Partyflock
 
­ Nederland
Element Nederland is niet algemeen zichtbaar!
Element Nederland is niet algemeen zichtbaar!

Solid Grooves 8th anniversary

gepubliceerd door , op
Solid Grooves 8th anniversary
12 maart 2006
Woensdag 24 mei bestaat Solid Grooves acht jaar en dat vieren we met dj’s UMEK, Surgeon en Invite. Op deze woensdagavond voor Hemelvaartsdag, gaat zoals altijd het dak eraf in Tivoli, Utrecht.

In 1998 zag Solid Grooves het licht. Twee technoliefhebbers uit Houten gaven voor een select gezelschap een technofeest in het plaatselijke jongerencentrum. Nu acht jaar later en vele onvergetelijke avonden verder, is Solid Grooves uitgegroeid tot een technoavond met veel allure. Tivoli in Utrecht is de thuisbasis voor Solid Grooves. Het vierhonderd jaar oude gebouw is ruim vijfentwintig jaar in gebruik als poppodium en heeft een capaciteit voor duizend bezoekers. Wat Solid Grooves uniek maakt is de relaxte sfeer en de enthousiaste bezoekers in combinatie met de beste muziek.

In navolging van vele bekende dj’s komen deze keer UMEK en Surgeon hun kunsten laten zien net als resident dj Invite.
UMEK is dj sinds begin jaren negentig, daarnaast was hij de eerste die technofeesten organiseerde in Slovenië. Vanuit zijn eigen feesten kwam hij in contact met dj’s als Surgeon en Billy Nasty. Zijn typisch rollende techno ontstond in deze periode. Produceren ging hem ook goed af; releases op labels Tortured, Bugged Out! en End Recordings brachten hem wereldwijde bekendheid. Zijn stijl van draaien is overweldigend. Als een wervelwind draait UMEK op drie (3) decks en 2 cd-spelers.

Surgeon is één van de belangrijkste pioniers van de Birmingham techno. In 1995 begon deze dj en producer de wereld te voorzien van techno met diverse invloeden van industriële muziek. Hij creëerde hiermee een specifieke sound waardoor hij platen maakte voor labels als Downwards en Tresor. Zijn eigen labels Dynamic Tension en Counterbalance bevatten vele klassiekers zoals La Real en Midnight Club Trax. Samen met Regis uit Birmingham treed Surgeon op als British Murder Boys, wat ook resulteerde in een aantal techno klassiekers.

Invite bewijst elke editie van Solid Grooves dat hij een natuurtalent is. Zoals geen ander bouwt hij de avond waardig op zodat de gast dj’s de set perfect kunnen overnemen. Zijn stijl is een mix van minimal, funky techno en het diepere werk met Japanse en Britse invloeden. Dat 2006 hét jaar gaat worden voor Invite, bewijzen zijn boekingen voor In Qontrol in Amsterdam RAI en Tomorrow in Doornroosje (Nijmegen). Invite maakt daarnaast deel uit van de Reactor on Tour waarmee vele poppodia en clubs worden aangedaan.

Het visuele gedeelte van Solid Grooves wordt onderhanden genomen door vj Malu-sin van Eye & I visuals. Als vaste vj van Solid Grooves weet hij elke keer het feest te voorzien van bijzondere beelden. Dit alles resulteert in een avond vol kwaliteitstechno en een relaxte sfeer in één van de mooiste poppodia van Nederland, Tivoli.

Solid Grooves is trots op het feit dat ze een vaste techno avond in Tivoli heeft bemachtigd. Solid Grooves heeft bewezen vooruitstrevend te zijn, zoals de avond dat Estroe en Shinedoe voor het eerst back2back gingen draaien. Ook is Solid Grooves vernieuwend. DJ Bone uit Detroit debuteerde in Nederland op Solid Grooves in 2002 en in 2005 stond hij op I Love Techno in de “Green Room” van Dave Clarke. In 2004 had Ben Sims Solid Grooves uitgekozen om een drie uur durende set te draaien, Ben’s enige lange set dat jaar… Wat de toekomst zal brengen zullen jullie zéker nog merken. Solid Grooves blijft ondertussen lekker eigenwijs programmeren en de beste techno avonden bezorgen. Eerst woensdag 24 mei een heerlijk avondje met UMEK, Surgeon en Invite… Tot dan!

Solid Grooves crew.

23 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 32270, 61062}
veel succes tim hele vette shit met umek en Surgeon:)
 
Artiest Invite
Dit wordt idd een super avond, erg veel zin in!
Timetable wordt binnenkort bekendgemaakt. Volgorde wordt zoals het er nu naar uitziet: Invite, Umek en afsluiten met Surgeon!
 
Heel erg vet!

*Present*
Artiest {SHOWLIST artist 44587, 8866}
Vette line up hoor Tim!
 
We hebben ons best gedaan en gelukkig konde ze allebei op deze datum!
 
solid groove - this is sick vet minimale nummer
 
Aanwezig :D
vettttttt.. ff in me agenda zetten :)
 
mooi line-upje!
 
Leuk verjaardagsfeestje gaat dit worden :)
:o wow 8 jaar al !
alvast congrats ! :cheer:

leuk feesje weer met Hemelvaart :woop: :yes:

In 2004 had Ben Sims Solid Grooves uitgekozen om een drie uur durende set te draaien,

dat was echt SUPER !! :kwijl: :respect: :D !!!
hoeveel PF links kan je in een persbericht zetten :D

'24 mei' kan nog, Detroit denk ook en die labels vast ook nog wel :D :9
 
yes..supergoed bezig SG!
invite is goed..
umek is goed....
surgeon is een koning...:kwijl:
Wat een goeie line-up, die is echt über!!!
Solid Grooves is echt lekker bezig...
 
Artiest Stenie B
Ziet er errug goed uit ....maar vindt zowel Umek als Surgeon nou niet echt mannen die geinspireerd achter de tafels staan.....muzikaal kunnen ze wel TOP zijn......misschien dat ik dus wel even langs wip
Nog 2 maanden, kan echt niet wachten...
Vette lineup, ga zeker mn best doen om een kijkje te kunnen nemen!

Goed werk!
Wat vinden jullie van de flyer?
Ik vind het een hele goeie, past goed bij Solid Grooves...
Uitspraak van Solid Groover op vrijdag 7 april 2006 om 22:34:
Wat vinden jullie van de flyer?

Vind de flyer er erg goed uitzien (y)

Ben echt benieuwd. Heb helaas nog nooit een Solid Grooves feest bezocht :$ Dit lijkt me een uitermate geschikt moment :)
laatste aanpassing