Partyflock
 
­ Nederland

20 jaar Disco - van Donkey tot Energy

gepubliceerd door , op
20 jaar Disco - van Donkey tot Energy
10 november 2006
Feest20 Jaar Disco · van Donkey tot Energy
Datumzaterdag 18 november 2006
LocatieThe Energy
Op zaterdag 18 November is het zover; "20 Jaar Disco in Budel". En dit wordt de hele maand November groots gevierd. De komende weken is er van alles te beleven in The The Energy; diverse activiteiten zijn er de komende weekenden te verwachten: TMF komt opnames maken met Jeroen Nieuwenhuize, Jeroen Post, Rob Ronalds, Dance Nation, De Sjonnies en natuurlijk nog veel meer. Het worden de komende weken gezellige avonden tot in de late uurtjes bij The The Energy!

Maar waar is het allemaal mee begonnen..?!
In de jaren tachtig toen Paul en Gonny startte met Donkey Disco Dancing. Het bleek al snel een schot in de roos. Op dat moment was er nog niets wat men kon vergelijken met deze uitgaansgelegenheid. Het was een echte dorpsdisco waar plaats was voor 450 personen. Het was iets wat de mensen wilden en het bleek een succesformule te zijn. Elk weekend geopend op Vrijdag, Zaterdag en Zondag. Van heinde en verre kwamen er bezoekers naar Budel speciaal voor Donkey Disco Dancing. Ieder weekend waren het gezellige avonden. Het begrip Donkey was geboren...

Na negen jaar een succesformule te hebben geëxploiteerd werd het tijd voor verbouwing en vernieuwing. Na veel denkwerk, veel bespreken en veel regelen was het dan zover. De eerste schop ging de grond in in 1995. Donkey Disco Dancing werd helemaal gesloopt en op dezelfde plaats weer uit het niets herrezen. Maar nu echter groter en beter naar de maatstaven en eisen van toen. De naam Donkey Disco Dancing kon niet meer blijven omdat het nieuwe pand met die naam niet voldoende werd omschreven. De nieuwe naam zou toen worden veranderd in ”Donkey Palace”. De kleine disco was nu uitgegroeid tot een waar stappaleis met drie verdiepingen met drie aparte afdelingen met ieder zijn eigen stijl. Een kelderdisco, een grote discotheek en een bruin café.

De discotheek die er toen stond was een groot uitgaanscentrum en elke week waren er diverse thema’s. Artiesten en bands uit binnen- en buitenland hebben hier op het podium gestaan. Maar de naam Donkey Palace werd nog steeds afgekort tot het begrip ”Donkey”. Na enkele jaren zo gedraaid te hebben was het in 2001 tijd voor verandering. Het interieur had al veel geleden en kon wel een opknapbeurt gebruiken. Op dat moment werd er ook gekozen om de naam te veranderen. Er kwamen steeds meer gasten van buiten de regio naar Budel en merkten dat de naam niet meer het juiste was voor waar de discotheek voor stond. De naam Donkey was op dat moment al vijftien jaar in gebruik. De naam moest natuurlijk wel een juiste vervanger krijgen. Er werd op zoek gegaan naar een pakkende naam die makkelijk in de mond lag. Dat werd de naam ”The Energy”, omdat dat een juiste benaming is waar de uitgaansgelegenheid voor staat. Een energieke discotheek met voldoende beleving om iedereen weer zijn wekelijkse portie ”Uit” te geven. Discotheek The The Energy is dé uitgaansgelegenheid voor jong en oud! En dat zal de komende jaren nog steeds zo zijn, op naar de volgende twintig jaar!

Anno 2006
Discotheek ”The The Energy” is een gevestigde naam wat betreft het uitgaan in de regio. De kracht van de discotheek zit hem in haar formule. Iedere week weer weten de deejay’s, het barpersoneel, de entertainers en de rest van de crew er weer een onvergetelijke avond van te maken. Veelzijdig, trendy, gezellig, voor ieder wat wils. Daar staat The The Energy voor. De verschillende area’s bieden een diversiteit van muziek en sfeer. Alle bezoekers hebben zo hun eigen afdeling waar men zich thuis voelt. The The Energy blijft iedere week weer verrassen met haar diverse optredens, artiesten, bewegende lichtshow, leuke thema’s en vele extra’s...

The Energy: Dit is de grootste zaal van de discotheek. Hier worden alle hits gedraaid van toen en nu. Van feesthits van Jan Smit en Marco Borsato tot die nieuwste Dance van Shakira en 50 cents. Hier staan deejay Harmless en Thomas h. als residents achter de draaitafels. Deze weten er elke week weer een groot feest van te maken. Met een spetterende lichtshow en diverse special effects brengen de lightjockey’s het stukje extra entertainment. Daarnaast is het podium in de main area ook vaak het decor van vele binnen- en buitenlandse artiesten, acts en danseressen die hun kunsten komen vertonen.

The Bassment is dé locatie van de discotheek waar de stevige muziekstromingen gedraaid worden. Het is gelegen onder de grond in de kelderafdeling van het uitgaanscomplex. Hier staan onze residents D.N.S. en Joriz achter de draaitafels. Zij brengen hier de nieuwste Jump en Hardstyle ten gehore. En natuurlijk niet geheel zonder succes, want dit is een area met veel vaste gasten.

Het Feestcafé van The The Energy, genaamd Energiek, een gezellig Café voorzien van veel frutsels en fratsel. Dit is een plek met gezellige meezingers en een jolige stemming. Hier bouwen onze vaste deejay´s, Bart C., Thijs B en Barry vd S iedere week weer een feestje. Ze draaien onder andere, veel Nederlandstalig en party hits. Zo nu en dan is het dan ook één groot carnavalsfeest. Dus schrik niet als iemand je bij de schouders pakt, een polonaise kan je zeker verwachten.

Jubileum Boekje:
Speciaal voor het 20-jarig bestaan is er een jubileum boekje uitgegeven. In dit “Energy Magazine” staat dit alles nog eens uitgebreid omschreven. Deze boekjes liggen in diverse winkels en horecagelegenheden in heel de regio, en kunnen gratis worden meegenomen. Mocht je ook een boekje willen ontvangen stuur dan een email naar info@the-energy.nl. Je ontvangt het boekje dan gratis thuis.

U vindt discotheek The The Energy in het centrum van Budel aan de Deken van Baarstraat 1-3. De discotheek is geopend van 22.00 tot 04.00 uur. Kijk ook eens op internet op het adres: www.the-energy.nl hier staat meer informatie over de bovengenoemde evenementen in The The Energy. Zeker de moeite waard en graag tot ziens. The Energy Crew.

13 opmerkingen

 
Wooow..
gaan er weer een feestje van maken..!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
dat zijn toch alweer heel wat jaartjes :yes:
Werkzaam bij Madness Events
Werkzaam bij The Energy
Check ook meteen de overige datums.. @ The Energy

TM5 wordt zeker weer vet!
laatste aanpassing
Hier staan onze residents D.N.S. en Joriz achter de draaitafels.

:respect:
Word weer een leuk feestje...
Gaan er zeker iets vets van maken :yes:
Artiest {SHOWLIST artist 38952, 29662}
word mooi feestje, en die reis word voor mij haha!.. tot next week
Uitspraak van Thijs Bakermans op zondag 12 november 2006 om 15:05:
word mooi feestje, en die reis word voor mij haha!.. tot next week



nee nee, ik zal eens flink gaan klagen jongen
personeel mag dr niet mee vandoor gaan ;) !


volgende week word us ff flink feesje bouwen !
Uitspraak van R.uud op zondag 12 november 2006 om 20:23:
ersoneel mag dr niet mee vandoor gaan


ik ben niet de hele avond personeel, want we draaien met zn 3e dus;).. haha ruudje..
 
we gaan er weer echt aan volgende week
Ben niet van de partij , jammer volgende keer wel weer!