Partyflock
 
­ Nederland

Earth meets club Flamingo

gepubliceerd door , op
Earth meets club Flamingo
5 oktober 2006
FeestEarth · Club Flamingo
Datumzaterdag 7 oktober 2006
WinactieEarth actiegesloten
LocatieWaerdse Tempel
Dance organisatie Earth organiseert op 7 oktober haar eerste event in de de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Samen met Club Flamingo heeft Earth een heftig programma samengesteld met een aantal topartiesten. Wat te denken van Nederlands meest begeerde vrouwelijke dj Isis, nationale house-godfather dj PER en Nederlands meest hotte producers van dit moment, de 16 Bit Lolitas. Earth meets club Flamingo is een must-visit voor Heerhugowaard, Alkmaar en omstreken.

Earth geeft sinds november 1999 feesten door heel Nederland in clubs en op festivals, en heeft vele dj's bij het Nederlandse publiek geïntroduceerd. Denk daarbij aan artiesten als Hernán Cattáneo, Sasha, Digweed, Paul van Dyk, Danny Howells en Sander Kleinenberg. Een nacht op Earth is een totaalbeleving in uitgaan met 'Forward thinking music', prachtige visuals, top of the bill dansmuziek en een openminded publiek met de nadruk op een hoog feestgehalte. Earth is ook de organisatie achter concepten als The BeatClub, Timemachine, Renaissance (NL), Spirit, Ginza en Afro Acid (dj Pierre).

Voor de eerste editie van Earth in de Waerdse Tempel is er gekozen voor een sterke line-up.

De 16 Bit Lolitas zijn misschien wel Nederlands snelst groeiende export-product. Met een wagonlading vette tracks bestookten ze de afgelopen 2 jaren de charts. Mede dankzij de support van praktisch elke grote dj wereldwijd, variërend van Deep Dish tot Carl Cox zijn ze niet meer weg te denken uit het internationale dancecircuit. Dit jaar rockten de 16 Bits praktisch elk Nederlands dansfestival met hun moddervette grooves en dikke melodielijnen.

Earth resident dj Per behoeft eigenlijk geen introductie. In 1984 draaide hij zijn 1e platen al op een avond genaamd Het Bal in de Melkweg. Dit was in de periode voorafgaand aan de grote house-explosie.

In 1989 startte Per de legendarische The BeatClub feesten. De bekroning op twee jaar pionierswerk volgde in 1991 in Ahoy. Onder de noemer ‘Rave of the 90’s’ organiseerde The BeatClub de eerste officiële rave in Nederland. Gedurende de jaren ’90 organiseerde Per de Timemachine in de Melkweg, Paradise in de Mazzo en draaide hij in heel Europa. De afgelopen 7 jaar is Per de frontman van Earth en heeft hij op vrijwel elke plek in Nederland een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Isis startte haar carrière op 17 jarige leeftijd op de befaamde Hi Tech Soul Movement van Dimitri in de Amsterdamse RoXy. Als eerste vrouwelijke dj in Nederland maakte ze vroeg naam waardoor ze al snel deel uit ging maken van de succesvolle Chemistry avonden in de Escape Tegenwoordig is Isis nog steeds één van de populairste dj’s in Nederland en is ze druk met haar eigen organisatie ‘Magma’ en de ‘All Is One’ feesten. Haar stijl omschrijft ze zelf als “sprankelend & onconventioneel” ofwel een erg lekkere mix van tech-house vermengd met de populaire ‘Duitse’ sound, denk aan James Holden & Sven Väth.

De tweede zaal wordt gehost door Club Flamingo. Dj’s Dexter, Benny Parker, Byronix en Berrrt zorgen hier voor funky electro sounds in een lekker intiem zaaltje.

Het muzikale spektakel wordt vocaal omlijst door de bijdrage van MC’s PPholl en ZoëXenia. Zowel Zoë als PPholl zijn momenteel leidende MC’s in de BeNeLux. PPholl hoste afgelopen Mysteryland de mainstage met artiesten als Junkie XL en David Guetta, Zoë hoste onder andere Tomorrowland, de Belgische Mysteryland, werkt samen met Armin van Buuren en is daarnaast Dance4life ambassadrice.

4 opmerkingen

 
16 Bit Lolita's b)

erg dikke grooves gehoord op extrema ook dit jaar.. (y)
Tjek Cosmic Force mensen (Y)
Ik ben er aan wezig samen met Sepl
ben erg benieuwd :D
laatste aanpassing