Partyflock
 
­ Nederland

Funk Festival 2006 pakt flink uit dit jaar met oude en nieuwe vernieuwers

gepubliceerd door , op
Dit jaar wordt voor de derde maal het Industrial funk festival 2006 in het Paard in Den Haag. Geen ‘industrial’ of ‘funk’ muziek maar een mengelmoes van de meest vooruitlopende underground dance stijlen zoals electro, breaks, grime, garage, techno en tekno, iets wat de organisators van het festival hebben vernoemd tot ‘Industrial Funk.

Het festival vindt plaats op 26 mei en pakt dit jaar goed uit met grote namen uit de ‘underground’. Bovenaan de lange lijst vindt men Si Begg. Deze Engelsman verovert met rappe schreden terrein als alom gerespecteerde vernieuwer op het Britse muziekspeelveld.

Si Begg staat midden op het kruispunt tussen de experimentele vernieuwers en Londen’s massale anonieme dance scene. Hij heeft zijn plek gevonden tussen enerzijds artiesten als Aphex Twin en Autechre, en bijbehorende labels Warp en Rephlex die reeds jaren gezien worden als de gevestigde grensverleggende orde, en waar jongere labels als Planet Mu vechten om een plaats bovenaan de vernieuwersranglijst, en anderszijds de Londense muziekscene die geheel getrokken wordt door urbane muziekstromingen, en die zich absoluut niets aantrekken van trends en sinds jaar en dag voortdurend wekelijks honderden identiteitsloze en gezichtsloze vinyltitels uitspuugt in geheel eigengereide stijlen (jungle, ragga, speedgarage, grime, eski, sublow).

Met weinig respect voor muzikale grenzen maar des te meer voor de dansvloer tracteert Si Begg het muzikale publiek onder diverse namen als Buckfunk 3000 en S.I.Futures en labels als Novamute, Tresor, Eukatech, Ninjatune and Chrome en niet te vergeten zijn Noodles project op een totaal eigengereide funky soep van stijlen en genres van experimentele electrobreaks tot Detroit techno, drum ;n bass, u.k. garage, ragga en P-Funk.

Zet je schrap en bereid je voor op een flinke portie dansen op de muziek van deze eigengereide Engelsman.

Radioactive Man, alom gerespecteerde naam in electronische muziek, zal voor de tweede maal live optreden op Industrial Funk. Keith Tenniswood die reeds publiekstrekker was in 2004 tijdens de eerste Industrial Funk, vormt een helft van het Two Lone Swordsmen duo met Andrew Weatherall. Het duo maakt sinds mid 90-er jaren naam in de Europese electro-techno wereld, en maakte befaamde albums als ‘The Fifth Mission’ en ‘Tiny Reminders’ op het beroemde Warp label. Maar zijn activiteiten eindigen daar niet. Hij produceert, is DJ en speelt live als Radioactive Man en runt het Control Tower label samen met de Dexorcist naast het produceren en remixen voor een lange lijst van namen als David Holmes, Slam en Étienne de Crécy. Zijn solo-albums op Weatherall’s label Rotters Golf Club worden gezien als mijlpalen voor de Britse electro, en de Engelse pers labelde hem al eerder ‘one of the best live-acts in the UK’.

Lory D is een naam die je daarentegen niet zal vinden op de lijst van beroemde ‘dark’ techno artiesten naast Jeff Mills, The Mover, Lenny Dee en Aphex Twin alhoewel zijn muziek even essentieel is.

Ex-D.M.C. kampioen en DJ sinds 1989 en eigenaar van het sterk vooruitlopende en vernieuwende techno label ‘Sounds Never Seen’ uit Rome. Hij was een van de eersten die Acid House en Britse hardcore muziek meebracht uit Londen naar Rome, alwaar hij wordt gezien als een soort god. Hij wordt duidelijk geïnspireerd door Rome, de nachtelijke metropolis, de duisternis en schoonheid van de stad en de vele ‘underground raves’ waar hij speelt.

Sounds Never Seen heeft een hele reeks van donkere metalen acid techno platen uitgebracht in de 90-er jaren, nooit meer dan 500 per titel en allemaal ware ‘collector’s items’. Alle platen zijn dansvloervullers, alle nummers ‘sound never seen’. Vorig jaar besloot Rephlex, het label van grote fan Aphex Twin, om een compilatie van nummers opnieuw uit te brengen waardoor Lory D eindelijk de internationale aandacht kreeg die hij al zo lang verdient. Samen met andere Rephlex-artiesten Leo Anibaldi, Bochum Welt en de D'Arcangelo brothers vormt Lory D de ware ‘sound of Italy’.

Ook 69db zal zijn live-kunsten gaan vertonen op Industrial funk festival 2006. Voor wie deze Brit, zijn muziek en zijn optredens kent is er geen twijfel dat hij een van de grootste electronische muzikanten is die deze dance scene heeft voortgebracht. Begin jaren ’90 sloot hij zich aan bij het reizende soundsystem Spiral Trbe. Sindsdien heeft 69db onder namen als SP23, R-Zac en Liveset Dub, gezamelijk met Spiral Tribe en labels Network 23 en Stormcore een onuitwisbare stempel gedrukt op het underground muzieklandschap. Hij heeft tevens platen uitgebracht op labels als Big Life, Drop Bass Network, Force inc., Rabbit City, Trax Records Chicago, Labworks, Acid Orange en uiteindelijk Expressillon, voor wie hij nog steeds uitbrengt.

69db is letterlijk opgegroeid op de soundsystems van de jaren ’90. Voor bijna 15 jaar lang bouwt hij weekend na weekend zijn live set op op feesten over werkelijk heel Europa. Met deze achtergrond is zijn behoefte ontstaan voor improvisatie. De afgelopen jaren hebben 69db en andere ex-Spiral Tribe leden een manier ontwikkeld om live te spelen door het electronische muziek programmeren te mengen met pure live improvisatie. Het resultaat is een mengsel tussen beide polen, waarmee 69db de laatste jaren veel respect heeft opgebouwd in de muziekgemeenschap, ook buiten de electronische ‘dance’ muziekscene.

Wat al deze artiesten gemeen hebben is hun constante drang naar vernieuwing en experiment zonder ook maar één seconde de dansvloer uit het oog te verliezen. Ze verleggen muzikale grenzen met super dansbare, funky experimentele muziek. Industrial Funk zal hen allemaal bijelkaar brengen en trakteert het publiek op een zeer byzondere avond tevens opgeluisterd door vele andere artiesten die hier zelfs onbesproken zijn gebleven. Het belooft wat op 26 mei, trek je dansschoenen maar aan!

19 opmerkingen

Radioactive Man :respect:
 
Uitspraak van ed:win op zondag 7 mei 2006 om 11:32:
Radioactive Man

...nooit van gehoord !
laatste aanpassing
Uitspraak van TerrorMaster op zondag 7 mei 2006 om 12:53:
Industrial Funk ?



ja vette terror op dit feest jongen!! :yes:
laatste aanpassing
dit wordt zon gruwelijk vet feest :bier:
Industrial Funk ?


Ik verwachtte dit reply al :D
belachelijk hoe er allemaal stijlen worden gecreeerd. Industrial FUNK!?!?!?
Uitspraak van Sam O Neall op zondag 7 mei 2006 om 16:12:
belachelijk hoe er allemaal stijlen worden gecreeerd. Industrial FUNK!?!?!?


:/
Uitspraak van Sam O Neall op zondag 7 mei 2006 om 16:12:
belachelijk hoe er allemaal stijlen worden gecreeerd. Industrial FUNK!?!?!?


Uche :/

Zulke nieuwsberichten dus niet meer op PF plaatsen, er ontstaat direct ophef over de naam van het feest.

Wordt een avond om niet snel te vergeten denk ik, dikke line up, goede lokatie, goed concept en de keren dat ik hier al ben geweest was het ook al meer dan geslaagd (Y)
Artiest {SHOWLIST artist 32321, 46663}
Uitspraak van Sam O Neall op zondag 7 mei 2006 om 16:12:

jammer...

Vorig jaar goed te doen :)
 
Klinkt vet :yes:

Maar eh... grime, eski, sublow :vaag:
Iemand hier die weet wat dit voor een m-ziq is?
Si Begg :respect: , zijn remix van Moguai - U know Y draai ik nog steeds vaak. Radioactive Man ook heel dik (blijf zijn eigen naam wel debiel vinden ==> Keith Tenniswood klinkt als een mislukte porno acteur :D ), zeker een interessant feestje dit!

Uitspraak van verwijderd op zondag 7 mei 2006 om 22:51:
Maar eh... grime, eski, sublow :vaag:
Iemand hier die weet wat dit voor een m-ziq is?


Grime, Eski & Sublow is eigenlijk allemaal hetzelfde, beetje garage-achtig maar dan meer de underground sounds/drum & bass invloeden ipv die R&B ripoffs en dat vrolijke patserige champagne imago van 2step/speedgarage :)
Grime/Dub-step ruled :yes:
 
Uitspraak van Funk Punk op maandag 8 mei 2006 om 12:14:
drum & bass invloeden
:respect:
 
Make my funk the P-Funk, I wants to get Funked up!
Artiest Holmen
wel dikke line-up goed voor elkaar daar, 69db zeker respect een van de eeerste tekno-ers
Artiest B82
time-table bekend?