Partyflock

BasiX Sundays, 8 april

BasiX Sundays, 8 april

gepubliceerd door , op
BasiX Sundays, 8 april (afbeelding)
FeestBasix Easter · Bad Company's birthday EP
OrganisatieDemon Dance Events
Bad Company Site
LocatieZinc
Datumzondag 8 april 2007
StadArnhem
Zoals de meeste van jullie partygangers al mee hadden gekregen is er zondag 8 april (eerste paasdag) weer een editie van “BasiX Sundays”. Ditmaal met de toepasselijke titel Basix Easter. Omdat het gaat om een speciale editie die geheel in het teken van Xavier Josephe's verjaardag en het elf jarig bestaan van zijn Bad Company staat.. willen wij jullie de laatste nieuwtjes niet laten ontgaan! Dus ook in 2007 barst het feest weer los!

Samen met Demon Dance Events is Xavier Josephe al enkele maanden geleden begonnen met het brainstormen over het aankomend feest. De aanpak moest echt zijn waar het concept BasiX-Sundays inmiddels al bekend om staat. Een kwa muziek opbouwende avond van de rustigere en oudere stijlen van de hardcore naar het nieuwere en hardere werk zodat er voor ieder wat wils is die avond. Ook moest BasiX zijn trouw aan de zondag bewaren! Nu nog een geschikte locatie en datum voor dit feest.

Gezien het geluidsniveau op de feesten van Bad Company leek het verstandig om niet meer te kiezen voor Maksim maar een locatie te zoeken die wel gediend zijn van deze hoeveelheid aan decibellen. Als eerste hadden zij Willeméén in Arnhem op het oog omdat het zo centraal lag, makkelijk bereikbaar is, maar het feit dat er in jongerencentra geen sterke drank wordt geschonken en het bier van mindere kwaliteit was er al snel een struikelpunt. Omdat Xavier al in de jaren negentig party’s als Resurrection of Hardcore samen met Theo ,,T-Rex’’ Geene (één van de drijfkrachten achter de organisatie MBFH organiseerde en daar nog regelmatig contact mee heeft, besloten zij gezamenlijk om de tafel te zitten om de mogelijkheid te bespreken het feest in de Zinc (thuishaven van de wel befaamde Classic Gold feesten) op de korenmarkt van Arnhem te houden. Ondertussen al geruime tijd contact te hebben gehad met bevriende dj's van de organisaties was iedereen enthousiast over het plan.

De dj's die gelijk met smacht toezegden op het verzoek om te komen draaien en natuurlijk ook om mee feesten op deze bijzondere avond die gehost zal worden door Mc Da Wiseguy zijn: Uiteraard dj Hurricane een vaste waarde van de Bad Company Squad en een gerenomeerde naam in de scène die doorbrak in 1997 met de optredens en live-cd van Resurrection of Hardcore. De dj's Daemon en Mnemesis van Demon Dance Events konden dit feest ook zeker niet laten schieten en zeiden daarom maar al te graag ja. Deze twee dj's veelal draaiende in het underground-gebeuren zijn de ideale mix van oud en nieuw. Beiden lopen al jaren mee en zijn daardoor werkelijk alle stijlen de baas. Mad en Reiner de twee die hards van het oosten hebben menig oortjes laten horen dat het jaren lang draaien zijn vruchten afwerpt en bestrijken nationaal en internationaal grote podia met hun talent. Het winnen door Reiner van menig grote talentenjachten waaronder de B2S rookie night mogen we dan ook zeker niet vergeten te vermelden.

Na al dit geweld uit het oosten werd het tijd voor wat toppers uit het westen.
Niemand minder dan de “One man / half machine” oftewel dj Partyraiser zal wederom het podium van BasiX betreden om een staaltje vakwerk af te leveren. Na zijn release van de hit “Harder dan de Rest!” is het tijd voor deze man / halve machine om te laten horen dat hij niet vergeten is waar zijn roots liggen en waar het allemaal mee begon en zal dit ten gehore brengen met een in zijn eigen woorden “early rave en diepgaande oldschool set”. Hij wordt opgevolgd door The "Real" Godfather of House DJ Chosen Few. Altijd bedreven door echte liefde voor muziek en producer van nummers die tot in oudsher zullen gedraaid worden en is echt het neusje van de zalm en Xavier's all times favourit DJ. Dit had dan ook nooit een feest kunnen worden zonder hem.

Debuterend op BasiX zal Raoul - D.K.C. bekend van de sfeervolle en tot de nok gevulde HardOne feesten en optredens op bijvoorbeeld BuzzFuzz Goes BZRK in de Hemkade ook weer een staaltje van zijn kunsten vertonen. Als de avond wat meer gevorderd is en iedereen overrompeld is door de voorgaande dj's zal de jarige jop a.k.a. Bad Company Squad zijn nieuwe tracks in een live performance ten gehore geven... maak je borst maar nat, want deze producer zal zijn breakbeats en opzwepende early hardcore beats op je los laten zodat je wel moet hakkuhh!

Ook tot het BasiX-gilde hebben geschaard: niemand minder dan dj Darkcontroller. Een onmisbare naam in de scène en een zeer getalenteerd dj die niet alleen bekend staat om zijn expertise omtrent het draaien van darkcore maar ook een producer van menige hits zoals “Controlled by Darkness” en “Nothing but the real shit”! Deze army of darkness zou niet compleet zijn als deze dj niet vergezeld zou zijn door de master of ceremony: Screamer die hem luidkeels zal assisteren tijdens dit knallende optreden! Na dit daverend stampwerk is er nog maar werkelijk één iemand die hier over heen kan, namelijk The Vizitor, die nog even letterlijk een tandje hoger zal gaan en je laatste energie er uit zal persen met echt krachtwerk om de laatste restjes gescheurde trommelvliezen er even uit te rammen.

Nu dat de locatie de aanpak en de definitieve line-up duidelijk is.. is er nog één ding te doen! En dat is iedereen van harte welkom heten op 8 april eerste paasdag in Zinc te Arnhem voor het event Basix Easter, de reis door de tijd waar BasiX zo bekend om staat zal alle facetten van de hardcore aan bod laten komen in een werkelijke climax, beginnende met oldschool van vroeger tot er met het hedendaagse geweld, of te wel een opbouwende nacht met voor ieder wat wils... zal nooit slagen zonder jullie! Dit enkel voor een schade van 10 euro aan de deur. Om mee te prootsen op deze speciale gelegenheid krijgen de eerste 250 een welkomst cocktail aangeboden door de organisaties!

13 opmerkingen

Zeker weer van de partij!
Mizzor
Artiest Mizzor
:respect: Partyraiser,Vizitor & Reiner :respect:
Dit wordt echt zeker overdreven vet!!!

Bad Company + Zinc + Dikke Line-up = PIEPPPPPPP :bounce: :respect:
kan er helaas weer 's niet bij zijn:/
leuk stukje ik ben er zeker bij