Partyflock
 
­ Nederland

Ground Control brengt waar de Amsterdamse dance scene om schreeuwt

gepubliceerd door , op
Ground Control brengt waar de Amsterdamse dance scene om schreeuwt
18 februari 2007
FeestGround control · The pilot
Datumzaterdag 24 februari 2007
LocatieKorsakoff
Voor alle underground liefhebbers, is er nu een terugkerend evenement in Amsterdam. InDeep'n'Dance en Funky Junction Events hebben de handen in elkaar geslagen om dit frequente event te realiseren maar de vraag was; Wat voor feest dan precies!? Het zou in ieder geval ‘underground’ moeten zijn. De line-ups zullen zowel nationale als internationale artiesten brengen en de stijlen zullen variëren van electro, via techno naar progressive en zelfs acid! Weken van brainstormen gingen voorbij voordat de juiste locatie voor een event als dit was gevonden. Een venue met alle aspecten voor een underground sfeertje, een goed geluidssysteem, en natuurlijk, koud bier! Korsakoff heeft recentelijk haar interieur aangepast om een meer ‘dance vriendelijke’ ruimte te creëren, wat prima is gelukt! Waar men vroeger, boven, kon relaxen, met wat tafels en stoelen, is nu een open, spacey balkon geworden waar je lekker kunt dansen, of de crowd beneden, op de dansevloer, bekijken. De bovenbar is er nog steeds dus geen paniek, je bent altijd ’n gil verwijderd van een verfrissend drankje!

Met de locatie geregeld, nu het niet geheel onbelangrijke, de muziek! Ground control brengt je een lekkere, naadloos passende ‘blend’ van knisperende techhouse, pompende techno, zwepende progressive electro en een cocktail van allen! Locale dj’s en internationale artiesten presenteren je een heerlijke nacht met de voetjes van de vloer! En de entree is GRATIS!! Act de presence voor de ‘Pilot'. DJ Dexon, wereldberoemd in Amsterdam! Draaide op feesten naast o.a. Jeff Mills en is eigenaar van één van de beter gerespecteerde platenzaken in Amsterdam. Dexon is de helft van producers duo Electrik Buddiez die live spelen of Back2Back. Met een paar releases reeds op zijn naam en de binnenkort te releasen compilatie serie cd ‘Ground control' beschermt hij ferm zijn reputatie, en laat zien nog steeds vooruit te gaan! DJ Standox, zijn style: ‘technotribalspacedoutbeats’ en doet dat al een jaar of 6. De in Almere woonachtige dj heeft een indrukwekkend CV en zal zijn internationale ervaring bundelen om je een staaltje, en ik citeer; “… sweet sounds of tribal and big banging techy bass lines” laten horen. Jeff X, de andere helft van Electrik Buddiez, speelde op o.a. Fresh Techno, Global Connection en heeft een eigen avond gehad in Club HQ, samen met Dexon en anderen, ook in Amsterdam. Met zijn interpretatie op techno zal hij de crowd altijd aangenaam verrassen en meeslepen in muziekaal vermaak!

Les Ley aka DJ Funky Junkie, deze alround dj begon met draaien in ’88, toen pas 14, and draaide praktisch elke style van soul, swingbeat en r&b, eind jaren tachtig, langzaam alle goeie dingen absorberend van soul, dance, club en ja, zelfs hardcore, en waar ze nu een naam voor hebben bedacht: ‘eclectic’, om zo een geheel eigen style aan te meten en het uiteindelijk 'techno' te noemen! “Ik vind het moeilijk om uit te leggen wat ik draai, maar noem ’t maar funky, groovy techno met een deep progressive swing en vaak een early-house finishing touch!” Funky heeft zich recentelijk op het serieuze produceren geworpen en zal dit jaar zijn eerste release maken! Hij treedt tevens op met live-pa! De eerste editie van Ground control, zal hij een vinylset draaien dus kom getuige zijn van een funky, groovy, techy, early-house set! En als laatste, Blender, heeft zijn passen in de dance scene wel verdient met gigs als TWSTD Queensday, en zal ons trakteren op speciale sound uit zijn laptop en een rack met gear! Kijk uit voor tegenliggende kicks, snerpende high-hats en dreunende bass Lines! Het talent van deze editie is Enzo, en zal één van zijn eerste sets draaien op Ground control om te bewijzen dat ie tof is! Laat de man uit Purmerend je in een diepe techno trein knallen!

Ground control brings what the dance scene is screaming for:
No bullshit! Good music! Good vibe! Free entrance !!!

4 opmerkingen

Dat mannetje heeft heel wat noten op zijn zang!!maak het maar waar!
laatste aanpassing
Amsterdam wacht momenteel helemaal nergens op volgens mij, die zijn helemaal in de ban van minimal ;)

Maar inderdaad, een 'hoogdravend' verhaal :)
Artiest {SHOWLIST artist 24114, 34995, 76131}
Uitspraak van maffioso op zondag 18 februari 2007 om 18:19:
Dat mannetje heeft heel wat noten op zijn zang!!maak het meer waar!

Ik zie je daar! 1e :bier: is van mij! ;)

En Finch, or should i say 'shitbreak' :p
Uitspraak van [MOH-Radio] Mercenary op zondag 18 februari 2007 om 18:36:
Amsterdam wacht momenteel helemaal nergens op volgens mij, die zijn helemaal in de ban van minimal

Wie zegt dat er geen minimal gedraaid wordt?!

Uitspraak van [MOH-Radio] Mercenary op zondag 18 februari 2007 om 18:36:
Maar inderdaad, een 'hoogdravend' verhaal

'hoogdravend' is 'my middle name'. Zie je de 24e?! :p
Ja heh!

:p

Draaf maar lekker hoor!~
(k)