Partyflock
 
­ Nederland

Layo & Bushwacka present Feels Closer

gepubliceerd door , op
Layo & Bushwacka present Feels Closer
18 januari 2006
FeestWinkel van Sinkel · Layo & Bushwacka present "Feels Closer" album release tour
Datumzaterdag 28 januari 2006
LocatieWinkel van Sinkel Site
FeestFeels Closer
Datumzondag 29 januari 2006
LocatieMelkweg Site
De maand januari sluit FCA-Music sluit af met een dubbele klapper. Net terug uit het zonnige Brazilië doet het Engelse duo, Layo & Bushwacka, dat weekend ons koude kikkerlandje aan. Ze draaien op zaterdag 28 januari in de Utrechtse Winkel van Sinkel en op zondag 28 januari in de Amsterdamse Melkweg. Dit alles in het kader van hun nieuwe album “Feels Closer” dat eind februari in de winkels ligt. Op beide avonden wordt dit Engelse duo bijgestaan door Benny Rodrigues, die perfect aansluit op het muzikale profiel van deze heren.

Mocht je je ooit verdiept hebben in het Londonse clubcircuit, dan weet ongetwijfeld al meer over dit duo. Layo Paskin was samen met Mr. C verantwoordelijk voor de oprichting van The End, de legendarische club in hartje Londen. Dat is dan ook gelijk de thuisbasis van Layo & Bushwacka, waar ze hun onder meer hun residency hebben en eenmaal per maand een nacht lang hun kunsten vertonen tijdens de “All Night Long” avonden. Niets is dit duo vreemd. Van House tot Electro, van TechHouse tot Breakbeats, van Minimal tot Techno, het hele spectrum: Als het maar “grooved” en lekker blijft rollen. Op 1 oktober was FCA-Music te gast in The End. Volgens Cliff de L’Isle (FCA) was dit “het beste” wat hij in 2005 had gehoord.

Layo & Bushwacka zijn al hun hele leven lang bijna alleen maar bezig met muziek, zij het op totaal verschillende manieren. Layo was van het begin af aan bezig met alles wat ook maar met house te maken had. Mathew “Bushwacka!” B. echter begon zijn muzikale carrière bij de London School Symphony Orchestra, en juist die achtergrond heeft ervoor gezorgd dat ze elkaar perfect aanvullen, zowel in hun producties als in hun DJ-sets. Daarnaast was Matthew al vroeg een fervente Rave-bezoeker.

Op hun laatste album, Night Works uit 2002, was die cohesie goed te horen. Mathew was verantwoordelijk voor de ‘twists’ en Layo gaf het geheel vorm, omdat hij als geen ander weet hoe house in elkaar zit. Dat leverde dus onder meer de dansvloerhit ‘Love Story’ op, een inmiddels grijsgedraaide klassieker. Hun nieuwe album Feels Closer zal in dat opzicht zeker niet onder doen voor zijn voorganger en komt medio februari uit op hun eigen label Olmeto Records. Dat ‘Feels Closer’ boordevol verassingen zit, is al te zien aan de tracklist. Zo hebben ze samengewerkt met Green Velvet en maakten ze gebruik van de vocalen van Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. Het album is naar eigen zeggen “hun meest warme album ooit.”

Op beide avonden draaien ze een extra lange set van 4 uur. Verwacht het onverwachte, dat is het enige zinnige wat erover te zeggen valt, want dit duo weet als geen ander hoe je in clubs kan zorgen voor een dampende sfeer, met een onnavolgbare platenkeus en natuurlijk heel veel nieuw werk.

Kaarten voor beide feesten kosten in de voorverkoop €12,50 (ex.fee) en zijn in beide gevallen te bestellen bij Ticketbox en enkele reguliere voorverkoopadressen. Kaarten voor de Melkweg zijn daarnaast ook te halen bij Ticketservice en het Amsterdams Uitburo. Mocht je al een voorproefje willen nemen op het nieuwe album: de eerste single ervan, Live2Live (feat. Green Velvet), met remixes van Loco Dice, Jesse Rose en natuurlijk Green Velvet himself, ligt eind januari in de platenbakken. Ben je nieuwsgierig geworden naar hun draaistijl: surf naar www.fca.nl en luister naar hun set in The End van 1 october 2005.

11 opmerkingen

 
Hardcore uit Rotterdam !!
Heuh>?

Wel gaaf.

:cheer:
super kicken, hoop hier zekers iemand mee te paaien om ook mee te gaan! :D
 
Werkzaam bij Bleepbizz
leuk! Misschien maar ff langs de winkel van sinkel dan! :)
 
Artiest {SHOWLIST artist 32481, 36611}
klinkt goed! en lekker dichtbij, dat is ook wel weer ns leuk
 
Ik had ook wel gewild maar kan niet:(
Hmmm ik heb er al zin in!!!
 
Ibiza hero's layo en bushwacka....Ik gaat er cker heen!!!
 
joepie, heb de kaartjes in de pocket. see y'all saterday!
Artiest Ree
weet iemand of het alleen voorverkoop is voor vanavond?
laatste aanpassing
Zo was gellig druk!! in de melkweg.

Nee zonder dolle super VETTE sound!!!