijzen deze regionale helden. Voor de line-up van deze stage, check de website www.freefunkfestival.nl

Nieuw dit jaar is de Funky Town. Een apart gedeelte op het festivalterrein waar je kunt genieten van vele extra’s. Helemaal los gaan in de Funky Town Cube, afkoeling zoeken bij een heuse waterval, spectaculaire surpriseacts of al liggend met een cocktail in je hand vanuit een 25 meter lange loungebank uitkijken over het festival terrein. Dit en nog veel meer kan allemaal in de Funky Town. De toegang voor de Funky Town is alleen voor de trotse bezitters van een Funky Town-kaartje. Hoe je deze kan krijgen? Check onze website voor de voorverkoopadressen en take a move to the town that’s right for you!

Een line-up om van te smullen, een waanzinnig festivalterrein en naar verwacht 20.000 enthousiaste bezoekers: FreeFunk Festival is er dit jaar weer helemaal klaar voor om Venlo (en omstreken) op haar grondvesten te laten schudden. Houd onze website in de gaten voor de definitieve line-up en alle nieuwsfeiten www.freefunkfestival.nl

28 opmerkingen

:respect: netjes hoor!
 
zal me het weekendje worden!!eerst awake en dag erna free funk!!
FFF :respect:
gewoon Kowalski & Kalkbrenner even boeken :)
laatste aanpassing
Beter! Vorig jaar beter vermaakt dan op menig 'betaal'feest. !16B (L). Goede line up dit jaar!
hopelijk weer goed weer en dan komt het goed! :D
Werkzaam bij Lakeste
Lijkt me een heerlijk zomers feest :yes:

De previeuw dag ziet er ook vet uit! Hier het programma...

Boy Born vs Jaiza-di-Jockey
18.00-20.30 uur
Billy The Klit
20.30-22.00 uur

Mr. Wix
22.00-23.30

Sam 'O Neall vs Erick de Wit
23.30-01.00 uur
laatste aanpassing
 
Ziet er heel netjes uit, kben zeker van plan om ff langs te komen.
 
hoop dat ze vorig jaar kunnen evenaren.. (Y)
Kalkie, Kowalski & Esser!!!!! Mooi Mooi Mooi Goede manier om bij te van AwakeFest
Word een heeeeeeeeeerlijk weekendje! :lief:
 
ziet er errug goed uit, en nog eens gratizz ook! :bier:
de tering!!

netjes hoor :yes: ..en n heel verschil met vorig jaar
en hoop dat die grote ventilator er weer staat B) (Y)
wordt n fijne after voor awake :yes:
Phoe hey!!!..... Dat wordt een druk weekendje zaterdag awakenings zondag middag verjaardag en daarna free funk!!!
Hmmmm dat wordt dan maandag vrij nemen hahaha!!! :yes:
 
Nu nog hopen op het zonnetje en dan wordt het weer een super feestje :cheer:
vorig jaar echt super relax. 30 graden, lekkere techno en house, prima sfeertje en echt alles prima geregeld (Y)
:) Hier word ik blij van!!!

Belooft weer een heerlijke editie te worden.
 
Nah, toch liever free festival, lekker dichtbij:D
 
KALKBRENNER op Free Funk!!!...hahaha..dit gaat zonder twijfel HET festival van de zomer worden! Wat een held is die man!
ziet er zeer netjes uit zit alleen in Duitsland dan B)
 
Jaja ik ben er weer bij, zou t niet willen missen !!! :bounce:
Nu nog een lekker zonnetje erbij het hele weekend en dan wordt dit echt weer een zeer vet weekend!!

:respect: wederom voor de organisatie!!
laatste aanpassing
 
:o De tering! zwaar relaxt dit!(y)
Alleen zit ik dan op fusion festival :D
toch net ietsjes vetterrB)
jaja dit wordt weer een feestje ik was er 2 jaar geleden bij met T. Raumschmiere en dat was toen echt al een gezellig feestje hoop dat ik dit jaar er weer bij kan zijn :D
dit jaar voor het eerst erbij, maar als ik de reacties lees dan dnek ik...een en al gezelligheid!
laat de zon die dag maar een topattractie zijn! dan is het genieten met bonuspunten!