Partyflock
 
­ Nederland

Prog as a Frog - Chapter 5

gepubliceerd door , op
Prog as a Frog - Chapter 5
15 augustus 2006
Centipede Productions presenteert een progressie in psychedelische perceptie - een muzikale momentopname van de verschillende ontwikkelingen in Psychedelic Trance. Deze stroming, die doorgaans Psy wordt genoemd, ontwikkelde zich als de opvolger van Goatrance op de evolutionaire toonladder. De voortgang van deze stroming op hand en voet volgend, zette Centipede in December 2005 de toon voor de reeds rekkende reeks feesten onder de noemer Prog as a Frog in Pakhuis Wilhelmina. Behalve vier afleveringen in deze serie, zagen tevens de volgende feesten het licht in Amsterdam: Pitch Down (Club Magazijn), Pitched Out (Studio 80) en Rituals in Rhythm (LanX). Binnenkort zal de duizendpoot neerstrijken in het hoofstedelijke Strand West voor een een speciaal Herfst-evenement tijdens het Amsterdam Dance Event. Hiervoor zullen spoedig meer informatiebronnen worden aangeboord. Allereerst, een verbaal voorproefje op het volgende veelpotige uitstapje in het fluorescente kikkerland.

Op Zondag 20 Augustus opent zich het vijfde hoofdstuk in de serie Prog as a Frog. Zoals de naam al suggereert, zal de gemiddelde geluidsfrequentie wederom harmonisch resoneren rond de progressief psychedelische pieken. Voor deze vijfde aflevering is een quintet electrofielen samengesteld uit drie Nederlandse deejays - LiFTSHiFT, Deva Tameesh en Dogo - en twee live acts van diep onder de zuidoostelijke horizon, wereldberoemd in heel Oceanië en ver daarbuiten - Shadow FX en Superfluous Nipple. In 2002 ontsproten de eerste grooves uit het brein van Shadow FX, geworteld in het Australische Melbourne. Nadat deze in alle uithoeken van het continent waren weerklonken, kwamen boekingen binnen voor feesten en festivals als Rainbow Serpent, Tranceplant, Audiogasm en Earth Dance - het grootste evenement dat de wereld in haar geheel omarmt. Sindsdien is op labels als ZMA en Zenon al een aantal werken van Shadow FX uitgebracht op verschillende compilaties. Daarnaast is een collaboratie met het tevens Australische Tetrameth verschenen op Cosmic Conspiracy. Op het eerdergenoemde label Zenon Records komt binnenkort het debuutalbum uit, gevuld met knisperverse, eclectische escapades. Boven de stal van datzelfde label is een andere rijzende ster aan de Oceanische hemel verschenen, die deze zomer ook schittert boven de dansvloeren in Europa en omgeving: Superfluous Nipple. Om vijf uur 's middags valt deze live act de eer ten deel het feest te mogen openen en zal dat doen middels warme ambidelic klanken, die kalmaan, kristalhelder en ritmisch opbouwend de eerste dansers op de vloer welkom heten, tot de eerste dj op de boeg verschijnt.

Deva Tameesh is een oude rot aan het roer, danig door de fluowol geverfd tijdens de woelige hoogtijdagen van de Trance Buddha. Thuis op vele muzikale fronten zal hij als eerste dj in stijgend tempo de weg naar hogere sferen begeleiden met zijn persoonlijke keur aan melodieus gekruide grooves. Producer en dj Liftshift komt uit voor het Duitse G-Plus Records, opgericht door Psytrance ikonen X-Dream, en is mede-promotor van de Aknatronix avonden in Aknathon en de Melkweg. Onlangs nog verlichtte hij het nachtelijke bos tijdens Ground Zero met een sprankelend geluidenspectrum, gemengd met muziek van eigen tint - progressive pur sang. Als afsluiter neemt Dogo, Centipede initiator en resident bij Prog as a Frog, plaats achter de mixer. Daarmee krijgt de vijfde kwint van de avond nog een flink psychedelische ondertoon en wordt er een stevige lus gelegd in de stijgende lijn, die als rode draad door de line up loopt.

Om de dans op voedingsrijke ondergrond te laten plaatsvinden, zal Demeter's Kitchen rond etenstijd het gebruikelijke culinaire ritueel uitvoeren. Deelname is niet verplicht maar wordt wel warm aanbevolen. Om ook de ogen volledig de kost te geven, zal er behalve blacklight decoratie van D-Core en analoge projekties van het inktdruppelbroederschap Rorschach & Rorschach, een spontane uitbarsting van expositionele drang aan de muren verschijnen.

Aanstaande Zondag in Pakhuis Wilhelmina. Bij de gratie van de zintuiglijke prikkeling heten Centipede Productions Amsterdam u allen wederom van ganser harte welkom bij ons in de vijver.