Partyflock
 
­ Nederland

Flashback 5 - Special summer time edition

gepubliceerd door , op
Flashback 5 - Special summer time edition
7 augustus 2006
FeestFlashback 5 · Special summer time edtion
Datumzaterdag 19 augustus 2006
WinactieFlashback 5 actiegesloten
LocatieThe Wall
"Only Oldskool en Early Rave is een moeilijk concept", zegt de organisator van de Flashback feesten Ginger Lebbink. Vorige week zaterdag was de 4e editie van de feesten die onder dit concept draaien, Flashback 4, en helaas voor het eerst minder succesvol. "Early Rave is namelijk een groot begrip binnen house land. Zowel plaatjes uit '91-'92 als plaatjes uit '95-'96 kunnen er onder vallen, alleen die laatste hebben een veel hogere BPM en het is dan eigenlijk gewoon hardcore."

En dat is nou precies wat Flashback Events, het organisatiebureau wat de Flashback feesten organiseert niet wil. Met Flashback 5 willen ze dat nog duidelijker gaan uit dragen. Over Oldskool valt wat minder te twisten. Dus dat zit wel snor. De opbouw van de Flashback feesten zal nu zijn dat er tot een uur of 3 ALLEEN maar Oldskool gedraaid mag worden. Op die manier is er volledige duidelijkheid. Na een uur of 3 kan de Early Rave beginnen, maar dan vooral de platen uit de begin periode, dus het verst verwijderd van hardcore.

Het waarborgen van het concept is heel erg belangrijk, vooral voor Flashback Events. Flashback Events wil een echte Oldskool mind uitdragen en daar past hardcore of jump totaal niet in aldus de organisator. Vandaar dat er nogal wat gesleuteld moest worden aan Flashback 5, vooral omdat het weer in de Wall georganiseerd wordt wat vroeger een hardcore tent bij uitstek was.

Flashback 5 valt dit jaar tegelijk met het grote outdoor feest in de Beekse Bergen, Decibel. Decibel heeft een grote Oldskool en Early Rave line up en is rond een uur of 22.00-23.00 afgelopen. "Rond die tijd begint Flashback 5," zegt Ginger Lebbink van Flashback Events. "Er zijn dan zo'n 20.000 tot 25.000 house liefhebbers in de regio. Daar zullen er vast een aantal van zin hebben om door te feesten. Nou dat kan perfect bij Flashback 5, het feest is slechts 18 km. van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek vandaan. Er zijn al geluiden gehoord dat men na ons feest nog naar de Zino gaat dus sommigen zullen er een echt house weekend van maken."

De line-up die al een maand geleden klaar was is aangepast, tevens is er een nieuw flyer gedrukt voor Flashback 5. Flashback Events boekt alleen nog maar echte Oldskool DJ's voor het begin en midden van het feest. Op die manier moet het wel goed gaan. Vernieuwend is dat tussen 21.30 en 23.00 de DJ's 'in' kunnen draaien. Het is dan toch nog niet zo druk en op die manier kunnen de DJ's het geluid en de bass 'voelen' en onderling eventueel platen uitwisselen of juist door speken dat er niet teveel dubbele platen gedraaid worden.

Al met al is er weer flink wat werk verzet door Flashback Events om met Flashback 5 weer de goede 'vibe' op te pakken. Desalniettemin hebben tot nu toe alle edities een goed of zeer goed waardering gehad op Partyflock maar Flashback Events legt de lat graag hoog.

3 opmerkingen

 
Lekker afteren :cheer: